Παπανδρέου: «Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι»

Γραπτή δήλωση- απάντηση στα σενάρια μετά την εμφάνιση με Κουβέλη. «Ημουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ» λέει. Σημειώνει όμως με νόημα: «Γνωρίζουμε πως να οδηγήσουμε στο μέλλον τη δημοκρατική παράταξη».

giwrgos-egw-pasok-imoun-eimai-kai-tha-eimai
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μέσω γραπτή δήλωσης ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει απάντηση στα σενάρια των τελευταίων ημερών μετά την παρουσία του μαζί με τον Φώτη Κουβέλη στην εκδήλωση για το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά.

 Παπανδρέου: Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ψεύδη και παραπλάνηση, από διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους Ηρακλείς του Κινήματος» και τονίζει: «Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές».

Στη συνέχεια, ωστόσο, σε μια αναφορά που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει  ότι «γνωρίζουμε πως να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μάλιστα αντέδρασε με τον στίχο του Εγγονόπουλου « στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα σύ ένας Υδραίος»

Ολόκληρη η δήλωση του Γ.Παπανδρέου:

«Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό μου ήθος, την αξιοπρέπεια και την συνέπειά μου.

Σε αυτήν την προσπάθεια κυριάρχησαν τα ψεύδη και η παραπλάνηση, από διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους "Ηρακλείς του Κινήματος". Και μάλιστα, με ερμηνείες και συμπεράσματα κατά το δοκούν.

Τώρα, η προσπάθεια αυτή επιχειρείται να αναβαθμιστεί με στημένες προβοκάτσιες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων.

Προειδοποιώ όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, ότι δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους.

Τους προειδοποιώ ότι, μάταια προσπαθούν να υπονομεύσουν τις αξίες μας, όπως και την προσωπική και πολιτική μου διαδρομή, την αφοσίωσή μου και τις ιστορικές μου σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Σχέσεις διαρκείς και αδιατάρακτες από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι σήμερα.

Και βεβαίως, ουδείς μπορεί με αναφορές στο πρόσωπό μου, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον.

Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, τότε, οι πάσης φύσεως σχολιαστές, πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν;

Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πως να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον. Σε ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ανιδιοτελώς, για την υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως, παρά τις αντιξοότητες, για τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουν μπροστά τους η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Σε αυτήν την πορεία, γνωρίζουμε και πως να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και των πάσης φύσεως συμφερόντων που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είναι που έχουν αξία. Όλα τα άλλα ουδεμία σχέση έχουν με εμένα και την πορεία μου και δεν αφορούν τις προσδοκίες των Ελλήνων.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook