Γιώργος Παπανδρέου: Πανηγυρίζουν αυτοί που έκαναν τα Ζάππεια

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την έξοδο της χώρας στις αγορές, ωστόσο εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της ΝΔ για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα του παρελθόντος της- Κριτική και σε ΣΥΡΙΖΑ

giwrgos-papandreou-panigurizoun-autoi-pou-ekanan-ta-zappeia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Καυστικό σχόλιο κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την «πως αρχικά είχε αντιμνημονιακό χαρακτήρα και τον επέκρινε, ωστόσο σήμερα πανηγυρίζει».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του, χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ωστόσο υποστηρίζει πως «το κόστος της προσπάθειας θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να έχει γίνει νωρίτερα, αν υπήρχε από την αρχή εθνική συνεννόηση. Το διάστημα που μεσολάβησε από την εκδήλωση της κρίσης, η χώρα ταλανίστηκε από ένα ψευτοδίλημμα – υπέρ ή κατά του μνημονίου, ως αυτό να ήταν το πρόβλημα και όχι ό,τι οδήγησε σε αυτό – στο οποίο υπέκυψε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, πλην του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του, που ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν και σήκωσαν μόνοι το βάρος της προσπάθειας για να ανταποκριθούν σε αυτήν την αναγκαστική επιλογή».

«Η ΝΔ, χαρακτήριζε ''λάθος'' τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα που τώρα όλοι βλέπουμε»

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου επικρίνει έντονα την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ΝΔ, χαρακτήριζε ''λάθος'' τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα που τώρα όλοι βλέπουμε και πρότεινε Ζάππεια και 18 δις ευρώ ισοδύναμα μέτρα. Σήμερα, πανηγυρίζει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη κάτι από όσα είχε προτείνει.

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας διαβεβαίωνε ότι, θα έσχιζε το μνημόνιο. Σήμερα, θέλει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου.

Συμπέρασμα: οι πρωτεργάτες του αντιμνημονιακού αγώνα και του λαϊκισμού, ανέκρουσαν πρύμναν. Μπροστά στην αλήθεια και την πραγματικότητα, όλοι ήρθαν στα μέτρα τους.

Μόνο που η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια».

Οσον αφορά τη σημερινή στάση της Συγγρού και της Κουμουνδούρου, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «αν και έμπρακτα έχουν υποχωρήσει από τις θέσεις τους, εντούτοις δεν φαίνεται να έχουν αποστεί των αντιλήψεων, των νοοτροπιών και των συμπεριφορών από τις οποίες χαρακτηρίζεται η γενικότερη στάση τους, ένα μόνο σχόλιο: Η σημερινή εξέλιξη, με τη έξοδο της χώρας στις αγορές, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα. Αυτό το βήμα θα μείνει μετέωρο, αν η χώρα δεν αλλάξει».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει κάλεσμα για εθνική συνεννόηση, προκειμένου να «μην χάσουμε και άλλα δύο χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook