Follow us

Γεωργιάδης για παραίτηση Τσίπρα: Η μόνη σωστή πολιτική του πράξη ήταν η "κωλοτούμπα" του 2015

Αιχμηρός εμφανίζεται ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, αποτιμώντας την πορεία του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αιχμηρός εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποτιμώντας την πορεία του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης περιγράφει το πώς εκείνος είδε την πορεία του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που ανέλαβε το κόμμα και έφτασε μέχρι την πρωθυπουργία.

"Χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, έθεσε την χώρα σε κίνδυνο, συκοφάντησε τους αντιπάλους του κλπ και όταν πήρε την εξουσία δεν είχε τί να την κάνει και παρολίγον να μας βγάλει και από το ευρώ και από την ΕΕ. Μας διέσωσε το ότι φοβήθηκε τις συνέπειες και έτσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 έκανε την μόνη σωστή πολιτική του πράξη, την ‘κωλοτούμπα’", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει "μονόδρομο" την παραίτηση Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι "μέσα του σίγουρα πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σβήσει χωρίς αυτόν και ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα οι σύντροφοι του θα του ζητήσουν να επιστρέψει είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε φτιάχνοντας ένα "νέο" κόμμα. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει, συνήθως όλοι όσοι παραιτούνται πιστεύουν κάτι τέτοιο, για να αντιληφθούν αργότερα το "ουδείς Αναντικατάστατος".

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

"Περί Αλέξη Τσίπρα

Ήταν το 2006 όταν ένα μεσημέρι μετά την εκπομπή μου, έμαθα ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε τελικά για Δήμαρχο Αθηναίων με τον Συνασπισμό, όχι τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη αλλά τον εντελώς άγνωστο σε μένα τότε Αλέξη Τσίπρα. Όλοι νομίζαμε ότι ήταν ένα μέγα λάθος και ότι ο ΣΥΝ θα αποτύγχανε στις Εκλογές. Όταν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας πήρε εύκολα διψήφιο ποσοστό (το μεγαλύτερο που είχε λάβει ποτέ έως τότε υποψήφιος της Αριστεράς) καταλάβαμε ότι μια μεγάλη καριέρα είχε ξεκινήσει.

Στην συνέχεια ξαφνικά ο αδιαφιλονίκητος τότε ηγέτης της Αριστεράς, Αλέκος Αλαβάνος αποφάσισε να παραδώσει την ηγεσία στον Τσίπρα. Στην αρχή φαινόταν ότι η εκλογή του ήταν τυπική και ότι ο Αλαβάνος τον είχε βάλει απλώς για βιτρίνα ενώ την εξουσία θα την είχε ο Αλαβάνος (και έτσι ήταν για λίγους μήνες στην αρχή) αλλά σύντομα ο Τσίπρας τον παραμέρισε και πήρε την εξουσία για τον εαυτό του.

Παρά τις χαμηλές του επιδόσεις στην αρχή, μετά αξιοποίησε με μεγάλο ταλέντο την χρεωκοπία της Χώρας μας και τα αναπόφευκτα μέτρα και έφτασε να εκλεγεί Πρωθυπουργός. Χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, έθεσε την Χώρα σε κίνδυνο, συκοφάντησε τους αντιπάλους του κλπ και όταν πήρε την εξουσία δεν είχε τί να την κάνει και παρολίγον να μας βγάλει και από το € και από την ΕΕ. Μας διέσωσε το ότι φοβήθηκε τις συνέπειες και έτσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 έκανε την μόνη σωστή πολιτική του πράξη, την "κωλοτούμπα".

Μετά έπρεπε να κυβερνήσει αλλά πραγματικά δεν ήξερε πώς να το κάνει και αφού το αντιμνημόνιο είχε τελειώσει άρχισε την πλήρη τοξικότητα. Κάπου εκεί διέπραξε και την πιο άτιμη αλλά και την πιο ανόητη πολιτική του πράξη, την σκευωρία Novartis. Δεν μιλώ τόσο επί προσωπικού αλλά πολιτικά. Με την σκευωρία αυτή, τον Βαξεβάνη και τον Πολάκη κλπ, τις επιθέσεις στην Μαρέβα κλπ ο Τσίπρας δεν μας έκανε αντιπάλους (ήμασταν αντίπαλοι ούτως ή άλλως) μας έκανε εχθρούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία στην Πολιτική από αυτό. Εμένα η σκευωρία Novartis με έβλαψε και με στενοχώρησε, τον Αλέξη Τσίπρα τον κατέστρεψε πολιτικά. Το απίστευτο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Όταν έκλεισε η έρευνα συνέχισε τα ίδια ακριβώς, αδιόρθωτος και τοξικός μέχρι το τέλος.

Μετά τις εκλογές του 2019 και την επιτυχία του του 32% είχε την τελευταία του ευκαιρία. Να απομακρύνει όλους αυτούς τους τοξικούς τύπου Πολάκη, να αλλάξει τους ανθρώπους εκείνους που θύμιζαν στην Κοινωνία όσα είχαν κάνει και να κλείσει τα τραύματα του παρελθόντος…και τί έκανε.;…όλα τα αντίθετα. "Η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς", φλερτ με τους αντιεμβολιαστές, και ασταμάτητες χυδαιότητες κατά του Μητσοτάκη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά τον υποτίμησε όσο κανείς. Ποτέ ίσως μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε ότι ο Κυριάκος είχε εφεύρει το δικό του πολιτικό brand και ότι ως Πρωθυπουργός ήταν όλα όσα δεν μπορούσε ποτέ να είναι ο ίδιος. Μελετημένος, εξαιρετικά εργατικός, επαγγελματιας με μία ομάδα ικανών τεχνοκρατών δίπλα του, απέναντι σε έναν Τσίπρα που στηριζόταν μόνον στο ταλέντο και στους φίλους του που το πιθανότερο όλοι τον κολάκευαν στερώντας του την ευκαιρία να δει την αλήθεια, ότι δηλ αντιπολιτευόταν έναν Μητσοτάκη που δεν υπήρχε.

Η σημερινή του παραίτηση ήταν μονόδρομος, μέσα του σίγουρα πιστεύει ότι ο Σύριζα θα σβήσει χωρίς αυτόν και ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα οι σύντροφοι του θα του ζητήσουν να επιστρέψει είτε στον Σύριζα είτε φτιάχνοντας ένα "νέο" κόμμα. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει, συνήθως όλοι όσοι παραιτούνται πιστεύουν κάτι τέτοιο, για να αντιληφθούν αργότερα το "ουδείς Αναντικατάστατος". Μάλλον αυτό θα γίνει και εδώ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλο κέρδος για την χώρα μας ο όποιος ή όποια διάδοχος του, να ξέρει ότι η τοξικότητα και οι ύβρεις δεν σε πάνε μακρυά.


Στο τέλος στην πολιτική μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι αλλά δεν επιτρέπεται για το καλό του λαού μας να γινόμαστε εχθροί. Αν αυτό γίνει συνείδηση οριζόντια στο πολιτικό μας σύστημα τότε η Χώρα μας θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπρος. Έτσι η πτώση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει προσφέρει στην Ελλάδα μεγαλύτερη ωφέλεια από την άνοδο του".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί γεμίζουν ξανά τα θέατρα και οι κινηματογράφοι της Αθήνας

Πόσο sold-out είναι οι ταινίες στα σινεμά και οι παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας;

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ 02 Φεβ 2026 | 19:50

Αδωνις Γεωργιάδης - Πέτη Πέρκα: "Κάτι έπαθαν τα μυαλά σας" - "Εσάς πήραν αέρα όταν βάλατε καινούργια μαλλιά"

Κόντρα με στυλιστικές αιχμές στη Βουλή - Ξεκίνησε από τις δομές Υγείας στο Αμύνταιο και έφτασε στο καράβι για τη Γάζα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 02 Φεβ 2026 | 14:31

Παχυσαρκία ενηλίκων: 36.360 δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" - Η φαρμακευτική αγωγή

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκαν για την παχυσαρκία ενηλίκων και τη νεφρική δυσλειτουργία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 12:52

Συγκινημένος ο Αδωνις Γεωργιάδης: Καμάρωσε τον γιο του, Αλκαίο, να παίζει σε σχολική παράσταση [εικόνες]

Συγκινημένος δήλωσε σήμερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς παρακολούθησε τον γιο του Αναστάσιο-Αλκαίο, να παίζει σε παράσταση που ανέβαζε το σχολείο του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Φεβ 2026 | 12:43

Νέα Αριστερά: Αποχώρηση Μπίστη και 9 στελεχών με αιχμές για τη "φωτογραφική" αποδοκιμασία Τσίπρα

"Πολιτικά καταστροφική επιλογή" χαρακτηρίζουν την "φωτογραφική αποδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα" στην απόφαση του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, τα 10 πρώην στελέχη του κόμματος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2026 | 11:18

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου μου έκανε μήνυση 10 λεπτά πριν εκπνεύσει το τρίμηνο για να μην της κάνω κι εγώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έχει φέρει απίστευτη τοξικότητα και πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί στην κάλπη", τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 01 Φεβ 2026 | 09:02

Ο Σάκης Μουμτζής στο TheTOC για την ακύρωση της ομιλίας του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "Αριστερόστροφο Φασισμό"

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν προσκεκλημένος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 17:22

Η Κωνσταντοπούλου έκανε μήνυση στον Γεωργιάδη δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα - Το βίντεο του υπουργού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τον χρόνο κατάθεσης της μήνυσης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου: "12 παρά 10 το βράδυ η κ. Πρόεδρος δεν είχε να κάνει τίποτα καλύτερο"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Ιαν 2026 | 09:03

Γεωργιάδης για τα ράντζα στο "Αττικόν": Διαχρονικό το πρόβλημα, σε 1,5 χρόνο το ζήτημα θα έχει λυθεί

"Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου έχω ξεκινήσει την κατασκευή κτίριο για τους ιατρούς ώστε να απελευθερώσουμε άλλα 50 κρεβάτια σε ένα χρόνο", αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 18:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποζάρει διαβάζοντας εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τον έχει "ντύσει" Χάρο [εικόνες]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης "ποζάρει" στο γραφείο του στο υπουργείο, διαβάζοντας την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη", την εφημερίδα του ΣΕΚ, που αποτελεί συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 09:48

Γεωργιάδης για τους τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ: Οι δύο μπορούν να επιστρέψουν, ο τρίτος είναι πολυτραυματίας

"Το ένα παιδί ως εκ θαύματος δεν έχει τίποτα, το άλλο έχει κάποια κατάγματα και το τρίτο είναι πολυτραυματίας αλλά όχι σε σοβαρή κατάσταση", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27 Ιαν 2026 | 18:11

Γεωργιάδης για την τραγωδία στη Ρουμανία: Οι τρεις επιζώντες έχουν συνείδηση - Μεταφέρονται σε νοσοκομείο

Οι τρεις τραυματίες έχουν συνείδηση και αυτή την στιγμή μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τιμισοάρα, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΥΡΚΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 09:33

Γεωργιάδης: Εντελώς ακροδεξιά η ανάρτηση Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά -Αν μιλάει για πολιτική, εμάς μας κάνει καλό

"Έχω πει από την αρχή ότι αν η κ. Καρυστιανού μπορεί να μιλάει πολιτικά κάθε μέρα θα κάνει πολύ καλό σε εμάς και γενικά", ειπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Ιαν 2026 | 08:44

Γεωργιάδης για Τρίκαλα: 6 άτομα και ένας πυροσβέστης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως "στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 6 εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης. Είναι καλά στην υγεία τους, έχουν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα".

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE 23 Ιαν 2026 | 16:28

Στη Βουδαπέστη με τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας - Είδε από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεση στον γιο του και είδαν από κοντά την αναμέτρηση Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 23 Ιαν 2026 | 13:15

Φλωρίδης για διάταξη συνεπιμέλειας: Δεν είναι "φωτογραφική" για την Κεφαλογιάννη – Αφορά όλους τους πολίτες

Οποιος γονέας κάνει έφεση, μπορεί να ζητήσει η εκτέλεση της απόφασης να μην ισχύσει μέχρι το Εφετείο

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιαν 2026 | 11:36

Φαραντούρης για Καρυστιανού: "Μην με προεξοφλείτε πουθενά" - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για "λάθος συμπεράσματα" όσων μίλησαν για σύνδεσή του με το κόμμα Καρυστιανού - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο κόμμα Τσίπρα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ" 23 Ιαν 2026 | 09:12

Ο Γεωργιάδης είδε τον "Καποδίστρια": Η ταινία ήταν φανταστική - Δεν έχουν ιδέα όσοι βγάζουν χολή

Ο Αδ. Γεωργιαάδης εξέφρασε την απορία του "πώς σε κάποιους δεν άρεσε η ταινία" και χαρακτήρισε την ταινία για τον Καποδίστρια "πατριωτική, ιστορική, ευαίσθητη".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 16:01

Γεωργιάδης: Γελοία η αντιπολίτευση - Στο πεδίο της γελοιότητας θα τους κερδίζει πάντα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η παρούσα Κυβέρνηση παραμένει η μοναδική Κυβερνητική επιλογή παρά τα όποια λάθη μας" τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 20 Ιαν 2026 | 20:44

Πλακιάς σε Γεωργιάδη για Ισπανία: "Εκεί ακόμα ανασηκώνουν βαγόνια για επιζώντες, δεν τα πάνε 12 χλμ μακριά, όπως εδώ"

"Εδώ ενόψει εθνικών εκλογών τα πετάξατε και τα μπαζώσατε για να μην φανεί η γύμνια του κράτους" σχολίασε ο Ν. Πλακιάς, απαντώντας στον Άδ. Γεωργιάδη

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 12:00

Γεωργιάδης για Καρυστιανού: Ακροδεξιό το στίγμα της -Αλλες 5 συνεντεύξεις και δεν θα ξανασχοληθούμε με την πολιτική της καριέρα

Τα όσα είπε η Μαρίας Καρυστιανού σε συνέντευξή της για τις αμβλώσεις και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, σχολίασε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 08:37

Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: "Σταματήστε πια τη χυδαιότητα, όλα έχουν ένα όριο"

"Δυστυχήματα και τραγωδίες δυστυχώς πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Μακάρι να ήταν αλλιώς η φύση της ζωής μας", έγραψε στο X ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 Ιαν 2026 | 11:11

"Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ": Ο Γεωργιάδης έκανε καρδούλα στη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε στο "Γ. Γεννηματάς"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια τη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 16 Ιαν 2026 | 20:40

Στο "Γεννηματάς" ο Γεωργιάδης: Εργαζόμενη τον "έκραζε", ασθενής τον αποθέωσε - "Νέα κλάματα στην Αριστερά…" [βίντεο]

Την ώρα που συνδικαλιστές τον κατηγορούσαν, μία ασθενής τούς επιτέθηκε, δηλώνοντας ευχαριστημένη από τη δουλειά του στο Υπουργείο Υγείας.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

ΤΕΜΠΗ 14 Ιαν 2026 | 13:40

Καρυστιανού: Βροχή σχολίων στα social media για την παραίτησή της - "Εμείς με τη Μαρία, εσείς με τη Μαφία"

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε με ανάρτησή της την παραίτησή της από το ΔΣ του Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

«ΝΕΟ ΜΕΙΖΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ» 14 Ιαν 2026 | 11:30

Νέα επίθεση Καραχάλιου στην Καρυστιανού για την παραίτησή της: "Ανήθικοι οι συγγενείς; Ελεος κυρία μου"

"Επικράτησε ο διχασμός που εσύ προκάλεσες αυταρχική και αλλοπρόσαλλη Μαρία", σημειώνει ο Ν. Καραχάλιος.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 14 Ιαν 2026 | 09:16

Η Καρυστιανού παραιτήθηκε, αλλά οι αιχμές συνεχίζονται: "Σιωπούσα για να μη σας εκθέσω για τα οικονομικά"

Η κα Καρυστιανού έκανε λόγο για συστηματικά εμπόδια στο έργο της, με αιχμή την άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών του συλλόγου, και την αμφισβήτηση των παρεμβάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ιαν 2026 | 07:55

Γεωργιάδης σε Καρυστιανού: Στο όνομα της διαφάνειας που ευαγγελίζεστε, πείτε επιτέλους ποιους δεν θέλετε να εκθέσετε

"Θυμίζω ότι κατηγόρησε την ΑΑΔΕ για τον φορολογικό έλεγχο, αλλά εδώ λέει ότι δεν ήθελε να εκθέσει κάποια άλλη Μέλη του Συλλόγου", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2026 | 12:15

"Μπηχτή" Αρβανίτη για Φαραντούρη: Οι άνθρωποι δεν φαίνονται στους έρωτες, αλλά στα διαζύγια

Για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 13 Ιαν 2026 | 09:32

Η Καρυστιανού αρνείται να παραιτηθεί και προκαλεί τους συγγενείς στον σύλλογο - "Εχω πνευματικό και ηγουμένη"

Πέντε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έστειλαν στις 10/1 επιστολή στη Μαρία Καρυστιανού με την οποία της ζητούσαν να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου - "Είναι παράτυπο" απαντά.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 12 Ιαν 2026 | 12:15

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού έχει πέραση σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς - Προβλέπω σύγκρουση με Βελόπουλο

"Ευαγγελίζεται το όλα στο φως και την κάθαρση αλλά για τους άλλους. Όσον αφορά αφορά την ίδια δεν λέει τίποτα", είπε ο Αδ. Γεωργιάδης για τη Μ. Καρυστιανού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 15:58

Γεωργιάδης: Ανήρτησε βίντεο Αμερικανού που συγκρίνει το ΕΣΥ με τις ΗΠΑ - "Παραμένει λειτουργικό και δωρεάν για όλους"

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι παρά τα προβλήματα, το ΕΣΥ παραμένει λειτουργικό και απολύτως δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2026 | 09:20

"Σπαταλά τον χρόνο": Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - "Καρφί" Γεωργιάδη

Ενταση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νέα εποχή για τον "Άγιο Σάββα" - Εγκαινιάστηκαν τα υπερσύγχρονα χειρουργεία

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία τέθηκαν σε λειτουργία μετά από ανακατασκευή

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης για αγροτικά μπλόκα: Το να κόβουν την Ελλάδα στα δύο είναι κανονική ανταρσία κατά του κράτους

"Αφού ευαγγελίζεται την κάθαρση και το όλα στο φως, ας πει ποιοι της προσέφεραν χρήματα, πόσα και για ποιο σκοπό'", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Ιαν 2026 | 09:33

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι έχει ανώνυμο λογαριασμό τρολ στο Χ: "Ψεκασμένες ανοησίες"

Φωτιά στο Χ από ανάρτηση ενός λογαριασμού τρολ, ο οποίος εμφανίστηκε να απαντά σε πρώτο ενικό αντί του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 12:57

Γεωργιάδης: "Βλάκας" ο Βαρουφάκης - Ζητώ συγγνώμη από τον καραγκιόζη, είναι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης

"Μπορεί να πεθάνει ένα παιδί που άκουσε αυτόν τον βλάκα να λέει για το ecstasy", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΡΦΙΑ 07 Ιαν 2026 | 12:39

Αιχμές Καιρίδη κατά Άδωνι Γεωργιάδη για Τραμπ: "Άλλο να είμαστε συγκρατημένοι και άλλο να χειροκροτάμε"

"Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η δική μου φωνή ή του Άδωνι ακούγεται στον Λευκό Οίκο γιατί υπάρχει σε κάποιους ο μεγαλοϊδεατισμός" σχολίασε μεταξύ άλλων ο Δ. Καιρίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 10:15

Γεωργιάδης: "Η Καρυστιανού βγάζει ακροδεξιό προφίλ - Να πει ποιοι της έδιναν λεφτά για να μην κάνει κόμμα"

"Ενώ έλεγα ότι θα κάνει ζημιά στην Κωνσταντοπούλου, τελικά φαίνεται ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στον Βελόπουλο", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ 07 Ιαν 2026 | 09:54

Τα Ελληνικά hoaxes αδειάζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Παραπληροφόρηση το βίντεο με τους πανηγυρισμούς για τον Μαδούρο

Το βίντεο που ανάρτησε ο υπουργός Υγείας για "το τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Βενεζουέλας αυτή την στιγμή", έχει τραβηχτεί το 2024 στον Παναμά.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιαν 2026 | 17:38

Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: "Συζητώ μαζί της δεν είναι κρυφό - Υπάρχει συναντίληψη"

Η Μαρία Καρυστιανού "εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ένα κίνημα πολιτών που κατέβασε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους", τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης

06 Ιαν 2026 | 15:19

Φάμελλος: Γιορτή αναγέννησης τα Θεοφάνεια – Εύχομαι το ίδιο και για την πατρίδα μας

O Σωκράτης Φάμελλος, παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης κατά Βαρουφάκη για τις δηλώσεις περί ναρκωτικών: Ανεύθυνε, καραγκιόζη, είναι επικίνδυνο αυτό που λες, έλεος!

Τη σφοδρή αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ομολόγησε ότι έκανε χρήση του ναρκωτικού ecstasy

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Ιαν 2026 | 16:40

Γεωργιάδης για Μαδούρο: "Ολόσωστη η δήλωση Μητσοτάκη - Οι αριστεροί έχασαν τον αγαπημένο τους δικτάτορα"

"Κάποιοι αγρότες υποκινούνται από τον Κασιδιάρη, κάποιοι από το ΚΚΕ, κάποιοι από την Καρυστιανού, κάποιοι από το μυαλό τους" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες