Για καλλιέργεια «κλίματος διχασμού» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών καταδικάζει την αφισοκόλληση σε πόλεις της Β. Ελλάδας

gia-kalliergeia-klimatos-dixasmou-katigorei-ton-suriza-kai-ti-nd-to-kinal
SHARE THIS
0
SHARES

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών καταδικάζει την αφισοκόλληση σε πόλεις της Β. Ελλάδας εναντίον των βουλευτών που υποστηρίζουν και θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα, κατηγορεί τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ότι είναι υπεύθυνοι για το κλίμα διχασμού και τον κίνδυνο διχασμού ανάμεσα σε πατριώτες και μειοδότες.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών αναφέρει: «Ελπίζαμε πως οι προγραφές, όπως τις ζήσαμε στο πετσί μας την περίοδο 2009-2011, με αφισοκολλητές διαδικτύου και πόλεων, είχαν τελειώσει με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ και κατόπιν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πως μετά τον κύκλο που αμφότεροι επέβαλαν διαδοχικά με λαϊκισμό και ψευδεπίγραφη ένταση προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία και τη διάψευση των εύκολων "παραδείσων" που υπόσχονταν, θα είχε χαθεί και η διάθεση για επικίνδυνες, όσο και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η χθεσινοβραδινή "αφισοκόλληση" μας διαψεύδει. Η πόλωση και ο διχασμός που αμφότεροι επιδιώκουν μικροπολιτικά γύρω από ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, θεριεύει το διχασμό και όσα ακολουθούν»

Υπενθυμίζεται προειδοποιητική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, από τον περασμένο Ιούνιο, όπου είχε υπογραμμίσει: «Στη νεότερη Ιστορία μας, τα μεγάλα εθνικά θέματα έχουν προκαλέσει συχνά διχασμούς που έφεραν αρνητικά, ακόμη και καταστροφικά, αποτελέσματα. Γι' αυτό, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίνοντας βάρος στη μεγάλη εικόνα, στο πατριωτικό συμφέρον και όχι στα μικροκομματικά οφέλη. Η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη. Δίνει περιθώρια χειραγώγησης σε κάθε είδους συμφέροντα».

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook