Για «προκλητικές ενέργειες» κάνει λόγο ο Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ σηκώνει για μια ακόμη φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

gia-proklitikes-energeies-kanei-logo-o-akar
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στην Αθήνα ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών για την οικοδόμηση των Μέτρων Εμπιστοσύνης και ο Χουλουσί Ακάρ σηκώνει για μια ακόμη φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης, κάνοντας λόγο για ανεύθυνες δηλώσεις και προκλητικές ενέργειες.

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο ΧΟυουσί Ακάρ.

Και πρόσθεσε: «Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Είναι φυσικό δικαίωμά μας».

«Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στις συζητήσεις της Αθήνας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανέφερε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

 

 

Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook