Follow us

Γεωργιάδης στη Βουλή: Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

"Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάαδης στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια, από την εποχή του Β´Παγκοσμίου Πολέμου", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, είπε ότι "τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αισχροκέρδεια, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, είναι περισσότερα από το σύνολο των προστίμων που έχει επιβάλει το υπουργείο Εμπορίου, από το 1974".

"Ο κόσμος βεβαίως, αυτό που βλέπει είναι ότι αυξάνεται ο πληθωρισμός. Αυτό που νοιάζει τον καταναλωτή, είναι ότι πληρώνει για το ίδιο προϊόν υψηλότερες τιμές. Οι ακριβότερες όμως τιμές που πληρώνει ο κόσμος, και δυστυχώς αυτό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου σήμερα, οφείλονται στον πλημμελή έλεγχο του κράτους; Οφείλεται σε πλημμελή έλεγχο της ΔΙΜΕΑ; Ή οφείλεται σε αντικειμενικούς εξωγενείς παράγοντες; Το υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδος οδήγησε στην αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ και δολαρίου και την αύξηση του πετρελαίου brent;", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως ειδικά για τα καύσιμα, οι έλεγχοι είναι συνεχείς. "Και στα νησιά, που βλέπουμε οι τιμές να έχουν ξεφύγει, έχουμε στείλει ειδικά κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, εδώ και αρκετές μέρες για να δούμε γιατί κάποια πρατήρια πουλάνε στο 2,50 και άλλα πουλάνε στο 2,25", είπε ο κ. Γεωργιάδης που πρόσθεσε πάντως: "Κι εγώ προτίθεμαι να πάω σε μερικά πρατήρια ο ίδιος για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε. Αν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και πέφτει το ευρώ, θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου στα πρατήρια, γιατί ανεβαίνει η τιμή του διυλιστηρίου, διότι ανεβαίνει η τιμή της πρώτης ύλης".

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τον δημόσιο σχολιασμό της Έφης Αχτσιόγλου για την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια. "Ακρίβεια Μητσοτάκη είναι στις ΗΠΑ; Το ρεκόρ πληθωρισμού στο Βέλγιο, ακρίβεια Μητσοτάκη είναι; Στη Γερμανία, ρεκόρ πληθωρισμού από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακρίβεια Μητσοτάκη είναι; Δεν θα συνεννοηθούμε έτσι. Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό, όταν έχεις μια συνδεδεμένη ελεύθερη οικονομία με τις άλλες, που έχει τεράστιες εισαγωγές, δεν υπάρχει" και "δεν υπάρχει όπλο, για να εμποδίσεις την έλευση του εισαγόμενου πληθωρισμού σε ανοιχτή οικονομία". Γι΄αυτό ρεκόρ πληθωρισμού, καταγράφουν όλες οι χώρες του πλανήτη, η μια μετά την άλλη, χωρίς καμία εξαίρεση, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σχολίασε δηκτικά: "Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Για τον πλανήτη".

"Αυτό που ζούμε από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι μάλλον το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άγνωστης κατάληξης αυτή τη στιγμή. Εύχομαι την ταχύτερη ομαλοποίηση στην περιοχή. Δεν την βλέπω, για να είμαι ειλικρινής. Είναι ένα τεράστιο γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη, στον πλανήτη, προκαλεί εκατομμύρια πρόσφυγες, δημιουργεί ανασφάλεια, αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, δημιουργεί, για πρώτη φορά, ανησυχία ακόμη και για πυρηνικό πόλεμο. Αυτά είναι απίστευτα γεγονότα που ζούμε. Και σε αυτό το απίστευτα τεράστιο ιστορικό γεγονός, η άποψη της αντιπολίτευσης είναι ότι φταίει ο Μητσοτάκης", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πάταξη του παραεμπορίου.

"Σήμερα, δεν έχετε διαπιστώσει μεγάλη διαφορά, ως προς τις διαστάσεις του παραεμπορίου, στους δρόμους, σε σχέση με το 2019, όταν ανέλαβα την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου; Δεν το έχετε διαπιστώσει; Μα τυφλός να είσαι, έχεις καταλάβει τη διαφορά", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ήδη γίνει δημόσιες αναφορές, από το σύνολο, σχεδόν, των εμπορικών συλλόγων της χώρας, που ευχαριστούν το υπουργείο, "γιατί επιτέλους, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το παραεμπόριο είναι υπό έλεγχο".

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και των Οδηγιών 98/6/ΕΚ, 2005/29/ΕΚ και 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά στην καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις".

Οι προτεινόμενες διατάξεις αποσκοπούν στην κάλυψη των κενών της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, που διαπιστώθηκαν από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε, ως προς την αναγραφή τιμών, και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, ότι τροποποιούνται υφιστάμενες διατάξεις αναφορικά με την ενημέρωση των καταναλωτών, για την ύπαρξη μειωμένης τιμής, ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις που έμπορος χρησιμοποιεί τεχνητά διογκωμένες τιμές, ως τιμές αναφοράς.

Γεωργιάδης στη Βουλή: Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Βασιλειάδης: Το σχέδιο διασφαλίζει ότι οι σχέσεις, μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, είναι δίκαιες και διαφανείς

Η ψήφιση και εφαρμογή του σχεδίου νόμου θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και ειδικότερα στις συναλλαγές, μέσω διαδικτύου, είπε ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Βασιλειάδης και υπογράμμισε ότι οι προωθούμενες διατάξεις επεκτείνουν τα δικαιώματα των καταναλωτών που αφορούν φυσικά αγαθά και υπηρεσίες, σε νέα πεδία, όπως οι ψηφιακές υπηρεσίες, τα ηλεκτρονικά αγαθά και το ψηφιακό περιεχόμενο. "Το σχέδιο διασφαλίζει ότι οι σχέσεις, μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, είναι δίκαιες και διαφανείς", είπε ο βουλευτής της ΝΔ και στάθηκε ιδίως στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή από παραπλανητικές πρακτικές στην περίπτωση προσφορών ή εκπτώσεων, καθώς πρέπει να γνωστοποιείται πώς προέκυψε μια αγορά, να γνωστοποιούνται και τα πλήρη στοιχεία του προμηθευτή, όπως επίσης αν πρόκειται για επαγγελματία έμπορο ή για ιδιώτη. Εμφατικά αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορεί να προβεί στην έκδοση Κώδικα Δεοντολογίας, για την προστασία των ανήλικων καταναλωτών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ψηφιακών εφαρμογών. "Πρόκειται για μια διαρκώς αυξανόμενη αγορά, ενώ και η πρόσβαση των ανηλίκων γίνεται ολοένα και πιο εύκολη", είπε τονίζοντας ότι είναι σημαντική η ύπαρξη κανόνων.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θετική κατεύθυνση αλλά απουσιάζει η στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο που έρχεται εν μέσω της χειρότερης πληθωριστικής κρίσης της τελευταίας 25ετίας, μπορεί να γίνει κατανοητό, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ, να θωρακίσει αλλά και να ρυθμίσει την εσωτερική αγορά του λιανεμπορίου, υπό τη σκιά της αλματώδους αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου που πυροδοτήθηκε τα χρόνια της πανδημίας και με τα μέτρα περιορισμού της οικονομικής ζωής. Ιδίως για την οικονομική συγκυρία, είπε ότι ο σημερινός πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα της ηθελημένης αδράνειας της κυβέρνησης και όχι μόνο αποτέλεσμα των εξωτερικών πιέσεων της οικονομίας. Ο βουλευτής είπε πάντως ότι επί της αρχής, οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου κινούνται σε θετική κατεύθυνση, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπως η ψευδής αναγραφή τιμών, η παραπλάνηση καταναλωτών σε περιπτώσεις εκπτώσεων και η επέκταση της διαφάνειας στις περιπτώσεις που πλατφόρμες προσφέρουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης. Ταυτόχρονα όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προσπάθεια "θεσμικής θωράκισης των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των εμπορικών πρακτικών τους, την ώρα που τα δικαστήρια κατακλύζονται από υποθέσεις που σχετίζονται με τις ρήτρες αναπροσαρμογής". Επισήμανε επίσης, ότι απουσιάζουν διατάξεις για τη στήριξη των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Άδωνις Γεωργιάαδης

ΠΑΣΟΚ: Θετικές αλλά άργησαν οι παρεμβάσεις - Επιδώκετε την εκτόνωση της δυσαρέσκειας, λέει το ΚΚΕ

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, ανέφερε ότι οι κατευθύνσεις της νομοθετικής παρέμβασης κρίνονται θετικές αλλά είναι καθυστερημένες, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι διψήφιος, για πρώτη φορά, μετά από 28 έτη, αγγίζοντας το 10,2% και ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί κανένα θεσμικό εργαλείο για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και ενώ προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Ο βουλευτής, που εκτίμησε ότι "τα δύσκολα είναι μπροστά", παρατήρησε ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 5,6%. "Η πάγια άποψη της κυβέρνησης ότι ο πληθωρισμός είναι ένα φυσικό γεγονός που θα ατονήσει από μόνο του, πρέπει να τελειώσει", είπε ο κ. Πάνας που κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να εξετάσει την τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη Οδηγία επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το σύστημα της οικονομίας της αγοράς, που έχει ως Θεό του την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, μπορεί παράλληλα να προστατεύει τον καταναλωτή. "Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία, επιδιώκει την εκτόνωση της δυσαρέσκειας από τα απαράδεκτα φαινόμενα που ζούμε, τα οποία είναι σύμφυτα στον καπιταλισμό, χωρίς προστασία του καταναλωτή και όχι γενικά του καταναλωτή, αλλά των λαϊκών νοικοκυριών. Η πρόβλεψη στην Οδηγία ορισμένων ελάχιστων δικαιωμάτων για τους καταναλωτές και η θέσπιση κάποιων υποχρεώσεων των επιχειρηματικών ομίλων στην ουσία καταλήγει να αποτελεί "φύλλο συκής"", είπε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Ανούσιο νομοσχέδιο υποστηρίζει η Ελληνική Λύση - Λέξεις κενού περιεχομένου τονίζει το ΜεΡΑ 25

"Πρόκειται για ένα ακόμη ανούσιο νομοσχέδιο που κατατίθεται σε μία χρονική στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ένα μεγάλο μέρος του δε οφείλεται στα λάθη της κυβέρνησης", είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, που επισήμανε ότι σήμερα εκτός από το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, οι παραδοσιακές πρακτικές στα καταστήματα πλήττονται από τις on line αγορές. "Έχουμε την άποψη", είπε επίσης ο Βασίλης Βιλιάρδος, "πως ο πραγματικός σκοπός της Οδηγίας, δεν είναι η προστασία των καταναλωτών αλλά οι ομοιόμορφοι κανόνες για τις πολυεθνικές εντός της κοινής αγοράς", επειδή "μόνο το 36% των Ευρωπαίων καταναλωτών εμπιστευόταν, με στοιχεία του 2015, να προβεί σε διασυνοριακές αγορές, ενώ το 40% των εμπόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούσαν εμπόδιο τις διαφορετικές νομοθεσίες στη δουλειά τους".

"Ωραίες λέξεις, κενού περιεχομένου, όταν βλέπουμε τι γίνεται σήμερα με την ακρίβεια, με τη μιζέρια, με την απαξίωση του κόσμου και της ζωής μας", σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης. Ιδίως για τις παραπλανητικές πρακτικές, αναρωτήθηκε ποιος δημόσιος φορέας θα ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων. Επισήμανε δε, ότι διαφαίνεται η τάση για τη συγκέντρωση επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα το 97% των επιχειρήσεων έχουν λιγότερους από 9 εργαζόμενους και "αν αυτός ο ιστός καταστραφεί, τότε θα καταστραφεί και η οικονομία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ 12 Δεκ 2025 | 22:41

ΑΔΕΔΥ: Πρώτη δύναμη η παράταξη του ΚΚΕ για πρώτη φορά στην Ιστορία - Προσπέρασε την ΔΑΚΕ

Η ΔΑΣ έλαβε 168 ψήφους και 22 έδρες στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, με ποσοστό 25,57% - Στη δεύτερη θέση ήρθε η ΔΑΚΕ (ΝΔ) με ποσοστό 21,77% και 19 έδρες

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 11 Δεκ 2025 | 15:40

My Health Agent: Έρχεται ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός υγείας - Πώς οι πολίτες θα συνομιλούν με την εφαρμογή

Τον "Προσωπικό Βοηθό Υγείας Πολίτη – MyHealth Agent" παρουσίασαν οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ Δημήτρης Παπαστεργίου.

MYHEALTH APP 11 Δεκ 2025 | 14:29

Προσωπικός Βοηθός Υγείας Πολίτη: Πώς θα λειτουργεί, τι μπορούμε να τον ρωτάμε

Το app λειτουργεί ως έξυπνος κόμβος αναζήτησης και ταξινόμησης του προσωπικού ιατρικού φακέλου.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Δεκ 2025 | 15:55

Novartis: Είχαν φτιάξει βίντεο παρωδία με θέμα την απαγωγή της Ευγενίας Μανωλίδου - Προβλήθηκε στη δίκη

"Αυτό πρέπει να είναι από παλιά… πριν βάλω μαλλιά!", σχολίασε με χιούμορ ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την προβολή του βίντεο.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 10 Δεκ 2025 | 13:19

Γεωργιάδης στη δίκη Novartis: Δόλιοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί ότι είχα πάρει δύο εκατ. ευρώ

Όσα κατέθεσε ο υπουργός Υγείας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 10 Δεκ 2025 | 08:46

Γεωργιάδης: "Υπάρχουν όρια" - Η αντίδρασή του για τις ακυρώσεις ραντεβού καρκινοπαθών στο ΠΑΓΝΗ

"Αισθάνομαι θλίψη. Έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα να πηγαίνει το φάρμακο στην Κρήτη ώστε να μειώσουμε την ταλαιπωρία των ασθενών", πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 13:23

Καλπάκης για τα έκτροπα των αγροτών στην Κρήτη: "Δεν μπορώ να τους πω να δείξουν τακτ"

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 09 Δεκ 2025 | 11:09

Επιμένει για το "βίοι παράλληλοι" ο πρώην διευθυντής της Αυγής: "Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν"

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", λόγω του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου, μίλησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 07 Δεκ 2025 | 16:21

Στο μπλόκο του Ε-65 ο Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών χωρίς "ναι μεν, αλλά"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στους συγκεντρωμένους αγρότες στο μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε 65

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 06 Δεκ 2025 | 17:26

Ο Κουτσούμπας στο μπλόκο της Νίκαιας: "Βαστάτε γερά - Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών" [εικόνες]

Αύριο Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 11.00 θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών της Καρδίτσας στην Ε65

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 05 Δεκ 2025 | 14:25

Αδωνις Γεωργιάδης - Ευγενία Μανωλίδου: Χαμογελαστοί σε γιορτινό κοσμικό κάλεσμα

Ο υπουργός υγείας και η σύζυγός του έδωσαν το παρών σε γιορτινό κάλεσμα σε κεντρικό bar restaurant της Αθήνας

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 04 Δεκ 2025 | 17:52

Πιερρακάκης για σχολάζουσες κληρονομιές: Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση - Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία

"Αφήνουμε πίσω μας παθογένειες δεκαετιών. Χτίζουμε μηχανισμούς που παράγουν αποτέλεσμα", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 03 Δεκ 2025 | 11:29

Πέτρος Παππάς: Δεν ανασκεύασα κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο

"Παρέθεσα ολόκληρο το κομμάτι του debate που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Δεκ 2025 | 12:30

Ο Γεωργιάδης έκανε μήνυση σε χρήστη του Twitter που τον κατηγόρησε για λογοκλοπή στο νέο του βιβλίο

"Ο "γενναίος κύριος" διέγραψε τις αναρτήσεις του και είπε ότι έγινε παρεξήγηση και ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο…", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 01 Δεκ 2025 | 12:30

Ο Πέτρος Παππάς εξυμνεί Άδωνι Γεωργιάδη: Είστε ο πιο εργατικός υπουργός - Κάνατε τα μέγιστα που μπορούσατε

"Δεν θα ισχυριστώ ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα γιατί έκανε πράγματα. Δεν θα ισχυριστώ ότι ο υπουργός Υγείας δεν εργάζεται", είπε ο Πέτρος Παππάς για το ΕΣΥ.

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

ΚΟΜΨΗ 01 Δεκ 2025 | 06:23

Στα λευκά η Ευγενία Μανωλίδου στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη - Μαζί τους 11χρονος γιος τους, Αλκαίος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το νέο του βιβλίο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και είχε κοντά του τη σύζυγό του και τον μικρότερο γιο τους, Αλκαίο

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Νοε 2025 | 10:24

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το νέο του βιβλίο: "Δεν έμεινε ούτε ένα αντίτυπο" - Το "ευχαριστώ" στον Τσίπρα

Το βιβλίο του "Ρώμη: Από την Άνοδο στην Πτώση" παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΚΕ 29 Νοε 2025 | 21:59

Κουτσούμπας από Κρήτη: Η ακρίβεια σπάζει κόκκαλα – Επικίνδυνη η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης

"Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη δυναμώνει καθημερινά", τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 28 Νοε 2025 | 14:07

Τσουκαλάς: Τί φοβόταν η κυβέρνηση και δεν έκανε δεκτό το αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Ξυλούρη;

"Όχι άλλο κρυφτό από τη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 28 Νοε 2025 | 13:59

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Μέτσολα: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες – "Όχι" σε διαιρεμένη Κύπρο

Η κ. Metsola υπογράμμισε ότι "όσο είναι διαιρεμένη η Κύπρος, η Ευρώπη δεν είναι ολοκληρωμένη".

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 18:45

Σεμίνα Διγενή για Κωνσταντοπούλου: "Εμφανίζεται κάτι σαν διασταύρωση της πολεμίστριας Ζήνα και του Ράμπο"

"Έχει αναγάγει το αντικομμουνιστικό παραλήρημα σε καθημερινή ρουτίνα" αναφέρει η Σεμίνα Διγενή

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Νοε 2025 | 15:50

ΟΠΕΚΕΠΕ - Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τη Συρεγγέλα: "Η βρωμιά σας ξεχειλίζει" - "Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο Μαρία Συρεγγέλλα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:28

Τσουκαλάς για συλλογικές συμβάσεις: Μικρό και διστακτικό βήμα μετά από επτά χαμένα χρόνια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε "εντυπωσιασμένος" από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι "καταργεί μνημονιακούς νόμους".

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 10:17

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλούν εκ νέου τον "Φραπέ" που επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής- Αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η στάση της ΝΔ στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστά "μεθόδευση".

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 26 Νοε 2025 | 19:12

Ξέφυγε η κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: "Σταμάτα, ανάγωγη" - "Δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο"

Χαμός στη Βουλή με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον... Διαμαντή Καραναστάση - Τα έβαλε και με το ΚΚΕ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 26 Νοε 2025 | 16:48

Αστυνομικός της Βουλής: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από τη δική μου την υπόθεση"

Ο προφυλακισμένος αστυνομικός μίλησε στο Star, μια συνέντευξη που θα προβληθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Νοε 2025 | 10:29

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Για πρώτη φορά τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα - Η ανάρτηση Γεωργιάδη

"Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο ρομποτικές ολικές υστερεκτομές, καθώς και η ρομποτική αφαίρεση ινομυωμάτων".

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:12

Μετάβαση ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές - Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τον ρόλο του Οργανισμού Πληρωμών για όλες τις ενισχύσεις που εμπίπτουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 25 Νοε 2025 | 15:42

Λαφαζάνης για βιβλίο Τσίπρα: Σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για "παραλήρημα" ενός "πανικόβλητου" Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Νοε 2025 | 15:34

Ο Γεωργιάδης απαντά με δικό του βιβλίο στην αφιέρωση Τσίπρα: Η Ιστορία θα σε μάθει να διαλέγεις συνεργάτες

"Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: "Ρώμη"", αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αλέξη Τσίπρα

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 09:40

Ο Αλέξης Τσίπρας τρολάρει τον Άδωνι Γεωργιάδη για το βιβλίο του: "Το λιγουρεύεστε έτσι;" [βίντεο]

"Στον Άδωνι βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση που μου έχει κάνει", έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 24 Νοε 2025 | 23:13

Κουτσούμπας: Φανταστείτε τότε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη σε αυτόν τον τραγέλαφο που περιγράφεται στο βιβλίο Τσίπρα

"Ο Τσίπρας προσπαθεί να το φορτώσει σε κάποιους συνεργάτες του για να βγει λάδι ο ίδιος", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ 24 Νοε 2025 | 18:19

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Χειρότερα τα αγγλικά της Μπέτυς από του Αλέξη - Ομοφοβικός

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε βίντεο στο Instagram στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 24 Νοε 2025 | 17:17

Συνάντηση με χαμόγελα Γεωργιάδη και Γκίλφοϊλ: Ψηφιακός βοηθός στο 1566 και με αμερικανική τεχνογνωσία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο τομέας της υγείας συγκαταλέγεται διεθνώς στα πεδία όπου η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να έχει σημαντική εφαρμογή

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 24 Νοε 2025 | 14:23

Χαρίτσης για το "δαχτυλίδι" Τσίπρα σχετικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Με προβλημάτισε και με βασάνισε

"Δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος", λέει ο Αλέξης Χαρίτσης για την πρόταση Τσίπρα για τη διαδοχή

ΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 12:17

Η αποκάλυψη του Τσίπρα: Πώς έδωσε σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση το "δαχτυλίδι" το 2023 και εκείνοι αρνήθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το σχέδιό του για την ομαλή διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που γρήγορα ναυάγησε.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:30
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 10:44

Σκουρλέτης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν αντιμετωπίζει με θαρραλέο τρόπο τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ

"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντιφατική περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019, έφτασε στην εκλογική συντριβή του '23", σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ 24 Νοε 2025 | 09:33

Επικός διάλογος Κασσελάκη - Μπαζιάνα: "Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο Μαξίμου;" - "Αγάπη να υπάρχει"

"Μου φάνηκε υπερφίαλος. Είχε τη βεβαιότητα όχι μόνο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι σύντομα θα εκλεγεί και πρωθυπουργός", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του.

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 24 Νοε 2025 | 09:19

Γεωργιάδης για βιβλίο Τσίπρα: Στην Αριστερά θα μπουν σε φάση εμφυλίου - Ολοι για τον Μητσοτάκη δουλεύουν

Αιχμηρά σχόλια για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έκανε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προβλέποντας πως η Αριστερά θα μπει σε φάση εμφυλίου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Νοε 2025 | 10:47

Ειρωνική ανάρτηση Γεωργιάδη για Κωνσταντοπούλου και Καραναστάση: "Ένα ψώνιο παραπάνω, ένα ψώνιο παρακάτω…"

Ο υπουργός χαρακτηρίζει τον παραιτηθέντα βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας "διορισμένο"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΒΟΥΛΗ 21 Νοε 2025 | 23:27

Θεοδωρικάκος: "Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας υπηρετεί το εθνικό συμφέρον"

"Κανονικότατα συνεχίζεται η λειτουργία της ΟΛΠ ΑΕ, της Cosco, του λιμανιού του Πειραιά με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει νόμοι του κράτους", ξεκαθάρισε

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 21 Νοε 2025 | 16:39

Κόντρα Λαμπρόπουλου - Κωνσταντοπούλου: "Στηρίζετε τους αναρχικούς" - "Αστυνομικοί έδειραν κόσμο στα Εξάρχεια"

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να καταδικάσει τα επεισόδια που προηγήθηκαν από αναρχικούς στα Εξάρχεια

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΕΝΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ 21 Νοε 2025 | 06:40

Η Ευγενία Μανωλίδου περήφανη για το νέο της εγχείρημα- Έγραψε χριστουγεννιάτικο παραμύθι

"Με πολλή χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζω το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο παραμύθι", τόνισε η Ευγενία Μανωλίδου

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 Νοε 2025 | 20:16

Δημοσκόπηση MRB: Πάνω από 15 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - Οι πολίτες θέλουν νέα κόμματα

Στο 29,1% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στο 13,5% του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB - Δυσαρέσκεια στους πολίτες για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο