Υπέρ ενός πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος, το οποίο θα δίνει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
"Η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα εκλογικό σύστημα πλειοψηφικό που θα δίνει στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Η Ελλάδα και η κατάσταση της κοινωνίας δεν σηκώνει πολιτική αστάθεια", δήλωσε συγκεκριμένα στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Γεωργιάδης, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο.
"Όποιος θα είναι υπεύθυνος για να πέσει η χώρα σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας, θα πάρει πολύ μεγάλο ιστορικό βάρος πάνω του", συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ερωτηθείς με πόσο τοις εκατό πιστεύει ότι μπορεί ένα κόμμα μόνο του να κυβερνάει μια χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως: "Αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Εργατικοί κυβερνούν με απόλυτη πλειοψηφία και έχουν πάρει 33,6%. Έχει πει κανείς ότι ο Κ. Στάρμερ δεν είναι πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου; Ίσα- ίσα που όλη η πλευρά της Αριστεράς θεωρεί τον Στάρμερ προοδευτικό και αριστερό κλπ. 33,6% πήρε απλώς έχουν πλειοψηφικό σύστημα. Για μένα η πολιτική σταθερότητα είναι για τη χώρα ζήτημα επιβίωσης".
Σε άλλο σημείο, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο υπουργός είπε: "Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς και όλων αυτών των όψιμων υπερασπιστών του θεσμού του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη προχθές αποφάσισε να βγάλει την προστασία είπαν ότι τελείωσε ο θεσμός και δεν θα τολμάει κανένας να καταγγείλει κλπ".