Γιατί δεν ακούστηκαν οι δύο εθνικοί ύμνοι στη Βόρεια Μακεδονία

Έκπληξη αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η μη ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας .

giati-den-akoustikan-oi-duo-ethnikoi-umnoi-sta-skopia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Έκπληξη αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η μη ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας κατά την επίσημη υποδοχή του έλληνα πρωθυπουργού από τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια.

Στις αντιδράσεις απάντησε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας με σημερινή της ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών δεν ακούστηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος και λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. 

Απαντώντας η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας τονίζει ότι ο εθνικός ύμνος παραμένει ο ίδιος τόσο σε στίχους όσο και ορχηστρικά.

«Χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Βόρεια Μακεδονία, οι ύμνοι δεν ακούστηκαν για τεχνικούς και οργανωτικούς λόγους που προέκυψαν από το περιορισμένο χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων. Λόγω της καθυστέρησης στην προσγείωση του αεροσκάφους του έλληνα πρωθυπουργού παραλείφθηκαν όλα τα σημεία του πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια της τελετής, συμπεριλαμβανομένης της φρουράς, των λουλουδιών, των στρατιωτικών τιμών, του ύμνου, κ.λ.π». 

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας προσθέτει ότι οι δραστηριότητες αυτές έμειναν εκτός ώστε να μην περιοριστεί χρονικά η συνάντηση εργασίας των πρωθυπουργών Ζάεφ και Τσίπρα αλλά και για να χωρέσουν χρονικά όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις.

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορά τον ύμνο, δεν τον αφορούσε ποτέ και δεν αμφισβητείται. Ως επιβεβαίωση, κατά την περίοδο μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Προεδρίας, ο ύμνος μας ακούστηκε σε αρκετές περιπτώσεις τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

 

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook