Γιατί θύμωσε ο Μητσοτάκης και χτύπησε προειδοποιητικά καμπανάκια – Ποιοι υπουργοί "βγάζουν έξω την ουρά τους"

Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προς την κοινωνία, η οποία αυτή την περίοδο δοκιμάζεται, δεν άρεσε στον πρωθυπουργό.

Σωτήρης Σταθόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΤΗΡΗς ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟς
μητσοτάκης

Οι κυβερνητικές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν σε δύο κορυφαία ζητήματα όπως στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστατευτικού, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον πρωθυπουργό. Η έλλειψη συνεργασίας και η μετακύλιση των ευθυνών μεταξύ των υπουργών προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία δεν έκρυψε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προς την κοινωνία, η οποία αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από τον Κορονοϊό δεν άρεσαν στον πρωθυπουργό, ο οποίος άρχισε να χτυπά προειδοποιητικά καμπανάκια ενόψει και του ανασχηματισμού που όλα δείχνουν πως θα γίνει στα τέλη της χρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ιδιαιτέρως αυστηρό τόνο σημείωσε πως η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική και όλοι θα πρέπει να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. "Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Γκάζια" Μητσοτάκη για μάσκες και μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν άκουσε τον υπουργό Οικονομικών να εκφράζει ενστάσεις για την μεταφορά μεταναστών στις Θερμοπύλες που είναι η εκλογική του περιφέρεια, καθώς πρόκειται για μία κυβερνητική απόφαση και την οποία θα έπρεπε να την στηρίζουν απόλυτα. "Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας", είπε ο πρωθυπουργός ακούγοντας τα όσα υποστήριξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

"Καρφιά" Σταϊκούρα σε Μηταράκη

Ο υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτηση του εξέφρασε αντιρρήσεις "καρφώνοντας" ουσιαστικά τον Νότη Μηταράκη για λάθος χειρισμούς. "Στη Φθιώτιδα έχουμε εκφράσει τη βούληση να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Όμως τίθενται τα ερωτήματα: Σε ποιους χώρους; Σε τι εγκαταστάσεις; Για πόσο χρόνο; Ποιος θα έχει την ευθύνη;" είπε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ωστόσο πως στηρίζει τις ενέργειες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και αναφέρθηκε σε μια σειρά δηλώσεων που έχει κάνει για το επίμαχο ζήτημα.

Παράλληλα υποστηρίξει πως οι Θερμοπύλες είναι ένας ιστορικός χώρος παγκόσμιας απήχησης και ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο της Αλαμάνας και βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες προκειμένου ο χώρος να κηρυχθεί αρχαιολογικός. Επίσης το ακίνητο που υπάρχει στις Θερμοπύλες έχει ενταχθεί στα ακίνητα προς αξιοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε την κριτική του προς τον Νότη Μηταράκη καθώς όπως υποστήριξε παρά το γεγονός πως τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπαίνουν σε διαγωνιστική διαδικασία, δεν έχει προχωρήσει εδώ και μήνες η μετεγκατάσταση της δομής προσφύγων που βρίσκονται εντός της έκτασης των ναυπηγείων.

"Μην μετακυλίετε τις ευθύνες"

Η αστοχία που υπήρξε με τις διαστάσεις στις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές και το πως το διαχειρίστηκαν οι υπουργοί ήταν ένα ακόμη θέμα που φωτογράφισε ο πρωθυπουργός με την παρέμβαση του.

Οι αλληλοκατηγορίες τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το ποιος ευθύνεται που δόθηκαν λάθος διαστάσεις, προκάλεσε μια "μίνι" κυβερνητική αναταραχή που δεν δικαιολογείται και δεν πρέπει να επαναληφθεί όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν είναι σωστό ο ένας να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο. "Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστήριξε πως η συνολική εικόνα της κυβέρνησης είναι ικανοποιητική, ωστόσο έχει διαπιστώσει τις πρώτες δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την συνεργασία ορισμένων υπουργών και για αυτό τον λόγο έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές. "Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε" είπε ο πρωθυπουργός που προετοιμάζει την δεύτερη αξιολόγηση των κυβερνητικών στελεχών που θα έχει ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ 16 Ιουν 2021 | 14:05

Βουλή- Δευτερολογία Μητσοτάκη: Να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη κ.Τσίπρα- Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου...

Η δευτερολογία Μητσοτάκη στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο και η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιουν 2021 | 13:34

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου ζήτησε ο Μητσοτάκης

Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου για να αναλάβετε τις ευθύνες σας φανερά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Ιουν 2021 | 12:27

Βουλή- Ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι κρύβει η κίνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο- Ξεκίνησε με ένα σχόλια για τη Φώφη Γεννηματά

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 16 Ιουν 2021 | 11:58

Βουλή: Live η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή

16 Ιουν 2021 | 08:02

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Με εξαίρεση τον Αλέξη Τσίπρα, όλοι συμφωνούμε ότι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν μια επιτυχία και μια επωφελής για την Ελλάδα συνάντηση

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 16 Ιουν 2021 | 07:52

Μάχη κορυφής στη Βουλή για το εργασιακό: Μετωπική Μητσοτάκη με Τσίπρα και αρχηγούς - Απόψε η ψηφοφορία

Στα οφέλη των εργαζομένων από το νομοσχέδιο και στους κανόνες που μπαίνουν στις απεργίες θα εστιάσει ο πρωθυπουργός. Την απόσυρση των ρυθμίσεων θα ζητήσει ο Τσίπρας.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Ιουν 2021 | 21:00

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ιδρυτή του Instashop - Συζήτησαν για τo μέλλον της καινοτομίας στην Ελλάδα

Τo μέλλον της καινοτομίας και του οικοσυστήματος τεχνολογίας στην Ελλάδα, συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ιδρυτή της πλατφόρμας Instashop Γιάννη Τσιώρη

15 Ιουν 2021 | 19:13

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεναγεί το Αrchitectural Digest στο Μέγαρο Μαξίμου - Τα έργα τέχνης και η ανακαίνιση

Η ανακαινισμένη δυτική πτέρυγα του Πρωθυπουργικού γραφείου.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 15 Ιουν 2021 | 16:39

Οργισμένη ανάρτηση στενού συνεργάτη του Τσίπρα - Αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα, έκανε AstraZeneca

Η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδριόπουλου, σε ανάρτησή του για το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ 15 Ιουν 2021 | 07:23

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συμφωνία για ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο - Ολο το παρασκήνιο της συνάντησης

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. "Ο διάλογος είναι σημαντικός", είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

TWEET ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 14 Ιουν 2021 | 23:09

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Παρά τις διαφορές, η συνεργασία είναι προς όφελος όλων

Τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών παρά τις διαφορές που υπάρχουν επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε σήμερα με τον Ερντογάν.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ» 14 Ιουν 2021 | 22:00

Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε μεσολαβητές με την Ελλάδα, απευθείας συναντήσεις με τον Μητσοτάκη

Το 2021 θα είναι "ήσυχη" χρονιά στα ελληνοτουρκικά σχολίασε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως "δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον πρωθυπουργό"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 14 Ιουν 2021 | 20:45

Τσίπρας στο STAR: Ο πρωθυπουργός δεν αξιοποιεί το θετικό μομέντουμ για να στριμώξει την Τουρκία

Μειωμένες προσδοκίες από την κατ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δήλωσε ότι διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας