Γεροβασίλη: Οχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Μήνυμα της κυβερνητικής εκπροσώπου με φόντο τα σενάρια για πρόωρες κάλπες. Οχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ισχυρές κυβερνήσεις από καθαρή λαϊκή εντολή.

gerobasili-oxi-se-kubernisi-eidikou-skopou
SHARE THIS
0
SHARES

«Φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή» η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι ήταν μια νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσής του, και επισημαίνει ότι «έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει η συζήτηση επί της ουσίας».

Εστιάζοντας στη συμφωνία, η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί την αρχή μιας πορείας για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και να μπει ένα τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, προσέθεσε και τόνισε ότι η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αντίληψη της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που επιβλήθηκαν ως ευρωπαϊκή στρατηγική δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές και στέλνει μήνυμα «στις δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, που θα επιθυμούσαν» μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μας βρουν συμμάχους». Η πορεία ανάκαμψης της χώρας, υπογραμμίζει, περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook