Γιώργος Παπανδρέου: «Άλλοι κέρδισαν και εγώ έχασα τη δουλειά μου»

«Ο Νταν Λόεμπ έβγαλε μισό δισ. και εγώ έχασα τη δουλειά μου», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο μεγαλύτερο συνέδριο των hedge funds στον κόσμο, σχολιάζοντας το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα.

giwrgos-papandreou-alloi-kerdisan-kai-egw-exasa-ti-douleia-mou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρώην Ελληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο SALT στο Λας Βέγκας, έβγαλε την πίκρα του για το αποτέλεσμα που είχε το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας στον ίδιο.

Η δυσαρέσκεια των Ελλήνων θα εκφραστεί στις ευρωεκλογές, με αύξηση των ποσοστών των ακραίων κομμάτων

Όπως είπε, ο ίδιος και ο γνωστός διαχειριστής του hedge fund Third Point, Νταν Λόεμπ, βρέθηκαν στην ίδια θέση, στο ίδιο στρατόπεδο, όταν και οι δύο εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους στα σφυροκοπημένα ελληνικά κρατικά ομόλογα πριν από μερικά χρόνια, στο ζενίθ της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Όμως, το αποτέλεσμα ήταν εντελώς αντίθετο για τους δύο τους.

«Ο Λόεμπ έβγαλε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια και εγώ έχασα τη δουλειά μου», είπε ο Παπανδρέου.

«Μετανιώνει» για τη λιτότητα

Στο πάνελ στο οποίο εμφανίστηκε, και μάλιστα πλάι στον Νουριέλ Ρουμπινί, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι παρόλο που η Ελλάδα κατάφερε και επέστρεψε στις αγορές ομολόγων και οι συνθήκες βελτιώθηκαν, το κόστος για τους Έλληνες ήταν επίπονο.

Οπως τόνισε οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην ευρω-περιφέρεια, είχαν τεράστια εστίαση στη λιτότητα, ενώ το βάρος έπρεπε να πέσει περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις. Εκτίμησε μάλιστα ότι «η δυσαρέσκεια των Ελλήνων θα εκφραστεί στις ευρωεκλογές, με αύξηση των ποσοστών των ακραίων κομμάτων».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook