Γ.Γ. ΥΠΕΣ: Έτοιμοι και για πενταπλές κάλπες τον Μάιο

«Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε», είπε.

gg-upes-etoimoi-kai-gia-pentaples-kalpes-ton-maio
SHARE THIS
0
SHARES

Παρά το γεγονός ότι εκτίμησε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, ότι το υπουργείο προετοιμάζεται και για πενταπλές εκλογές, στις 26 Μαΐου, με σιέλ ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Πουλάκης, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000. «Είμαστε πρετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο».

«Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαϊου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο», συμπλήρωσε ο Κώστας Πουλάκης.

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι.Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε». 

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό». 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook