Γούνκερ: Οι Βρετανοί πρέπει να μας πουν τι θέλουν

Τη θέση του ότι οι Βρετανοί πρέπει σύντομα να πουν τι θέλουν να κάνουν μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, επανέλαβε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

gounker-oi-bretanoi-prepei-na-mas-poun-ti-theloun
SHARE THIS
0
SHARES

Τη θέση του ότι οι Βρετανοί πρέπει σύντομα να πουν τι θέλουν να κάνουν μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, επανέλαβε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας νωρίτερα στο ευρωκοινοβούλιο ισχυρίστηκε ότι «Η δημοκρατία είναι δημοκρατία και πρέπει να τη σεβόμαστε».

«Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία αλλά υπάρχουν και συνέπειες που πρέπει τώρα να εξετάσουμε αλλά και συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε.

Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω, είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν. Θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μαζί μας.

Θα συναντήσω τον Ντέιβιντ Κάμερον (σ.σ. η συνάντηση θα γίνει το μεσημέρι) και θα του ζητήσω να ξεκαθαρίσει την θέληση του. Όχι σήμερα ή αύριο αλλά σύντομα. Δεν μπορεί να παραμένει η αβεβαιότητα επί μακρόν. Οι Βρετανοί πρέπει να μας πουν το συντομότερο δυνατόν τι θέλουν.

Η αναταραχή στις αγορές είναι παγκόσμια και αυτό δείχνει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν μυστικές διαπραγματεύσεις. Έχω απαγορεύσει στους Επιτρόπους να εμπλακούν σε συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Η πτήση μας προς ένα νέο μέλλον συνεχίζεται», σημείωσε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και «πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι προχωρούμε».

Σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και θα γίνει. Θα πλησιάσουμε πιο πολύ τους ανθρώπους».

Μίλησε για φιλόδοξα σχέδια, όπως αυτό για την ψηφιακή Ευρώπη. «Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα», ξεκαθάρισε. «Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο για την ειρήνη και μέχρι την τελευταία πνοή μου θα παλεύω για μια ενωμένη Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook