Follow us

Γεραπετρίτης: "Εθνική υπεκφυγή" το "παρών" του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Το "παρών" του ΣΥΡΖΑ σχολίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας λόγο για "εθνική υπεκφυγή".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ως "εθνική υπεκφυγή" χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την τροπολογία- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μίλησε στον Σκάι 100,3. Η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε το "παρών", απέχοντας, ουσιαστικά από την ψηφοφορία, σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα δεδομένα που δημιουργούν οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία, λέγοντας ότι αποτελούν καλή αφορμή για να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε μεταξύ άλλων:

- Για τα όσα συμβαίουν στην Τουρκία και μας αφορούν. Η αλληλεγγύη μπορεί να αποκτήσει πιο στέρεες βάσεις και χαρακτηριστικά;

Πιστεύω πως ναι. Είναι καλή αφορμή να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Σε απίστευτες καταστροφές υπάρχει αναθεώρηση. Να δούμε αυτά που δημιουργούν γέφυρες και όχι εκείνα που τις ρίχνουν. Θεμελιώδης η θέση μας για αλληλαγγύη σε όποιον πλήττεται, να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο. Ανατριχιαστικές οι εικόνες των ανθρώπων μας που προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους. Εξι αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια, πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για διάσκεψη δωρητών. Είναι η γειτονιά μας, ο ανθρώπινος πόνος να μας ενώνει. Δεν πρέπει να περιμένουμε αυτό, θα πρέπει να βρούμε κοινή ζώνη για Ελλάδα και Τοτυρκία για να προχωρήσουμε ζητήματα που μας χωρίζουν εδώ και δεκαετία. Δεν είναι του παρόντος να μιλάς τώρα για δημόσια πολιτική και διπλωματία. Πίσω από τις πολιτικές, είμαστε όλοι άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα, στον ανθρώπινο πόνο.

- Ακούμε ότι οι τουρκικές εκλογές μπορεί να αναβληθούν. Αν αυτό συμβεί θα πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός και για την Ελλάδα;

Η θέση μου είναι όχι. Εχουμε κατακτήσει να μην ετεροκαθοριζόμαστε στη βάση του τι κάνει ο σύμμαχος ή ο αντίπαλος. Η ελληνική διπλωματία έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Δεν συρόμαστε πίσω από τις εξελίξεις. Παρακολουθούμε, αλλά δεν αλλάζουν πολιτικές.

- Απρίλιο ή Ιούλιο εκλογές;

Δεν έχει υπάρξει τέτοια δήλωση για Απρίλιο. Δεν παρακολουθείτε τι κάνουμε κάθε μήνα; Τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έχει δρομολογηθεί, το ίδιο και η τροπολογία. Όλα γίνονται στη βάση χρονοδιαγράμματος. Ο Απρίλιος δεν είναι δεδομένος. Από Απρίλιο και εντεύθεν είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα, βαδίζουμε προς τη λήξη της θητείας. Οποιαδήποτε δράση αναλαμβάνουμε δεν γίνεται με πολιτική προβολή στις εκλογές, αλλά ούτε και τυχαία. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Μεγάλη κατάκτηση να μην υπάρξει πολιτικός αιφνιδιασμός. Υπαινίσσεστε ότι έχουμε ανοίξει τον κουμπαρά. Να είμαι σαφής. Καμία δημοσιονομική πολιτική που θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, είμαστε ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε στήριξη στην κοινωνία, το έχουμε κάνει. Μολονότι αποδίδουμε κεφάλαια, να μην κλυδωνίζεται η οικονομία.

- Δεν θα υπάρξουν άλλες παροχές έως τις εκλογές;

Πρώτον: Οσο παράγεται πρωτογενής πλούτος, από την ανάπτυξη, θα διοχετεύεται στην κοινωνία
Δεύτερον: Εμείς να κλυδωνίζουμε την οικονομία, δεν θα το κάνουμε. Δεν θα τάξουμε αν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Μακριά από μας. Εχουμε κεφάλαιο εμπιστοσύνης που θα συνεχίσουμε.

Διαβάστε Επίσης

Για τις παρακολουθήσεις και την επικείμενη συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο

Δεν είναι τυχαίος ο χρονισμός. Είναι συζήτηση με πολιτική στόχευση. Σε ό,τι αφορά τον κ.Τσίπρα, καλό είναι να μην πηγαίνουμε στο εξωτερικό μόνο για να διαβάλουμε τη χώρα. Δυστυχώς, ορισμένοι όπου βρεθούν, το μόνο τους μέλημα είναι να επιχειρήσουν να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, μιλώντας αρνητικά για τη χώρα. Καλό είναι να λέμε τα πράγματα αντικειμενικά.

- Ακόμη δεν εχουμε απάντηση γιατί επρεπε να παρακολουθείται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Πρώτον. Τις άρσεις απορρήτου δεν τις κάνει η κυβέρνηση, δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει.

Δεύτερον. Τα ονόματα δεν έχουν πιστοποιθηθεί ποτέ. Δεν γνωρίζω.

- Υπάρχει το έγγραφο της ΑΔΑΕ

Ποιος γνωρίζει εδώ και μήνες για τα πρόσωπα που παρακολουθούνται; Η αξιοπιστία του καθενός είναι σχετικό. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να γνωρίζουμε ποιοι είναι σε έρση απορρήτου. Θα φθάσουν σε μας μόνο πληροφορίες που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας και οι δημοσιογραφικοί του βραχιόνες γνωρίζουν εδώ και μήνες. Δεν είναι η κυβέρνηση που κάνει τις άρσεις απορρήτου.

- Για τον κ. Πιτσιόρλα και την παρακολούθησή του, η ΝΔ, την τότε κυβέρνηση κατήγγειλε

Δεν κατηγορούμε. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι δεν έχει παρακολουήσει κανένα πολιτικό πρόσωπο. Μας είπε κάτι ανακριβές και υπάρχει και θέμα συνέπειας. Αυτή τη στιγμή γίνεται συνειδητή προσπάθεια συγχώνευσης ετερόκλητων πραγμάτων. Από τη μια η ΕΥΠ, από την άλλη οι παράνομες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού. Θα μάθουμε τι συνέβη από τη Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει.

Πώς γίνονται οι νόμιμες άρσεις απορρήτου; Από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με διατάξεις δύο εισαγγελέων. Μιλάμε για δικαστικές αποφάσεις. Η διαδικασία είναι αυστηρή. Εκσυγχρονίσαμε το πλαίσιο γιατί διαπιστώσαμε πολλά κενά. Ναι, θα μάθουμε όλοι από τη Δικαιοσύνη τι έγινε και για το μέλλον φέραμε πλαίσιο, το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη.

- Για την τροπολογία- μπλόκο στον Κασιδιάρη: Είναι κλείσιμο του ματιού στη Χρυσή Αυγή το παρών του ΣΥΡΙΖΑ;

-Τέθηκαν προτάσεις για την τροπολογία. Η πρώτη ήταν η δική μας, στηρίζεται σε υφιστάμενη διάταξη. Επεκτείνουμε και στην πραγματική ηγεσία. Είναι συνταγματική και δίνει δημοκρατική διέξοδο χωρίς να οδηγεί στα άκρα. Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανακυρήσσονται τα κόμματα με ναζιστικά ή ρατσιστικά χαρακτηριστικά, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε. Εφερε άλλη πρόταση στη βουλή. Είχε σοβαρότατο πρόβλημα συνταγματικότητας. Με το παρών ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εθνική υπεκφυγή απέχοντας ουσιαστικά από την ψηφοφορία. Είπε ο κ.Τσίπρας ότι προσδοκούμε τις ψήφους των ακροδεξιών. Εμείς είμαστε εκείνοι που διαχρονικά έχουμε θωρακίσει το πολίτευμα- το κάναμε το 2013 με το μπλόκο στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής- δεν θα πάρουμε από αυτή τη δεξαμενή, εμείς σταθήκαμε απέναντι.

- Για τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών

Υπάρχει σημαντικό έλλειμα πληροφόρησης. Ερχεται ένα ΠΔ που αποτελεί ριζική μεταρρύθμιση. Από 2.500 κλάδους τους κατεβάζουμε στους 500. Με αυτό το ΠΔ δεν υπήρξε καμία υποβάθμιση των σπουδών των υπηρετών των παραστατικών τεχνών. Δεν αφορά εκείνους που θέλουν θέση στο δημόσιο για καλλιτεχνική εργασία. Εάν κάποιθος θέλει να πάει να διράξει υποκριτική, θα γίνει εκτός του ΠΔ. Η περίπτωση είναι για διοικητική θέση, δεν έχει σχέση η σπουδή στην καλλιτεχνία, δεν μπορεί να εξισωθεί με άλλους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Δεν έχει υπάρξει υποβάθμιση για τις σπουδές, αλλά για πρώτη φορά σχεδιάζουμε συγκροτημένα. Μελετάμε ήδη να υπάρξει ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών, υπάρχει διαρκής μέριμνα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 30 Μαρ 2023 | 21:57

Αποστολάκης για ενδεχόμενη πρόταση της ΝΔ να αναλάβει πόστο στη νέα κυβέρνηση: "Αν αυτό είναι ανάγκη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει"

Όλα ανοιχτά τα άφησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης όσον αφορά το τι θα πράξει αν του ζητηθεί από τη Νέα Δημοκρατία, να αναλάβει πόστο σε νέα κυβέρνηση, στο οποίο θα αξιοποιούνταν η επιχειρησιακή του εμπειρία

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 30 Μαρ 2023 | 20:35

Metron Analysis: 5,8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών - Στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17% - Με 6% ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Μαρ 2023 | 16:15

ΝΔ για "βίλα Ραγκούση": Γελοίο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί βίλα με πισίνα 450 τετραγωνικών μέτρων

Η ΝΔ επανέρχεται με νέα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της βίλας του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Μαρ 2023 | 15:02

Κρεσέντο Γεωργιάδη σε κόντρα με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Από τα Τέμπη, το Μάτι και τον Μαμουλάκη μέχρι τη "βιλάρα του Ραγκούση"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μέτρα στήριξης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 30 Μαρ 2023 | 14:08

Εξώδικο Ραγκούση στην εφημερίδα POLITICAL για τη "βίλα στην Πάρο" - Απαιτεί να του ζητήσουν συγγνώμη

Η εφημερίδα POLITICAL έκανε λόγο για "βίλα ο Γιάννης Ραγκούσης διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους", με τον Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως πρόκειται για λασπολογία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Μαρ 2023 | 14:02

Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες - Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα

"Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ 30 Μαρ 2023 | 13:46

Ολοι κλείνουν την πόρτα στον Βαρουφάκη: Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στον "δραχμιστή"

Κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον, δεν θέλει οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 30 Μαρ 2023 | 10:48

Αποστάσεις Ντόρας Μπακογιάννη από τοξικότητα και λάσπη: Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από τη... "βίλα Ραγκούση"

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα στον δημόσιο διάλογο από την "βίλα Ραγκούση".

REALITY 29 Μαρ 2023 | 19:33

Survivor Spoiler: Ο παίκτης που αποχωρεί αυτή την εβδομάδα - Τα καρφιά Ατζούν σε Πρίαμο για την Ελευθερία

Έπαθλο επικοινωνίας θα έχει το σημερινό αγώνισμα ενώ στο συμβούλιο του νησιού θα αποχωρήσει παίκτης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 29 Μαρ 2023 | 19:09

Γιάννης Δραγασάκης: "Ουδεμία φορολογία προανήγγειλα" - Ti απαντά στον Γιάννη Οικονόμου

Σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης διαψεύδει πως αναφέρθηκε στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«ΦΘΗΝΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ» 29 Μαρ 2023 | 17:17

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης - Αυτή είναι η πολυσυζητημένη βίλα στην Πάρο [Εικόνες]

"Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Political", καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους" αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

ΟΔΗΓΟΣ 29 Μαρ 2023 | 16:42

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Πού ψηφίζουμε, οι νέοι ψηφοφόροι, η εμπλοκή με τους ετεροδημότες και οι διερευνητικές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική

"ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ" 29 Μαρ 2023 | 14:01

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος"

"Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος".