X

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα – Η ΕΛ.ΑΣ. θα τον παραλάβει από τις Βρυξέλλες

Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει αύριο το απόγευμα ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Γράφει: TheToc team

Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει αύριο το απόγευμα ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και το αίτημα για έκδοση στη χώρα που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Στελέχη της αστυνομίας πρόκειται να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Καθημερινή, προκειμένου να τον παραλάβουν, ενώ η πτήση θα αφιχθεί στο "Ελ. Βενιζέλος" απογευματινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θα μεταφερθεί στην Εισαγγελεία Εφετών και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Η μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού αναμένεται την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για τον χρυσαυγίτη Λαγό ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου όταν συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες. Η σύλληψη ακολούθησε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μ.Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταβεί στη Νορβηγία, ενώ αναμένονταν η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, ο Γιάννης Λαγός εθεάθη στο εξεταστικό κέντρο του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να κάνει τεστ κορονοϊού και να μπορέσει να ταξιδέψει, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης, ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.