Γεραπετρίτης: Αφωνία Τσίπρα για τις αποκαλύψεις του Μιωνή

Αιχμές και για την αφωνία του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή περιλάμβανε η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αιχμές και για την αφωνία του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή περιλάμβανε η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Βουλή.

Ο υπουργός Επικρατείας λαμβάνοντας το λόγο μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι "σήμερα είναι και μια καλή μέρα για περισπασμό μετά τα όσα ακούσαμε στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για να έχουμε λίγο διαφορετικό φως εκεί που δεν πρέπει, αντί στο γεγονός ότι στο αρχηγείο της κυβέρνησης η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μεσάζων ιδιωτικής μεσιτείας. Και πως λειτουργούσε η κυβέρνηση; Εκείνη την στιγμή παρόντων δύο υπουργών, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ήταν μπροστά όταν υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο προέβλεπε τι θα κάνει η δικαιοσύνη στα επόμενα βήματα προεξοφλώντας τι θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι πρωτοφανές".

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι "δεν άκουσα λέξη αυτοκριτικής που το ασφαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε αντισυνταγματικό γιατί κρίθηκε μη ανταποδοτικό και παραβίαζε ισότητα”.

Οξύτατη ήταν και η αντεπίθεση αναφορικά με την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό.

"Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας που υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά. Δεν άκουσα μια λέξη καταδίκης για τις ακρότητες και βιαιότητες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες και βεβαίως να πούμε ότι δεν άκουσα μια λέξη για το ποια είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαχείριση προσφυγικού μεταναστευτικού”.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό βασίζεται σε τρείς άξονες:

- ανάσχεση στους θαλάσσιους διαύλους και παράνομες εισόδους. Η λογική των ανοικτών συνόρων τελείωσε

- κλειστές δομές ελέγχων για αντικατάσταση των απαξιωτικών φαινομένων και επικίνδυνων για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Δομές απολύτως ελεγχόμενες με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με χωριστούς κοιτώνες παιδιών και οικογενειών και κέντρα υγείας. Δομές μακριά απο τον αστικό ιστό για να υπάρχει έλεγχος εως ότου εξεταστούν αιτήσεις ασύλου

- επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου Στόχος σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου και ανάσχεση ροών.

"Αν αυτού ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσυμφόρηση και να μας μέμφεται ότι θυσιάσαμε τα νησιά προς χάρη ενδοχώρας. Αυτή η στάση ενέχει το στοιχείο πολιτικής υποκρισίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με τρόπο τυπικό ότι όποιος αποχωρεί από το νησί υποδοχής κι μεταφέρεται στην ενδοχώρα στην συνέχεια δεν μπορεί να μεταφερθεί στην χώρα καταγωγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνομολόγησε ότι όποιος αποχωρήσει από νησί τυπικά δεν επιστρέφεται.

Σήμερα με μια υπερβάλλουσα λαϊκιστική προσέγγιση ζητά να μεταφέρουμε όλο τον πληθυσμό από τα νησιά στην ενδοχώρα κλείνοντας την πόρτα επιστροφών. Αν αυτό προτείνετε πείτε το ευθέως στις κοινωνίες των νησιών. Αποσυμφόρηση σημαίνει καμία επιστροφή εξαιτίας σας” ανέφερε σε άλλο σημείο.

Αναφορικά με τον ξυλοδαρμό στελεχών των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο της Χίου είπε "Χθες είχαμε φαινόμενα σκληρής βίας που έφτασαν στο σημείο βεβήλωσης ανθρώπων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Πρόκειται για μια σειρά από πράξεις που πέρα από φυσική βιαιότητα στρέφονται ευθέως κατά δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτά ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τα χαρακτήρισε διαμαρτυρία. Ήταν διαμαρτυρία οι σφαίρες μολότωφ; Ήταν διαμαρτυρία ότι εμποδίστηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματίες; Είναι πράξεις θεμιτής αντίστασης; Δεν άκουσα μια καταδίκη”

"Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι άνθρωπος της δημιουργικής αντιπολίτευσης αλλά μίλησε χρησιμοποιώντας το Α στερητικό. Μίλησε για αυταρχισμό, ανασφάλεια, ανευθυνότητα και ανοησία της κυβέρνησης. Του προτείνω και άλλα δύο: ανακυβίστηση και αμετροέπεια. Ο λαός δεν ξεχνά. Επικαλείται ο κ. Τσίπρας μίλησε για καφενεία συνταξιούχων. Καλό είναι να σκεφτεί και την δική του πολιτική σύνταξη εάν συνεχίσει με τον λαϊκισμό.

Σε ότι αφορά την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι απομακρύνθηκαν διότι ολοκληρώθηκε η αποστολή τους. Ο ισχυρισμός του αυτός προκάλεσε θυμηδία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 12 Μαρ 2020 | 12:23

Γεραπετρίτης σε Εκκλησία: Να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών για τον κορονοϊό

"Αναμένουμε η εκκλησία να δώσει ανάλογες με την κυβέρνηση οδηγίες" ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

«ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ» 06 Μαρ 2020 | 08:36

Γεραπετρίτης: Ανοιχτή η δημιουργία κλειστών δομών σε ξερονήσια, αλλά θα γίνει με αξιοπρέπεια

Aνοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστών δομών σε ξερονήσια αφήνει ο υπουργός Επικρατείας - "Η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα είναι υβριδική", σημείωσε.

ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 05 Μαρ 2020 | 23:50

Γεραπετρίτης στο CNN: Οι Τούρκοι συνοδεύουν μετανάστες στα σύνορα [Βίντεο]

"Ο Ερντογάν κάνει προπαγάνδα και απειλεί την Ευρώπη", τόνισε ο υπουργός Επιρκατείας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 29 Μαρ 2020 | 10:14

"Σημαία" ευκαιρίας για Τσίπρα η δυσαρέσκεια των δικηγόρων για την ...τηλεκατάρτιση

Το πλαγιοκόπημα της Κουμουνδούρου στην Κυβέρνηση ξεκίνησε με το επίδομα τηλεκατάρτισης στους επιστήμονες και συνεχίστηκε όταν διέρρευσε πως "εξετάζεται  η δυνατότητα ένταξης και των επιστημόνων στο επίδομα των 800€.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ 29 Μαρ 2020 | 08:31

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η χώρα και όλο τον Απρίλιο – Έρχονται στοχευμένα μέτρα

Η κυβέρνηση θα προχωρά πλέον σε περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένα. Πιθανή η καραντίνα στο νομό Καστοριάς. Προς κλείσιμο οι λαϊκές αγορές.

ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 28 Μαρ 2020 | 16:00

Τσίπρας:Ο κ. Μητσοτάκης να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στο επίδομα των 800 ευρώ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που εξελέγη με σημαία τη μεσαία τάξη, αποδεικνύει σήμερα πόσο την εξαπάτησε.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ 28 Μαρ 2020 | 13:26

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε τη μονοδρόμηση των διαδρόμων σούπερ μάρκετ

"Στη Δανία κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε", δήλωσε.

ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 28 Μαρ 2020 | 10:51

Πέτσας: Πιθανή η παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μετά τον Απρίλιο

"Το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ας προχωρήσουμε προς τα εκεί και θα δούμε", σημείωσε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 28 Μαρ 2020 | 10:44

Τσίπρας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της εποχής μας

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 28 Μαρ 2020 | 10:03

Νέα αντιπολιτευτική "οδηγία" Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα εργασιακά

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, με το  το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΥΦΕΣΗ 28 Μαρ 2020 | 09:39

Σταϊκούρας: Το ευρωομόλογο είναι το "μπαζούκας" που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία

"Δυστυχώς η Ευρώπη δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση του ευρω-ομολόγου και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα οι χώρες που διαφωνούν θα συμφωνήσουν για την έκδοση του" ανέφερε.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP 28 Μαρ 2020 | 08:19

Ενόχληση Μητσοτάκη για το γερμανικό nein στα κορονο-ομόλογα

Η Ε.Ε. εμφανίζεται διχασμένη - "Όλοι δεχόμαστε την ίδια απειλή, "βράζουμε στο ίδιο καζάνι"" σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός -