Follow us

Γεραπετρίτης: Το τρίπτυχο για την σταδιακή μετάβαση στην ομαλότητα

Δεν θα γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, είναι αυτονόητο ότι θα βγούμε ξανά στην κοινωνία και την εργασία, τόνισε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
γεραπετρίτης

Το τρίπτυχο, χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία, η έξοδος στην κοινωνία και την αγορά, συνέχιση τήρησης κάποιων κανόνων στη ζωή μας και σταδιακή μετάβαση στην ομαλότητα, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. "Δεν υφίσταται κανένα θέμα με τον υπουργό Εργασίας", δήλωσε εξάλλου, επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθέτησε τόνους που "δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα λόγου του Κοινοβουλίου".

Ενόψει, λοιπόν, των κυβερνητικών ανακοινώσεων για την άρση των περιορισμών, ο υπουργός επεσήμανε πως "έχουμε τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε τη μετάβαση στην ομαλότητα. Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με το ότι, πρώτον, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, είναι αυτονόητο ότι θα βγούμε ξανά στην κοινωνία και την εργασία. Προφανώς δεν καθίσαμε σε καραντίνα για να είμαστε μονίμως σε κατάσταση κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα ξαναβγούμε σταδιακώς αλλά χωρίς εκπτώσεις στην υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερη βασική παραδοχή είναι ότι ορισμένοι από τους κανόνες τους οποίους τηρήσαμε με αυστηρότητα θα εξακολουθήσουν να υφίστανται (…) Θα τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, θα προστατεύονται οι ευάλωτοι, θα αποφεύγουμε τους μεγάλους κοινωνικούς συγχρωτισμούς άρα, αλλάζουμε τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

Το τρίτο, είναι ότι η μετάβαση δεν θα γίνει με τρόπο αυτόματο. Θα είναι στην πραγματικότητα μια σταδιακή μετάβαση, θα πάρει χρόνο, όλος ο Μάιος και όλος ο Ιούνιος ουσιαστικά θα έχουμε φάσεις στις οποίες θα απελευθερώνονται οι περιορισμοί που υφίστανται, θα παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να αλλάζουμε λίγο τη ροή των πραγμάτων. Θα είναι ένα δυναμικό σύστημα μετάβασης στην ομαλότητα…".

Προσπάθεια για εξετάσεις εντός του Ιουνίου

Στο ερώτημα τι θα γίνει με τα σχολεία, σε συνδυασμό μάλιστα με θέματα όπως ότι άδεια ειδικού σκοπού εκτείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου, ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε ότι "είναι ζήτημα πολύ-παραγοντικό". Σε κάθε περίπτωση, τα σχολεία, ανέφερε, θα ανοίγουν σταδιακά -αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται να πηγαίνουν σήμερα, με έναν καλό ρυθμό- διασφαλίζοντας ότι "τα παιδιά θα βρίσκονται σε περιβάλλον, που κατά το δυνατόν, θα είναι στεγανοποιημένα από τον ιό. Δηλαδή με τήρηση των αποστάσεων εντός των τάξεων, θα περιοριστούν οι χώροι συγχρωτισμού εντός των σχολείων, θα υπάρχει μια διαβάθμιση έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός μέσα στις τάξεις", διαβεβαίωσε ο Γ. Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας επιπλέον ότι θα συνεχιστεί και η τηλε-εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη αυτή η δέσμη μέτρων θα έρθει κατά πάσα βεβαιότητα το β' 15νθήμερο του Μαΐου, ανέφερε επίσης γνωστοποιώντας την κυβερνητική πρόθεση, να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι χρόνοι που έχουν προβλεφθεί και για τις πανελλαδικές εξετάσεις: "καταλαβαίνουμε απολύτως την ένταση και την αγωνία των οικογενειών, τα παιδιά των οποίων θα δώσουν εξετάσεις. Θα προσπαθήσουμε να είναι εντός του Ιουνίου οι εξετάσεις, να μην παρεκκλίνουν από το αρχικό πρόγραμμα, με κανόνες υγιεινής και να μην φθάσουμε σε βαθύ καλοκαίρι, έτσι ώστε να είναι δυσκολότερες οι κλιματολογικές συνθήκες", τόνισε.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπίσει και απογευματινές βάρδιες στα σχολεία, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε ως εξής: "Θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε κατά το δυνατόν τη λειτουργία των σχολείων, χωρίς να υφίστανται απογευματινές βάρδιες -και αυτό θα είναι μια συνθήκη η οποία θα εξαρτάται από τους όρους που θα θέσει η επιτροπή των επιστημόνων που έχει ήδη κάνει σπουδαία δουλειά. Η θέση μας είναι να διασφαλισθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μόνο με πρωινές βάρδιες".

"Δεν θα υποκύψουμε σε πλειοδοσία παροχών"

Στη συνέχεια, στο θέμα των οικονομικών μέτρων στήριξης του πληθυσμού, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι "το επίδομα των 800 ευρώ δίνεται κατά βάση σε εκείνους οι οποίοι πλήττονται από το κλείσιμο των καταστημάτων ή από τη μεγάλη μείωση του τζίρου. Με βάση την αρχή αυτή είναι προφανές ότι όσο πηγαίνουμε προς ένα άνοιγμα της αγοράς, η επιδοματική λειτουργία του κράτους θα περιορίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτονοήτως το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει απέραντους πόρους", ανέφερε και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι "δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτόν το φθηνό λαϊκισμό, σε μια πλειοδοσία παροχών, η οποία θα διακινδυνεύσει τη βιωσιμότητα της εθνικής οικονομίας την επόμενη μέρα. Θα ενισχύσουμε απολύτως όσους χρειάζονται, αλλά από εκεί και πέρα θέλουμε να έχουμε (…) μια κρίσιμη μάζα οικονομικού χώρου έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες. 'Αρα, επιδόματα ναι, αλλά μόνο σε εκείνους που θα έχουν πραγματικά ευάλωτο χαρακτήρα, δεν θα εργάζονται ή θα είναι ελλειμματικοί στα εισοδήματά τους".

Στο ερώτημα για το πρόγραμμα τηλε-κατάρτισης των επιστημόνων, εξήγησε ότι "αυτό σχεδιάστηκε υπό την πίεση των πραγμάτων, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, διότι οι συνάνθρωποί μας θα έπρεπε να λάβουν το ποσό μέσα στον Απρίλιο. Υπήρχε μια ταχύτητα που οδήγησε εν τέλει σε μια ελλειμματική ποιότητα σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό υλικό.

Διαπιστώσαμε, πράγματι, και σχετικώς γρήγορα -και σε αυτό είναι αξιέπαινο ότι αναδείχθηκε από την κοινωνία και την αντιπολίτευση, αν θέλετε- ότι πράγματι υπήρχαν προβλήματα. Για αυτό το λόγο κάναμε έρευνα για να δούμε πόσο ανταποκρίνεται ή όχι, το εκπαιδευτικό υλικό στο επιστημονικό μας δυναμικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αποτέλεσμα ήταν ότι "διαπιστώσαμε ότι δεν είναι ικανό το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε εν τέλει να καταργήσουμε το πρόγραμμα", αλλά "θα πιστωθούν τα χρήματα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους χωρίς αυτήν την κατάρτιση.

Η δυνατότητα αυτή δίδεται σήμερα από την Ε.Ε., δεν δινόταν τότε που σχεδιαζόταν το πρόγραμμα, άρα μπορούμε να το κάνουμε με Κοινοτικούς πόρους, χωρίς να προσφύγουμε σε τηλε-κατάρτιση", εξήγησε ακόμη και υπογράμμισε την κυβερνητική δέσμευση για "ένα νέο ρυθμιστικό περιβάλλον για τα κέντρα αυτά μέσα στον επόμενο μήνα και πάντως μέσα στο καλοκαίρι, που θα εξορθολογίζει όλους τους κανόνες λειτουργίας των κέντρων κατάρτισης, και επιτέλους θα θέτει και κριτήρια πιστοποίησης".

Διευκρινιστικά, και καθώς διατυπώθηκε σχετικό ερώτημα, τα 800 ευρώ σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους δίδονται για 45 ημέρες. Αντιθέτως τα 600 ευρώ αφορούν 30 ημέρες. Συνεπώς, "αν δείτε αναλογικά, το ποσό που δίδεται στους επιστημονικούς κλάδους είναι ημερησίως μεγαλύτερο από εκείνο που δίδεται στους υπόλοιπους εργαζομένους", είπε εξάλλου.

Για τον Γ. Βρούτση και τη συζήτηση στη Βουλή

"Δεν υφίσταται κανένα θέμα με τον υπουργό Εργασίας", σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς σχετικά και στο σημείο αυτό βρήκε την ευκαιρία να θυμίσει ότι η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δημόσια υγεία, ένα θέμα το οποίο δεν συνδεόταν με το θέμα της τηλε-κατάρτισης, "παρά ταύτα εμφανίσθηκε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μονοθεματικός δεν είπε τίποτε άλλο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, επικεντρώθηκε σε ένα και μόνο σημείο για να κάνει την κριτική του, η οποία ήταν εύκολη και πλειοδοτική, σε τόνους που δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα λόγου του Κοινοβουλίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα με την κριτική προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής την επόμενη εβδομάδα να γίνει συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία της κρίσης, περιλαμβανομένων και των ζητημάτων τηλε-κατάρτισης.

"Με απόλυτη διαφάνεια, με μεγάλη λογοδοσία, με ειλικρίνεια όπως έχουμε συνηθίσει τον ελληνικό λαό, την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και στους Έλληνες πολίτες τι ακριβώς συνέβη με όλα αυτά τα ζητήματα", ήταν η θέση που διατύπωσε ο υπουργός.

Επέκταση προστασίας α' κατοικίας

Ερωτηθείς για την α' κατοικία είπε: "Είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας της επέκτασης του μέτρου της προστασίας", σημειώνοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνη που επεξέτεινε για τέσσερις μήνες την προστασία αυτή -θυμίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή είχε περιορίσει το χρόνο προστασίας μέχρι 31/12/2019-, με δική μας πρωτοβουλία έφθασε μέχρι το τέλος Απριλίου". Και, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται "ένα σχέδιο να υπάρχει δευτερογενής προστασία όσων βρεθούν σε δύσκολη οικιστική θέση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτοχρόνως διαβεβαίωσε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι "θα εξασφαλίσουμε από την Ε.Ε. όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο παράτασης -και αυτό θα φέρουμε με νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία. Αν θα είναι προστασία περισσότερων ή λιγότερων μηνών είναι ακόμη σε διαπραγμάτευση, είμαι όμως θετικός ότι θα υπάρξει πράγματι μια επέκταση της προστασίας αυτής τουλάχιστον για το χρόνο της άμεσης ύπαρξης της πανδημίας".

"Η ελληνική οικονομία είναι πολύ στέρεη"

Κλείνοντας με τα οικονομικά, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για τα δημοσιονομικά μας, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης με πολύ μεγάλη ύφεση, μεγάλα ελλείμματα και κυρίως ένα τεράστιο πρόβλημα στην ανεργία. "Η ελληνική οικονομία", επεσήμανε, "δεν βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν προ μηνών, είναι μια πολύ στέρεη οικονομία. Φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι σε όλα τα διεθνή fora η Ελλάδα δεν φέρεται να είναι το πρόβλημα σε αυτήν τη μεγάλη οικονομική κρίση, αντιθέτως φέρεται να είναι μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις για την ανεύρεση της λύσης.

Έχουμε εξασφαλίσει πολύ μεγάλα εργαλεία, χρηματοδοτικά και δημοσιονομικά, για να κάνουμε την πολιτική μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενταχθεί για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είμαστε στο πρόγραμμα δημοσιονομικής χαλάρωσης, έχουμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεχύρου για τα ελληνικά ομόλογα, έχουμε ενταχθεί σε μια προστατευτική ομπρέλα η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας-και το χτίσιμο αυτό θα γίνει με βάση την πολιτική κοσμοθεωρία τη δική μας", ανέφερε για να προσθέσει ότι "τη διαχείριση που κάναμε, ήταν ένα πολιτικό μείγμα πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει, γιατί αυτό που συνέβαινε σε προηγούμενες οικονομικές κρίσεις, ήταν μειώσεις μισθών και συντάξεων, και αύξηση της φορολογίας. Αντ' αυτού εμείς ενισχύσαμε την εργασία, ενισχύσαμε την οικονομία και δεν αυξήσαμε τους φόρους.

Η Ελλάδα έλαβε το πιο προωθημένο μέτρο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μέτρο, αυτό της απόλυτης απαγόρευσης απολύσεων για όσους εντάσσονται στο προστατευτικό πεδίο των διατάξεων περί ευάλωτων. Θεωρούμε ότι η εργασία θα παραμείνει όρθια και την επόμενη μέρα της κρίσης, θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να επιδοτήσουμε όχι πλέον την ανεργία αλλά να επιδοτήσουμε τη γνήσια εργασία, δηλαδή να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους για να ξαναβγούν δυναμικά στο χώρο της εργασίας και της αγοράς".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΥΕΡΙΚΩΝ 19 Οκτ 2025 | 09:32

Ο Γεραπετρίτης απαντά στον Φιντάν για το SAFE: Καμία συζήτηση για εθνικά θέματα, όποιος ενοχλείται να το αποδεχθεί

"Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται" αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Οκτ 2025 | 19:33

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Αποφεύχθηκε το lockdown - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 18:42
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 08 Οκτ 2025 | 17:28

Γεραπετρίτης από Ταλίν: "Πρέπει να τερματίσουμε τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή"

"Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές. Η Εσθονία βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα στη νοτιοανατολική", είπε ο κ. Γεραπετρίτης

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

GLOBAL SUMUD FLOTOLLA 06 Οκτ 2025 | 17:00

Γ. Γεραπετρίτης: Επαναπατρίζονται εντός της ημέρας οι Έλληνες πολίτες από το Ισραήλ - Είναι καλά στην υγεία τους

"Στην πτήση αυτή θα υπάρχουν και πολίτες ξένων κρατών. Μας ζήτησαν φιλικές κυβερνήσεις, ξένα κράτη να τους διευκολύνουμε με τη μεταφορά".

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 16:33

Γάζα: Τη Δευτέρα επαναπατρίζονται οι 27 Έλληνες από το Ισραήλ - Προηγήθηκε παρέμβαση Γεραπετρίτη

Με πτήση που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, επιστρέφουν από τους χώρους κράτησης του Ισραήλ οι 27 Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

05 Οκτ 2025 | 09:33

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που υπολογίζουμε το όφελος από τα νέα μέτρα - Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το όφελος που θα έχουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 02 Οκτ 2025 | 17:56

Γεραπετρίτης: Μεριμνήσαμε για να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια των Ελλήνων του στολίσκου Flotila

Η Ελλάδα είχε μεριμνήσει να διασφαλιστεί απολύτως η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία