Follow us

Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4"

Οι κύριοι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, είναι οι 4 νικητές του διαγωνισμού-μαμούθ που κράτησε σχεδόν 70 ώρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι κύριοι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, είναι οι 4 νικητές του διαγωνισμού-μαμούθ που κράτησε σχεδόν 66 ώρες.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, κ.Κρέτσος, προσθέτοντας ότι το συνολικό τίμημα έφτασε στα 246 εκατομμύρια.

Εκτός "νυμφώνος" έμειναν οι κύριοι Σαββίδης, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς και το Star Channel.

Οι προσφορές των "νικητών" ήταν:

1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ
3. Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ
4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όπως φαίνεται και από το τίμημα που τελικά καταβλήθηκε, "σφαγή" έγινε στην τρίτη και την τέταρτη άδεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Κοντομηνάς του "Alpha" έφτασε την προσφορά του μέχρι το ποσό των περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντιθέτως -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- πολύ χαμηλές ήταν οι προσφορές των δύο εταιρειών συμφερόντων του κυρίου Βαρδινογιάννη, της Κυπριακής με την επωνυμία "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", όσο και του Star Channel, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 12 με 13 εκατομμύρια.

Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4"

Ως "Χιτσκοκική" διαδικασία περιέγραψε τον μαραθώνιο διαγωνισμό για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, κ.Κιμπουρόπουλος που έζησε "από μέσα" αυτό το πολύωρο θρίλερ. Ο ίδιος μίλησε για "πόρτες του φρενοκομείου" που άνοιξαν μετά την πρώτη άδεια.

Πως εξελίχθηκε ο διαγωνισμός

Την πρώτη άδεια εξασφάλισε σχετικά σύντομα, το απόγευμα της Τρίτης, δηλαδή μέσα σε 10 ώρες διαπραγμάτευσης, ο ΣΚΑΙ, καταβάλλοντας τίμημα 43,6 εκατομμυρίων ευρώ. Είχαν προηγηθεί 56 γύροι "χτυπημάτων" των αντιπάλων σ' αυτό το ιδιότυπο "πόκερ".

Για να δοθεί η δεύτερη άδεια περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης, απαιτήθηκαν 78 "πονταρίσματα" πριν η άδεια καταλήξει στον κ.Καλογρίτσα, έναντι 52,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την τρίτη και την τέταρτη άδεια έγινε πραγματική "σφαγή" με αποτέλεσμα όχι μόνο να επιμηκυνθεί ο χρόνος του διαγωνισμού, αλλά και να εκτοξευθεί το αντίτιμο.

Ο πλειοδότης για την τρίτη άδεια, δηλαδή ο Θ.Κυριακού του ΑΝΤ1, αναδείχθηκε μετά από σχεδόν 19 ώρες διαπραγμάτευσης και κατόπιν 99 γύρων "χτυπημάτων", το τελευταίο από τα οποία ήταν τα 75,9 εκατομμύρια που πρόσφερε ο κ.Κυριακού.

Την ίδια διάρκεια -19 ώρες- είχε ο τελευταίος γύρος για την τέταρτη άδεια, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, κι αφού χρειάστηκαν 117 (!) διαδοχικά "πονταρίσματα" των αντιπάλων που είχαν απομείνει στο τραπέζι, πριν καταλήξει η άδεια στον κ.Μαρινάκη, που κατέβαλε 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος (Κ) ενημερώνει τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τέσσερεις τηλεοπτικέςν άδειες, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος (Κ) ενημερώνει τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τέσσερεις τηλεοπτικέςν άδειες, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ
Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος
Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος

Ο επιχειρηματίας Βλαδίμηρος Καλογρίτσας εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ
Ο επιχειρηματίας Βλαδίμηρος Καλογρίτσας εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ
Ο Κάρολος Αλκαλάι, στέλεχος του Star, εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ
Ο Κάρολος Αλκαλάι, στέλεχος του Star, εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης
Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης

Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 8
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 9

Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης
Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης

Ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο Τηλεοπτικού Περιεχομένου συμφερόντων Βαρδινογιάννη ε
Ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο Τηλεοπτικού Περιεχομένου συμφερόντων Βαρδινογιάννη ε
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 12
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 13
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 14
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 15
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης οι "4" - εικόνα 16

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 03 Οκτ 2023 | 09:41

Βορίδης: Προφανώς και δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ΟΑΚΑ

"Το 2021 δεσμεύτηκαν ποσά. Είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει ποσό 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ", τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2023 | 07:40

Τα επόμενα βήματα Κασσελάκη χωρίς τα λασπωμένα παπούτσια της Θεσσαλίας - Τι είπε ο Μητσοτάκης για τη γνωριμία τους

Η πολιτική... περπατησιά του Στέφανου Κασσελάκη με την επίσκεψή του σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια στην Κύπρο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 02 Οκτ 2023 | 21:56

Αποστολάκης: "Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο τον Νοέμβριο - Ο Τσίπρας κράτησε ουδετερότητα"

"Θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα να το κάνει, όχι για λόγους σκοπιμότητας" είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ότι "ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβάται τις διαδικασίες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 02 Οκτ 2023 | 21:44

Χωμενίδης για Κασσελάκη: "Πρώτα πάει ένας άνθρωπος στρατό και μετά ασχολείται με την πολιτική"

"Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου με τον οποίο δεν έχω ερωτικές σχέσεις" είπε ο Χρήστος Χωμενίδης για τον Στέφανο Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ 02 Οκτ 2023 | 21:14

Βόλος: Η στιγμή που ο Κασσελάκης λέει ότι θα μπει σε σπίτι χωρίς κάμερες αλλά... τον ακολουθεί ο δικός του κάμεραμαν

Το βίντεο μάλιστα έχει αναρτήσει στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πλάνα μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 02 Οκτ 2023 | 21:12

Μητσοτάκης: "Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ" - Ναι υπό προϋποθέσεις στην υποψηφιότητα Αγοραστού

Ο Κ. Μητσοτάκης στήριξε το έργο του Βασίλη Κικίλια και είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 02 Οκτ 2023 | 20:51

Δημοσκόπηση MRB: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για ακρίβεια - Τι λένε οι πολίτες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Τι πιστεύουν για την κακοκαιρία στη Θεσσαλία - Όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 02 Οκτ 2023 | 20:10

Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Όποιος παρανομεί θα το πληρώσει ακριβά

Ερώτηση Κατρίνη σε Σκρέκα για τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΜΕΛΛΟ 02 Οκτ 2023 | 20:10

Στέφανος Κασσελάκης: Στον Παλαμά Καρδίτσας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - "Κασσελάκη, ήρθες πάλι;"

Άκουσε τον δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς οι οποίοι περιέγραψαν στον Κασσελάκη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις θεομηνίες Daniel και Elias.

ΠΡ. ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 02 Οκτ 2023 | 19:34

Κοντονής για ΟΑΚΑ: "Το 2015 δεν βρήκαμε ούτε τον φάκελο του έργου – Τα 8,5 εκατ. για τη συντήρηση δεν ήρθαν ποτέ"

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το πολύκροτο θέμα του ΟΑΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Οκτ 2023 | 19:08

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: "Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό - Πόσο μοντέρνος είναι με υπαρχηγούς Παππά και Πολάκη;"

Συνέντευξη στον Alpha παραχώρησε ο πρωθυπουργός - Στήριξη σε Κικίλια και Αγοραστό, αλλά όχι σε Μπέο - "Οι πρώτες 100 ημέρες μου φάνηκαν σαν 1.000"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 02 Οκτ 2023 | 18:55

Θετικός στον κορονοϊό ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και στις 12 Μαρτίου 2022.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 02 Οκτ 2023 | 18:35