Γερμανία: «Ανοησίες» τα περί πολεμικών επανορθώσεων ύψους 278,7 δισ.

«Πρόκειται για ανοησίες», σχολίασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

germania-anoisies-ta-peri-polemikwn-epanorthwsewn-upsous-2787-dis
SHARE THIS
0
SHARES

«Ειλικρινά, πιστεύω πως πρόκειται για ανοησίες», απάντησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός οικονοπμίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη δήλωση του έλληνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, πως η χώρα μας έχει αποτιμήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις στα 278.8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.΄Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι το ζήτημα των επανορθώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστες. «Η Ελλάδα προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποια περιθώρια ελιγμών στις διαπραγματεύσεις, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις πολεμικές επανορθώσεις». Ο γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι η  Γερμανία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει: «Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει και να παραμείνει στο ευρώ. Ομως δεν έχει γίνει σαφές πως θα μπορούσε να γίνει αυτό», υπονοώντας την ασάφεια στις θέσεις που εκφράζει η Αθήνα. 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook