Γκρίνιες και ψίθυροι σε ένα "κουρασμένο" Συνέδριο

Άλλος ζήτησε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 κι άλλος επαναφορά του παράλληλου προγράμματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γκρίνιες και ψίθυροι σε ένα "κουρασμένο" Συνέδριο

Διαφωνίες ως προς την κατεύθυνση που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας να σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την οποία έδειξε με την εισαγωγική του ομιλία, εκφράστηκαν κατά τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου τόσο από την τάση των 53+ όσο και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Εξίσου εμφανής ήταν από τις τοποθετήσεις η «απροθυμία» πολλών εκ των ομιλητών για μεγαλύτερη «όσμωση» και «υποδοχή» και άλλων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του κόμματος και της κυβέρνησης.

Τα περισσότερα από τα μεσαία στελέχη ζήτησαν να εφαρμοστούν τώρα οι ξεχασμένες εξαγγελίες πχ για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ολική επαναφορά στο λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα.

Η ηχηρότερη μέχρι τώρα παρέμβαση υπουργού έγινε από τον Πάνο Σκουρλέτη που ζήτησε μεταξύ άλλων απάντηση στο ερώτημα αν απομείωση του χρέους συνεπάγεται και νέο μνημόνιο.

Η παρέμβαση Σκουρλέτη δεν έμεινε αναπάντητη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε με νόημα «όλοι μαζί συμφωνήσαμε, όλοι μαζί θα τα εφαρμόσουμε» ενώ ο Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά:"Διαφωνώ ριζικά με όσους λένε ότι ασκούμε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας"

Ο Στ. Παππάς πάντως νωρίτερα υπερασπίστηκε την στροφή προς το ρεαλισμό και θύμισε στους συντρόφους του πως όποτε η χώρα αγνόησε τους διεθνείς συσχετισμούς «την πάτησε άσχημα».

Πολλαπλώς αιχμηρή η παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής ο οποίος εκτίμησε πως χωρίς λύση στο χρέος « θα βρεθούμε σε πολλά κρεμασμένοι» ενώ γκρίνιαξε και για ελλειπή οικονομική και πολιτική στήριξη της εφημερίδας.

Βασικό θέμα το οποίο κυριαρχεί στα πηγαδάκια μεταξύ των συνέδρων στο Τάε Κβο Ντο είναι το όνομα του νέου γραμματέα του κόμματος και ο ανασχηματισμός.

Θέματα που κατά πολλούς συνδέονται άμεσα και που σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να «ανοίξουν» ταυτόχρονα μετά το συνέδριο αφού η νέα ΚΕ, λένε κάποιοι, μπορεί να συνεδριάσει για πρώτη φορά ακόμη και 15 ημέρες μετά το πέρας του συνεδρίου και να εκλέξει γραμματέα ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

53: η ήττα και ο συμβιβασμός μετεξελίσσονται σε στρατηγική επιλογή

Μέσω κειμένου παρέμβασης που αναγνώστηκε στο συνέδριο από την Κατερίνα Κνήτου στελέχους της κίνησης, οι «53» επιμένουν ότι συνιστά ήττα όσα έγιναν μετά τον Ιούλιο του 2015,ασκούν κριτική στον Αλ. Τσίπρα και βάλλουν ευθέως κατά των Πασοκογενών.

Η κ. Κνήτου αναφέρθηκε στα «σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις κόμματος -κυβέρνησης -κοινωνίας με την μετατόπιση του κέντρου παραγωγής πολιτικής στην κυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου του κόμματος» αλλά και σε «κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην των μελών και των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα οι 53 , απορρίπτουν τη «στροφή στο ρεαλισμό» που πρεσβεύουν μέλη της ηγετικής ομάδας, σημειώνοντας την «ανάγκη μιας επίπονης και δύσκολης προσπάθειας για την ιδεολογική ηγεμονία, στην πορεία μετασχηματισμού του κράτους, στην προοπτική μιας ριζικά διαφορετικής κοινωνίας. Επαναλαμβάνουμε, ο στρατηγικός μας στόχος είναι ο σοσιαλισμός με ελευθερία και δημοκρατία».

Στο κείμενο συμβολής σημειώνεται ότι η συμφωνία που υπεγράφη «απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα» και επισημαίνεται ότι υπάρχουν δείγματα ότι «η ήττα και ο συμβιβασμός μετεξελίσσονται σε στρατηγική επιλογή».

Οι 53+ κάνουν ακόμη λόγο για υστέρηση που υπάρχει ως προς την υλοποίησή του παράλληλου προγράμματος, στηλιτεύουν κρατικές πρακτικές (διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ, υπερβολική καταστολή απέναντι σε κοινωνικές κινητοποιήσεις, αμφισημία σε αξιακά για την αριστερά ζητήματα, προνομιακή συνάντηση με δικαστικούς, σε παράλληλους χρόνους, ΜΑΤ σε συνταξιούχους και ειρηνοδικεία) και χαρακτηρίζουν αναποτελεσματική την επικοινωνιακή στρατηγική.

«Να μην διολισθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πασοκικές λογικές»

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αναφορά στην περίφημη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία. Σημειώνεται ότι όσα ακούγονται «οδηγούν το κόμμα και τις οργανώσεις του σε μετάλλαξη: από ένα μαζικό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό και πολυτασικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε άνευρο πολιτικό μόρφωμα.

Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο

Στο πρόσφατο παρελθόν, το κόμμα μας πλήρωσε ακριβά προσχωρήσεις «παραγόντων» που ελάχιστη σχέση είχαν με την αριστερά, έπληξαν την αξιακή μας ταυτότητα, πρόσβαλαν τον κόσμο της αριστεράς με τις θεωρίες για την «αριστερά του τίποτα», αγνόησαν τη συλλογική έκφραση, υποτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων αριστερών πατώντας πάνω τους και παριστάνοντας τους ηγέτες, που τους χρωστάμε κιόλας…. Συνεπώς, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά: Είμαστε ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι στον απλό κόσμο, που έρχεται ανιδιοτελώς να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια. Είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο, με τον τρόπο που φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, στη κυβέρνηση της αριστεράς», σημειώνεται.

Κ.Ζαχαριάδης: Δεν θα γίνουμε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν θέλουμε να γίνει κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, κόμμα της Κεντροαριστεράς» δήλωσε από πλευράς του και ο διευθυντής της Κ. Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην υπαναχώρηση από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «από το 2012 μάς τραβά από το μανίκι» έφερε ως παράδειγμα τα αντίμετρα για την περικοπή του ΕΚΑΣ νομοθετήθηκαν μόνο αφού «προηγήθηκε ο κακός χαμός».

Π. Λάμπρου: Να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «κανονικό κόμμα»

Να στείλει το Συνέδριο μήνυμα στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει «κανονικό» κόμμα, όπως το θέλουν, ζήτησε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ.

Ο Π. Λάμπρου είπε ότι η απαίτηση των δανειστών «να υιοθετήσουμε το μνημόνιο», πρέπει να δοθεί η απάντηση «η υπογραφή μας είναι προϊόν αδίστακτου εκβιασμού με το πιστόλι στον κρόταφο».

Δικό μας καθήκον είπε είναι «ένα άλλο, ανταγωνιστικό, εναλλακτικό, πολιτικό παράλληλο πρόγραμμα που θα αποδυναμώνει και θα υπονομεύει τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

θέλουν είπε «να κάνουν παρένθεση τις ιδέες της αριστεράς ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς».

Υπερασπίστηκε θερμά τον Ν. Φίλη στην κόντρα με την εκκλησία αλλά και τον Πάνο Σκουρλέτη. «Μην δεχτούμε ότι ‘το παρατράβηξε με την Εκκλησία’ ο σύντροφος ο Νίκος Φίλης, ή το αυτονόητο για τον σύντροφο τον Πάνο Σκουρλέτη που εμμένει και σωστά για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» και να μη συμβιβαστούμε με αυτά που δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο Φίλη

Μπορεί ο ίδιος να βρέθηκε και να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για την κόντρα του με την εκκλησία αλλά οι μετοχές του εσωκομματικά έχουν πάρει την ανιούσα.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής και το χειροκρότημα των συνέδρων έπεσε βροχή. Πιο πολύ από κάθε άλλο στέλεχος. Ο Ν.Φίλης συνέστησε «προσοχή δεν έχουμε δικαίωμα να αποδράσουμε από τις αρχές μας».

Κριτική για τις ξεχασμένες εξαγγελίες και το παράλληλο πρόγραμμα

«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και την κατώτατη σύνταξη στα 620 ευρώ, ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο την άνοδο της αγοράς», ανέφερε ο Γ. Θεωνάς προσθέτοντας ότι «τόσο το ύψος του κατώτατου μισθού, όσο και εκείνο της σύνταξης απορρέουν από την Γενική Συλλογική Σύμβαση του 2001 που πρέπει να επαναφέρουμε τώρα».

Από την πλευρά του ο κ. Μηταφίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ «ακόμη και περνώντας μέσα από το μάτι της βελόνας το παράλληλο πρόγραμμα” στο πεδίο της διακυβέρνησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει στον κόσμο ότι ψήφισε γνωρίζοντας πως υπάρχει το τρίτο μνημόνιο» είπε ο κ. Μηταφίσης, θυμίζοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πρώτη κυβερνώσα Αριστερά στην Ευρώπη, καθώς έχει προηγηθεί το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε πως «πρέπει να περάσουμε από τις εκδηλώσεις μνήμης στις διεκδικήσεις».

Αντί επιλόγου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε τον επίλογο του κειμένου συμβολής της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τα λάθη μας, σπάζοντας στεγανά και αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, να αναγνωρίσουμε τους υπαρκτούς κινδύνους ενσωμάτωσης και να συγκρουστούμε».

Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ), Αντώνης Κοτσακάς, σημείωσε πως «Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η Αριστερά στην όποια έκφρασή της, βρίσκεται σήμερα σε μια αμηχανία. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε να λέμε ότι ο νεοφιλελεύθερος παγκόσμιος καπιταλισμός βρίσκεται σε αδιέξοδα, αν δεν παραδεχτούμε ότι και η Αριστερά βρίσκεται σε μια αμηχανία νέων ιδεολογικών και θεωρητικών επεξεργασιών».

Το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπουρνούς, τόνισε ότι «δεν ταιριάζει στον χώρο αυτό να αποδεχθεί την ατσάλινη νομοτέλεια του νεοφιλελευθερισμού» και ότι δεν είναι δυνατόν να ακούγονται από στόματα κυβερνητικών στελεχών θετικά σχόλια για την συμφωνία CETA. Επίσης ζήτησε «να τελειώνουμε με τους ακροδεξιούς μηχανισμούς στα σώματα ασφαλείας» και τον διαχωρισμό των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν από τον Ιανουάριο του 2015, έως σήμερα ενώ επισήμανε ότι, ακόμα και τώρα, υπάρχει ελλιπής ενημέρωση, ενώ, ειδικά σε ό,τι αφορά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, είπε ότι ορισμένα μέτρα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί γρηγορότερα.

Στ. Παππάς:Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμό χωρίς να βλέπουμε το διεθνές περιβάλλον

Ο Στέλιος Παππάς στην παρέμβασή του στο Συνέδριο δικαιολόγησε την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 λέγοντας πως η χώρα την πάτησε σκληρά όταν αγνόησε τους συσχετισμούς.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμό χωρίς να βλέπουμε το διεθνές περιβάλλον» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλέστηκε τρία ιστορικά παραδείγματα που η χώρα την πάτησε σκληρά όταν αγνόησε τους διεθνείς συσχετισμούς.

Η πρώτη φορά ήταν το 1922, η δεύτερη φορά στο εμφύλιο και η τρίτη φορά το 1974 στο Κυπριακό. Την τέταρτη φορά, όπως είπε, η Ελλάδα την απέφυγε το 2015 αναφερόμενος προφανώς στην στροφή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Επανέλαβε πως το ζητούμενο η θεσμική κυριαρχία επάνω στους δημοκρατικούς θεσμούς. Ως εκ τούτου υπογράμμισε ότι αναδεικνύεται το δίλημμα Δημοκρατία ή αγορές και συμπέρανε ότι χρειάζεται μια νέα διευθέτηση για να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα

Δ.Στούμπος: Χωρίς λύση στο χρέος θα βρεθούμε σε πολλά κρεμασμένοι

« Χρειάζεται να πάμε και μπροστά και Αριστερά, και σε πολλά δεν πάμε ούτε μπροστά, ούτε Αριστερά” υπογράμμισε ο Δ. Στούμπος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και διευθύνων σύμβουλος της “Αυγής”. Ο Δ. Στούμπος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και για την σημειολογία του συνεδρίου όταν μίλησε για “παρτέρι” με το υπουργικό συμβούλιο και τα κομματικά στελέχη μπροστά από τον Αλ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου.

Ο Δ. Στούμπος υπογράμμισε την κρισιμότητα του ζητήματος του χρέους εκτιμώντας ότι “θα βρεθουμε σε πολλά κρεμασμένοι” αν δε δοθεί λύση.

Σχετικά με την Αυγή Δ. Στούμπος τόνισε ότι “αν θέλουμε πραγματικό πλουραλισμό, πρέπει να τα στηρίζουμε, να τα καυτηριάζουμε, αλλά και να τα διαβάζουμε και να τα πολλαπλασιάζουμε ώστε να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά”.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της “Αυγής” επισήμανε από τα 5 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στα κομματικά ΜΜΕ η σχέση είναι 4 προς 1 μεταξύ του ραδιοφώνου και της εφημερίδας. Ο Δ. Στούμπος υπογράμμισε ότι για να συνεχίσει η “Αυγή” να είναι κρεμασμένη κάθε μέρα στο περίπτερο χρειάζεται “καθημερινά υποστήριξη κι όχι κριτική και πολεμική”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ 21 Οκτ 2020 | 21:00

Κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων

Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου: Καταδίκη παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, Κυπριακό και σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο στα βασικά σημεία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ MEGA ΚΑΙ ΑLPHA 98,9 21 Οκτ 2020 | 20:54

Γεωργιάδης για νέο ρεκόρ κρουσμάτων: "Σήμερα συμπληρώνονται 15 ημέρες από τη συγκέντρωση στο Εφετείο" [Βίντεο]

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως Χαρδαλιάς και Κικίλιας είχαν προειδοποιήσει ότι "τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις θέτουν σοβαρό κίνδυνο"

«Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΗΛΘΕ ΝΑ ΟΞΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» 21 Οκτ 2020 | 20:24

Μητσοτάκης για ενδοοικογενειακή βία: Κατακόρυφη αύξηση τις ημέρες της καραντίνας

Χαιρετισμός Μητσοτάκη σε εκδήλωση για τον ρόλο και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών μηχανισμών για την ισότητα εν μέσω κορονοϊού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ 21 Οκτ 2020 | 17:09

Πέτσας: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η Ελλάδα σε όλα τα fora αναδεικνύει ποιος είναι ο ταραχοποιός στην περιοχή

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 21 Οκτ 2020 | 16:41

"Νίπτει τα χείρας του" ο Στόλτενμπεργκ για το Oruc Reis: "Δεν θα ασχοληθώ με νομικά ζητήματα"

"Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός ατυχήματος και αν συμβούν να φροντίσουμε να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 21 Οκτ 2020 | 15:34

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας "παίζουν" τα ΜΜΕ- Ζητεί να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του- όπως αναφέρει- από τα ΜΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 21 Οκτ 2020 | 13:48

Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Τουρκία ονειρεύεται αυτοκρατορικές πρακτικές- Ζωγραφίζει αυθαίρετους χάρτες

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αθανασιάδη, αλ Σίσι στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 13:42

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη ψησταριάς [βίντεο]

Με ιδιοκτήτη ψησταριάς συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βόλτα του στην Κοζάνη.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ 21 Οκτ 2020 | 13:35

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στην "Αυγή" για το ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες- Δεν μας ξέφυγε, ανυπόστατες οι κατηγορίες

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομίας, στο ρεπορτάζ της Αυγής για τα ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες

21 Οκτ 2020 | 13:21

Δίκη Χρυσής Αυγή: Περίεργο αίτημα Κασιδιάρη - Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο συνεργάτη του Σαμαρά

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζήτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 Οκτ 2020 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι- Συμφώνησαν ότι η Τουρκία προκαλεί

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ 21 Οκτ 2020 | 12:43

"Χλιαρή" η απάντηση του Βερολίνου στο αίτημα της Αθήνας για εμπάργκο όπλων- Είναι πολλά τα λεφτά των υποβρυχίων...

Τι απαντά το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο αίτημα της Αθήνας για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ YENI SAFAK 21 Οκτ 2020 | 11:59

Oruc Reis: Παρατείνει τη Navtex η Τουρκία και ζητά αποστρατικοποίηση νησιών - "Πλωτό τείχος" από τα ελληνικά πλοία

Η Yeni Safak προαναγγέλλει την παράταση της τουρκικής Navtex και του Oruc Reis στο Αιγαίο.