Follow us

Γεράκης (MARC): Για να πετεύχει ο Κασσελάκης πρέπει πρώτα να κερδίσει τον Ανδρουλάκη- Ολα θα κριθούν στις ευρωεκλογές

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ρίσκο με τον Κασσελάκη γιατί είχε βρεθεί σε απόγνωση, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Marc, Θωμάς Γεράκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κασσελάκης

Ως ένα φαινόμενο "πολυπαραγοντικό" χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Marc, Θωμάς Γεράκης, την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ πως "πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά του νικητή, δηλαδή του κυρίου Κασσελάκη. Θα πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά των ηττημένων, γιατί σε μια μάχη υπάρχουν και ηττημένοι και πρέπει να δούμε τι ηττήθηκε και θα πρέπει να δούμε και τον δέκτη, δηλαδή το εκλογικό σώμα".

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεράκης υπογράμμισε πως "ήταν μια συγκυρία όπου είχαμε ένα εκλογικό σώμα πλήρως απογοητευμένο και δεν πρέπει να το υποτιμούμε αυτό. Τα συναισθήματα δηλαδή. Μμετά από δύο στρατηγικές ήττες, με έναν φόβο υπαρξιακό, (οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) μετά χάνουν και τον αρχηγό τους που ήταν ο συνεκτικός ιστός και βρίσκονται σε μια κατάσταση απελπισίας.

Οταν λοιπόν ένα εκλογικό σώμα, ένα κοινό, ένα σύστημα, βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, είναι πιο επιρρεπείς στο ρίσκο και πήραν αυτό το ρίσκο. Ψάχνοντας δηλαδή έναν νέο Τσίπρα, κάποιον δηλαδή που μπορεί να τον φέρει σε μια κυβερνητική τροχιά, αποφασίζουμε και θυσιάζουμε ένα μέρος της αριστερής ψυχής μας, παίρνουμε το ρίσκο με τον κύριο Κασσελάκη, αφού έτσι κι αλλιώς με τους υπόλοιπους υποψήφιους δεν θεωρούμε ότι θα είχαμε την επιτυχία που θα θέλαμε, μήπως μας βγει.

Επιπλέον συμπλήρωσε πως "επειδή έγινε πολύ συζήτηση για την επικοινωνία και την ουσία, την πολιτική και πολλές φορές ήταν σαν να την έφερνε σε αντιδιαστολή, εγώ θέλω να πω το εξής, γιατί έχουν και μια σχέση μεταξύ τους. Δεν υπάρχει πολιτική χωρίς επικοινωνία. Δηλαδή οτιδήποτε κάνεις, οτιδήποτε λες, οτιδήποτε, ό, τι έργο έχεις, αν δεν το επικοινωνήσεις, είναι σαν να μην υπάρχει. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν υπάρχει και επικοινωνία χωρίς πολιτική. Δηλαδή αν η επικοινωνία δεν έχει ουσία, δεν πάει μακριά. Ένα λοιπόν από τα ερωτήματα που έχουμε για τη συνέχεια είναι αν αυτό το επικοινωνιακό αριστούργημα του κυρίου Κασσελάκη έχει την απαραίτητη ουσία ώστε να τους οδηγήσει μακριά ή όχι. Περισσότερα τα ερωτήματα, λιγότερες οι βεβαιότητες. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας".

Ενώ στην προσπάθεια να προσδιορίσει χρονικά τους επόμενους σημαντικούς σταθμούς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι:

"Έχουμε πρώτα το συνέδριο, όπου εκεί ξέρετε και στην αριστερά τα ξίφη βγαίνουν από τα θηκάρια στα συνέδρια. Όλα τα σοβαρά γεγονότα, ακόμα και οι διασπάσεις γίνονται στα συνέδρια. Από εκεί και πέρα όμως, ταμείο, δηλαδή μια βασική αξιολόγηση, θα γίνει το βράδυ των ευρωεκλογών. Θα είναι τελείως διαφορετικό αν έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελείως διαφορετική η συνέχεια αν έχουμε ένα αρνητικό.

Μάλιστα υπενθύμισε πως ο κύριος Κασσελάκης έδωσε μια υπόσχεση… "Μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη" με τον κ. Γεράκη να υπογραμμίζει πως για να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, καταρχήν πρέπει να κερδίσει τον κ. Ανδρουλάκη, δηλαδή πρέπει να ηγεμονεύσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Έχει βγει από μια νίκη πρωτόγνωρη για τα ιστορικά δεδομένα και με μια τεράστια διαφορά. Οπότε βήμα – βήμα".

Ερωτηθείς για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του κ. Κασσελάκη απάντησε χαρακτηριστικά:

"Αν κάποιος λέει ότι εγώ θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, δεν του φτάνει το 17%. Πρέπει να αλιεύσει, να ανοίξει", ενώ σε ερώτηση για το πώς πρέπει να κινηθεί ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως "αυτά είναι ερωτήματα τα οποία δεν πρέπει να τα απαντήσω εγώ. Ωστόσο, τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν και με ένα σαφή τρόπο από την πλευρά του, του όμορου χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όντως μια μεγάλη μάχη που γίνεται και θα γίνει είναι για την ηγεμονεύσει της Κεντροαριστεράς και του κέντρου. Και εδώ υπάρχουν δύο παίκτες. Από τη μια έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να ηγεμονεύει και από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη, που θέλει να είναι αυτός ο κυρίαρχος του χώρου.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Κασσελάκης, το οποίο δεν είναι εύκολο, είναι να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες γιατί έχει σηκωθεί πολύ ψηλά ο πήχης και αν σηκώνεται πολύ ψηλά, καμιά φορά, έχεις τον κίνδυνο να περάσεις από κάτω".

Με το εάν ασχολείται κόσμος με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε πως: "Δεν σας κρύβω ότι είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο κοντά σε αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουμε τόσους πολλούς αναποφάσιστους. Αυτό εξηγείται, ήταν τόσο πυκνή η επικαιρότητα με πολύ σημαντικά θέματα και είναι σαν να μην μου έμεινε χρόνος, ακόμη δεν έχω κάτσει να συνομιλήσω με τον εαυτό μου.

Έχω την εντύπωση όμως ότι αυτές οι εκλογές δεν θα έχουν τόσο έντονο πολιτικό περιεχόμενο και υπονοούμενο, όπως άλλες. Γιατί είναι πολύ πρόσφατες οι βουλευτικές εκλογές. Υπό αυτή την έννοια, έχω την εντύπωση ότι δίνει την ελευθερία σε έναν κόσμο να ψηφίσει πιο αυτοδιοικητικά. Δηλαδή είπαμε τι θέλουμε πριν δυο τρεις μήνες, ποιον θέλουμε, ποιον εμπιστευόμαστε να κυβερνήσει τη χώρα. Τώρα πάμε να δούμε ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά στο δήμο. Από εκεί και πέρα δηλαδή, είναι σαν να απαλύνουν λίγο τα πολιτικά χαρακτηριστικά και να γίνονται πιο έντονα τα αυτοδιοικητικά.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2023 | 23:19

Απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για το "αυλικούς τραπεζών": "Αποδεικνύεται ότι δεν είσαι, μόνο αν μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ;"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με… αιχμές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 17:04

"Σήκωσε το γάντι" ο Θεοχαρόπουλος και απάντησε σε Κασσελάκη: "Ούτε αυλικοί των Τραπεζών υπήρχαν, ούτε πέμπτη φάλαγγα"

"Οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν" ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 15:29

O Ραγκούσης "αδειάζει" Κασσελάκη: Το καράβι πλέει προς το "παγόβουνο" - Δεν συμφωνώ με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις

"Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το "παγόβουνο""

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 09 Δεκ 2023 | 14:55

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος οι αποχωρήσεις, φεύγουν 51 συνδικαλιστές - "Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα, πορεύεται αντιδημοκρατικά"

"Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 13:49

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε Τσακαλώτο - Χαρίτση: Δεν υπάρχουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ αυλικοί των Τραπεζών

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιτέθηκε και στον Γιώργο Γεραπετρίτη για "την υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Δεκ 2023 | 12:22

Αναβρασμός στο "Κόκκινο": Φεύγει μόνη της η δημοσιογράφος που ήθελαν να απολύσουν για τη φωτογραφία Κασσελάκη με τη Φάρλι

"Θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο"

09 Δεκ 2023 | 10:29

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Αποφασίζει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

09 Δεκ 2023 | 09:22

Δημοσκόπηση GPO: Στο 2,5% η Νέα Αριστερά, κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται και η Νέα Αριστερά των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2023 | 15:00

"Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από την ΚΕ ο Δραγασάκης, αποχωρεί και ο Βαρεμένος

Δεν έχουν τέλος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - Απλό μέλος ο Γιάννης Δραγασάκης - Φεύγει ο Βαρεμένος.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 08 Δεκ 2023 | 11:21

Επεισόδια στου Ρέντη: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 08 Δεκ 2023 | 11:20

Κασσελάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη: Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό

"Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 08 Δεκ 2023 | 10:31

Ανω κάτω το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγές για απολύσεις "αντιφρονούντων" - Τι συνέβη με γνωστή δημοσιογράφο

Με απόλυση από το ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" κινδύνευσε η γνωστή δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, λόγω ανάρτησής της για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη... Φάρλι.

ΣΥΡΙΖΑ 07 Δεκ 2023 | 21:24

Κασσελάκης για επίσκεψη Ερντογάν: "Ζητάμε διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας"

"Σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για ‘τουρκική'", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.