Follow us

H πρώτη δήλωση Τασούλα μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας: "Κορυφαία τιμή και βαρύτιμη ευθύνη"

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα εξέλεξε η Ολομέλεια της Βουλής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον δεύτερο όροφο του Μεγάρου της Βουλής, στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα, η επίσημη ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο της Βουλής για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια και την ανάδειξή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο κ. Τασούλας, ανέμενε όρθιος τον κ. Κακλαμάνη και σύσσωμο το προεδρείο της Βουλής, στο γραφείο που του παραχωρήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Κατά την είσοδό της, η αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο, χαιρέτησαν και συνεχάρησαν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του ευχήθηκαν "καλή θητεία" και στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε στον κ. Τασούλα ότι η Ολομέλεια της Βουλής τον ανέδειξε στον ανώτατο πολιτειακό θώκο με 160 ψήφους. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής εκφώνησε την ομιλία του και σε κλίμα συγκίνησης και χαράς έγινε η αντιφώνηση του κ. Τασούλα.

H πρώτη δήλωση Τασούλα μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας: "Κορυφαία τιμή και βαρύτιμη ευθύνη"

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΠΤΔ

Έξω από το γραφείο του Προέδρου βρίσκονταν στελέχη της Βουλής και πλήθος κόσμου, ενώ μετά το πέρας της "τελετής" έφτασαν για συγχαρητήρια και ευχές δεκάδες βουλευτές της ΝΔ, πολλοί υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, στενοί συνεργάτες και επισκέπτες από το περιβάλλον του κ. Τασούλα, αλλά και δημοσιογράφοι, με τους οποίους συνομίλησε για λίγο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα και τον συνεχάρη για την εκλογή του, εκφράζοντας τις ευχές της για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΠΤΔ

Αναλυτικά η δήλωσή του Κ. Τασούλα:

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά για το επίσημο άγγελμα της εκλογής μου, που αποτελεί για μένα κορυφαία τιμή, αλλά κυρίως αποτελεί μια βαριά, βαρύτιμη ευθύνη. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να διαβιβάσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία, μέλος της οποίας είχα την τιμή να υπάρξω τα τελευταία 25 χρόνια, τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την κατά το Σύνταγμα ανάδειξή μου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετέχοντας όμως στο δημόσιο βίο υπό διάφορες ιδιότητες, ακόμη περισσότερες δεκαετίες πλέον γνωρίζω καλά, κύριε Πρόεδρε, όπως κι εσείς, τις δυνατότητες της πολιτικής που την αναδεικνύει η λαϊκή κυριαρχία. Δυνατότητες προσφοράς έργου και παραδείγματος, προκειμένου η πατρίδα μας, η πατρίδα όλων μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και ο λαός μας να προοδεύουν. Γνωρίζω όμως καλά και τις αδυναμίες της πολιτικής. Αυτές μόνο με κατά το δυνατόν κοινή προσπάθεια και εθνική και κοινωνική συνοχή μπορούμε να τις παραμερίσουμε, αναζητώντας λύσεις ευρύτερης αποδοχής που πηγάζουν από τον γνήσιο διάλογο όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και με την κοινωνία.

Λύσεις που πείθουν τους πολλούς πως οι εύλογες αξιώσεις και η νηφάλια και συχνά αυστηρή κοινωνική κριτική μπορούν να μετατραπούν σε πολιτική, διορθωτική ή μεταρρυθμιστική. Η Ελλάδα, κύριε Πρόεδρε και ο ελληνικός λαός, έχουν εύλογες αξιώσεις από τους εκπροσώπους τους. Αξιώσεις, μεταξύ άλλων, εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας, προκοπής, κοινωνικής προστασίας, πολιτικής προστασίας Και πόσο επίκαιρο είναι αυτό το πολιτικής προστασίας δικαιοσύνης; Επίσης, όπως ειδικότερα διαπιστώνουμε, τόσο εκδηλωτικό και δικαιολογημένα και σήμερα.

Η υπηρέτηση αυτών των αξιώσεων, που δεν είναι παρά συνταγματικές κρίσιμες υπαγορεύσεις για την Πολιτεία, ανατίθεται στα πολιτικά κόμματα που με βάση τον κανόνα της πλειοψηφίας αναλαμβάνουν κάθε φορά την διακυβέρνηση της χώρας. Η απόδοση των πολιτικών προσπαθειών δεν εξαρτάται μόνο από τον σωστό προγραμματισμό ή τις εποικοδομητικές προτάσεις. Η απόδοση των πολιτικών προσπαθειών εξαρτάται από το πλαίσιο και την πολιτική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διεξάγονται οι πολιτικές διεργασίες. Κι όλα αυτά πρέπει να επιτελούνται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ασυνήθιστης αβεβαιότητας και πλήθους γεωπολιτικών ανακατατάξεων και πολεμικών συγκρούσεων.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Εδώ στην ευρύτερη γειτονιά μας, ενώ την ίδια στιγμή οι μεταπολεμικές παραδοχές σχέσεων και ισορροπιών δοκιμάζονται ήδη ή μετατοπίζονται ανησυχητικά. Ο ρυθμός του κόσμου, όπως τον ξέραμε από τα μεταπολεμικά χρόνια, δεν φαίνεται να συνεχίζει ο ίδιος και μια στοίβα σπασμένες εικόνες παίρνει συχνά τη θέση του. Και μέσα σ αυτόν τον ορυμαγδό αλλαγών, στάσεων και ισορροπιών. Για μας εδώ. Για μας εδώ στο πέτρινο ακρωτήρι της Ελλάδας, η γραμμή παραμένει σταθερή: Ενίσχυση των διπλωματικών και αμυντικών μας δυνατοτήτων και ενίσχυση της κοινωνικής μας συνοχής μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που στοχεύει στη στρατηγική της αυτονομία, αλλά που πρέπει να βιαστεί ακόμη περισσότερο γι αυτό.

Η χώρα μας καλείται να ενισχύσει περαιτέρω το γόητρό της προς τα έξω και παλεύει για την προκοπή και το κλίμα εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της, που είναι, πιστεύω, στόχοι ευρύτερα αποδεκτή. Να γιατί ασχέτως επιμέρους διαφωνιών, ακόμη και εντάσεων, το αόρατο νήμα που μας ενώνει στις μεγάλες ζωτικές επιλογές δεν πρέπει να σπάσει. Μελετήσαμε ή και τιμήσαμε ξανά και εδώ στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα τα εντελώς τελευταία χρόνια καίριες επετείους της εθνικής μας πορείας. Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, τα 50 χρόνια από τη μεταπολίτευση.

Κάθε θρίαμβος και επιτυχία μέσα από αυτό το ιστορικό υλικό οφείλεται στο αόρατο νήμα που μας ενώνει με κοινούς στόχους και κοινά μέσα, ενώ συχνά καταστροφές και πισωγυρίσματα οφείλονται στο σπάσιμο αυτού του νήματος από σκληρά και φανατικά αντίθετους στόχους και διχασμούς. Είναι το αόρατο νήμα που μας ενώνει όταν κινητοποιούμαστε για να αποτρέψουμε ένα κακό ή για να κατακτήσουμε ένα μεγάλο στόχο. Και όσο μεγαλύτερη διάρκεια και αξιοπιστία έχει η κοινή μας προσπάθεια προς μεγάλους στόχους, τόσο περισσότεροι στόχοι κατακτιούνται.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην αποστολή που από σήμερα επωμίζονται. Η αρμονική λειτουργία και συνέργεια των θεσμών, το ήπιο κατά το δυνατόν πολιτικό κλίμα και η διαφύλαξη κλίματος ενότητας είναι πολύτιμα υποβοηθητικό πλαίσιο για την επιτυχία των πολιτικών επιδιώξεων και την χρησιμότητα των πολιτικών ανταγωνισμών. Και όσο κοινότοπα μπορεί να ηχούν αυτά, άλλο τόσο κι ακόμη περισσότερο ισχύουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, καλείται μεταξύ άλλων, να επιδιώξει την εμπέδωση αυτού ακριβώς του πλαισίου, έξω και μακριά ο ίδιος από κάθε κομματικό ανταγωνισμό, κινούμενος μέσα στα προσδιορισμένα πλαίσια του συνταγματικού του ρόλου και αναδεικνύοντας πότε πότε ακριβώς την ανάγκη διαφύλαξης αυτού του αόρατου νήματος που στα πολύ μεγάλα και σπουδαία δεν παύει ποτέ να μας ενώνει. Αυτό το χρέος το έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιστορικά, θεσμικά, πολιτειακά. Είναι χρέος προς τον ελληνικό λαό, προς τον εγγυητή του πολιτεύματος, δηλαδή και προς το Σύνταγμα που όλοι σεβόμαστε, κύριε Πρόεδρε. Με τη βοήθεια του Θεού, με τη συμπαράσταση όλων των παραγόντων του πολιτεύματος, με τη συμπαράσταση του ίδιου του ελληνικού λαού. Βεβαιωθείτε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Καλορίζικο! Σας ευχαριστώ.


Διαβάστε Επίσης

Κακλαμάνης προς Κωνσταντίνο Τασούλα: Η ευστάθεια στη λειτουργία των θεσμών θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα της πορείας σας και υψηλή προτεραιότητά σας

"Κύριε Πρόεδρε, η Βουλή των Ελλήνων, πριν από λίγο, σας ανέδειξε στο πιο διακεκριμένο σκαλί τα πολιτειακής ιεραρχίας. Ως Πρόεδρος της Βουλής και παλαιός σας συνάδελφος, σας εύχομαι και πιστεύω να ασκήσετε αυτή την αποστολή, για το κοινό συμφέρον και το γενικότερο όφελος του λαού και της χώρας μας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στον Κωνσταντίνο Τασούλα για την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

"Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας τη στιγμή που η χώρα μας διεκδικεί, εύλογα και αποφασιστικά, την εμπεδωμένη θέση της στον προηγμένο κόσμο ενώ όμως την ίδια στιγμή, ένα πρωτόγνωρο κύμα νέων προκλήσεων ενισχύει την αβεβαιότητα και ρευστότητα που μας περιβάλλει. Για το λόγο αυτό, και η ευστάθεια στη λειτουργία των θεσμών, όλων ανεξαιρέτως των θεσμών της πολιτείας, από τους οποίους οι πολίτες και μάλιστα οι νεότεροι, περιμένουν και αξιώνουν πολλά περισσότερα, θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα της πορείας σας και υψηλή προτεραιότητά σας", είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης προσήλθε στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους της Βουλής, προκειμένου να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας που τον ανέδειξε στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

"Κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα με το σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, και έπειτα από σχετική εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου, έχω την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσω την εκλογή σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας, από την εθνική αντιπροσωπεία που συνεκλήθη σήμερα το πρωί, γι' αυτό ακριβώς τον σκοπό σε ειδική συνεδρίαση" είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Τασούλα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

"Η πρόταση που υπέβαλε, ανάμεσα σε άλλες, ο πρόεδρος της ΚΟ της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για το πρόσωπό σας, έτυχε σήμερα της απαιτούμενης πλειοψηφίας, από το άρθρο 32 παρ.4 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας μας, πράγμα που, κατά τη γνώμη μου, που σας ξέρω καλά, επιβεβαιώνει και τις προσδοκίες που συνδέονται με το πρόσωπό σας. Η εθνική αντιπροσωπεία, με την ψήφο της, δεν ανεγνώρισε μόνο στο πρόσωπό σας, την ενωτική και συναινετική προοπτική άσκησης των καθηκόντων σας, έξω από το στίβο των κομματικών ανταγωνισμών, αλλά και δυνατότητά σας και δέσμευσή σας να εξασφαλίσετε στην πολυσχιδή κρατική λειτουργία, το σεβασμό και την πιστή τήρηση του συντάγματος, στην τελευταία αναθεώρηση του οποίου υπήρξατε και δημιουργικός συντελεστής", είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στην προσωπικό πορεία του Κωσταντίνου Τασούλα στα δημόσια πράγματα.

"Η στιγμή αυτή της επίσημης ανακοίνωσης της εκλογής σας είναι βέβαια θεσμική διαδικασία αλλά δεν αφίσταται και προσωπικής διάστασης. Γνωρίζω καλά την προσωπική σας πορεία στα δημόσια πράγματα της χώρας από τα νεανικά σας χρόνια, την επιτυχή θητεία σας σε κρατικά λειτουργήματα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείου Πολιτισμού, σε καθήκοντα κοινοβουλευτικά στην 25ετή επάξια εκπροσώπηση του Ηπειρωτικού λαού, στην προεδρία της Βουλής, που προήλθε από τρεις διαδοχικές συναινετικές εκλογές. Γνωρίζω πως υπηρετήσατε τα τελευταία χρόνια τον κοινοβουλευτισμό και μάλιστα ένα μεγάλο διάστημα, κατά τη διάρκεια της δυσχερέστατης περιόδου της πανδημίας, πως αναβαθμίσατε τον πολύτιμο, για τη χώρα μας, θεσμό της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, πως στηρίξατε κοινωνικούς στόχους, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΕΣΥ, με σύμφωνη πάντα γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής ή και πως αναδείξατε ένα νέο ουσιαστικό πολιτιστικό τοπόσημο, με τη μεταμόρφωση του δημόσιου Καπνεργοστασίου", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

"Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας τη στιγμή που η χώρα μας διεκδικεί εύλογα και αποφασιστικά, την εμπεδωμένη θέση της στον προηγμένο κόσμο ενώ όμως την ίδια στιγμή, ένα πρωτόγνωρο κύμα νέων προκλήσεων ενισχύει την αβεβαιότητα και ρευστότητα που μας περιβάλλει. Για το λόγο αυτό, και η ευστάθεια στη λειτουργία των θεσμών, όλων ανεξαιρέτως των θεσμών της πολιτείας, από τους οποίους οι πολίτες και μάλιστα οι νεότεροι, περιμένουν και αξιώνουν πολλά περισσότερα, θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα της πορείας σας και υψηλή προτεραιότητά σας.

Κύριε Πρόεδρε, η Βουλή των Ελλήνων, πριν από λίγο, σας ανέδειξε στο πιο διακεκριμένο σκαλί τα πολιτειακής ιεραρχίας. Ως Πρόεδρος της Βουλής και παλαιός σας συνάδελφος, σας εύχομαι και πιστεύω να ασκήσετε αυτή την αποστολή, για το κοινό συμφέρον και το γενικότερο όφελος του λαού και της χώρας μας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η επιστροφή ενός μεγάλου σεφ στην Αθήνα: Τι ετοιμάζει ο Δημήτρης Κατριβέσης στη στοά του Drunk Sinatra

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΠΤΔ 17 Νοε 2025 | 08:58

Τασούλας: Η φωνή του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα χρέος για δημοκρατική πολιτεία και στέρεους θεσμούς

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/11) ο Κώστας Τασούλας, για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στην εξέγερση του 1973.

16 Νοε 2025 | 20:05
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 04 Νοε 2025 | 11:15

Κακλαμάνης για λουκέτο στα ΕΛΤΑ: 30 βουλευτές της ΝΔ παρέλασαν έξαλλοι στο γραφείο μου

Με την ανακοίνωση του κλεισίματος 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ ,"παρέλασαν 30 βουλευτές του κόμματός μου από το γραφείο μου σε έξαλλη κατάσταση".

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 30 Οκτ 2025 | 15:25

Ν. Κακλαμάνης: Μέχρι τον Μάρτιο η εισαγωγή της συνολικής αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής

Oι τρεις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν σήμερα, αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι στη θεσμική λειτουργία της Βουλής

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Οκτ 2025 | 15:31

Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό "Όχι" είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του '40 στη σύγχρονη εποχή μας

"Η άμυνα του πατρίου εδάφους ένωσε το '40 αφάνταστα τους Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο εθνικό προσκλητήριο με το χαμόγελο στα χείλη".

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 27 Οκτ 2025 | 19:57

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκε η προτομή του δολοφονημένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση της προτομής στη γενέθλια πόλη του Γιώργου Λυγγερίδη, ανέλαβαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Αθηνών

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:53

Νικήτας Κακλαμάνης για Διονύση Σαββόπουλο: Υπήρξε μοναδικός και γι’ αυτό θα παραμείνει αναντικατάστατος

"Εγώ ήλθα να αποχαιρετήσω τον Διονύση Σαββόπουλο με τον δικό μου τρόπο"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:43

Η αντίδραση του Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη - Το αυστηρό μήνυμα

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως "οφείλουμε να προστατεύουμε τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό και να αντιστεκόμαστε στην 'κακία' ή στην 'κακιά' στιγμή του εαυτού μας".

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ 13 Οκτ 2025 | 12:20

Νέα βλάβη για τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη - Αναγκάστηκε να ανέβει με τα πόδια ο Κώστας Τασούλας

Ο ανελκυστήρας στην Ακρόπολη τέθηκε εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια επίσημων εκδηλώσεων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 13:36

81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας: Επαρση σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα και Δούκα [εικόνες]

Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, ενώ παιάνιζε ο ύμνος της σημαίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 02 Οκτ 2025 | 13:28

Global Sumud Flotilla: Από αύριο η επιστροφή των Ελλήνων ακτιβιστών - Μεταξύ τους και η βουλευτής Πέτη Πέρκα

"Ο πρέσβης στο Τελ Αβίβ έχει πάρει εντολή μόλις φτάσει το καράβι να πάει και να επιληφθεί τα της μεταφοράς των 27 Ελλήνων στην Ελλάδα", είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

18 Σεπ 2025 | 16:41

Κακλαμάνης και Σκρέκας συναντήθηκαν με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας - "Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα"

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό και στο εμπόριο, καθώς και την ενίσχυση αυτών.

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ" 14 Σεπ 2025 | 23:48

Άνδρος: Καταγγέλλουν σύλληψη άνδρα που φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη μπροστά στον Τασούλα – Αστυνομικός άρπαξε πανό [βίντεο]

Καταγγελία για σύλληψη άντρα που συνελήφθη στην Άνδρο επειδή φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη ενώ ήταν παρών ο ΠτΔ.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 12 Σεπ 2025 | 09:40

Ο συγκινητικός αγιασμός στην ακριτική Τέλενδο με έναν μόνο μαθητή του δημοτικού - Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο μοναδικός μαθητής του νησιού, ο 10χρονος Σάββας και η δασκάλα του η Δέσποινα Μιχαήλ υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ξενάγησαν στους χώρους του μικρού σχολείου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 25 Αυγ 2025 | 11:21

Ο Ανδρουλάκης ζητά με επιστολή αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης - "Μικροκομματικά παιχνίδια", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά παράλληλα την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την άμεση έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗ 21 Αυγ 2025 | 11:45

Κακλαμάνης: "Kόφτης" στο μικρόφωνο όταν παραβιάζεται ο χρόνος στη Βουλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι ο κόφτης στο μικρόφωνο που εξετάζεται "θα αφορά από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο βουλευτή".

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 20 Αυγ 2025 | 12:04

Ρουσφέτι: Σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το "επίδομα επικινδυνότητας" στους υπαλλήλους της Βουλής

Εντονα αντιδρούν στο επίδομα το Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών και οι εποχικοί πυροσβέστες.

ΤΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ 31 Ιουλ 2025 | 20:58

Απάντηση Κακλαμάνη: Η διάσκεψη των Προέδρων δεν μπορεί να αλλάξει ή να ακυρώσει αποφάσεις της Ολομέλειας

¨"Το αν μία ψηφοφορία διεξάγεται εγκύρως δεν πρέπει να συγχέεται με το κατά το Σύνταγμα αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο επιτυγχάνεται με ορισμένο ελάχιστο αριθμό ψήφων", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 31 Ιουλ 2025 | 16:03

Βουλή: Κανένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, λέει ο Κακλαμάνης

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απορρίπτει την κατηγορία για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη Βουλή.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Ιουλ 2025 | 13:10

Προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστολή Χαρίτση σε Κακλαμάνη για την ψηφοφορία στη Βουλή - "Να αναλάβετε τις ευθύνες σας"

Ο κ. Χαρίτσης καταγγέλλει ότι συντελέστηκαν σωρεία θεσμικών εκτροπών και διαδικαστικών παρατυπιών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ 22 Ιουλ 2025 | 09:49

Κακλαμάνης: 29 και 30 Ιουλίου η ψηφοφορία της Εξεταστικής και Προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαίνει φρένο στη φλυαρία βουλευτών

Ο κ. Κακλαμάνης προανήγγειλε τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Ιουλ 2025 | 10:30

Αλέξης Τσίπρας για Προκόπη Παυλόπουλο: Υπήρξε εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ηταν μονόδρομος η επιλογή του

"Η επιλογή λοιπόν στο πρόσωπο του Προκόπη ήταν μονόδρομος για μένα. Και δεν το μετανιώνω", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΟΣΟ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιουν 2025 | 14:50

Κωνσταντοπούλου κατά Μητσοτάκη στη Βουλή για τα Τέμπη: "Εσείς τους σκοτώσατε" - "Σιωπή", φώναζε ο Κακλαμάνης [βίντεο]

Ένταση με Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 11 Ιουν 2025 | 14:32

Βουλή: Παραμένει στους 151 βουλευτές η απόλυτη πλειοψηφία και μετά την έκπτωση των 3 "Σπαρτιατών" - Τι λέει ο Κακλαμάνης

"Όλα τα κόμματα είναι υπέρ του 151, διαισθάνομαι ότι και η κυβέρνηση θα είναι του 151" διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 29 Μαϊ 2025 | 15:39

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα στηρίξει με ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη τα παιδιά της Γάζας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής είχε πριν λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος της, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 24 Μαϊ 2025 | 09:22

Σε ποιους δημοσιογράφους απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση 2025 [εικόνες]

Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία και οι Τιμητικές Δημοσιογραφικές Διακρίσεις του Ιδρύματος απονέμονται αδιάλειπτα από το 1982 μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 23 Μαϊ 2025 | 11:48

Μητσοτάκης για δημοσίους υπαλλήλους: Να επιβραβεύονται οι συνεπείς και να απομακρύνονται όσοι δεν ανταποκρίνονται

"Η Συνταγματική αναθεώρηση είναι ευκαιρία για συζητήσεις που θα χτίσουν γέφυρες και δεν θα ανοίξουν ρήγματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

23 Μαϊ 2025 | 08:59

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΤΔ 16 Μαϊ 2025 | 20:55

Στα Τίρανα ο Τασούλας: Από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας η συνεχής υποστήριξη προς την Ουκρανία

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι η χώρα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Μαϊ 2025 | 15:17

Κόντρα Κακλαμάνη-Κωνσταντοπούλου: "Θέλει προνομιακή πρόσβαση" - "Φθηνή προπαγάνδα, νόμιζα ότι με τον Τασούλα τα είχαμε δει όλα"

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών.

ΒΟΥΛΗ 07 Μαϊ 2025 | 12:14

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπρεπε να μιλήσει 5 λεπτά και μίλησε 41- Θα μπεί κόφτης, δεν πάει άλλο

"Η κ. Κωνσταντοπούλου ελπίζω να αντιληφθεί ότι είναι μόνο πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και όχι πρόεδρος της Βουλής, όπως ήταν κάποτε" τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 04 Μαϊ 2025 | 17:37

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Πέτρο Μολυβιάτη: "Ένας άξιος Έλληνας περνά στην Ιστορία"

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Πέτρου Μολυβιάτη

"ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ" 21 Απρ 2025 | 16:42

Τασούλας για Πάπα Φραγκίσκο: Φιλάνθρωπος, μεταρρυθμιστής, λάτρης και υπερασπιστής της αληθείας

"Ενσάρκωσε την χριστιανική αγάπη, χωρίς διακρίσεις, προς τους αδύναμους και τους αδικημένους όπου γης", τόνισε ο ΠτΔ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 15 Απρ 2025 | 12:32

Η ιστορική ομιλία Ζολώτα που έδωσε ο Τασούλας στον Μητσοτάκη: Στα αγγλικά αλλά μόνο με λέξεις ελληνικής προέλευσης

Στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο Κώστας Τασούλας έδωσε ένα κείμενο με τις ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα στα αγγλικά, με λέξεις ελληνικής προέλευσης.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 15 Απρ 2025 | 10:44

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: "Οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους και κανέναν κερδισμένο"

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, με απρόβλεπτα, όπως είπε, αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ 199Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ 13 Απρ 2025 | 18:15

Τασούλας από Μεσολόγγι: Αν κινδυνεύσουν ο οίκος μας και η τιμή μας θα τα προστατεύσουμε ανυποχώρητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 10 Απρ 2025 | 14:39

Ξέσπασμα Νικήτα Κακλαμάνη κατά Ζωής Κωνσταντόπουλου: Τα σόου σας αλλού, όχι στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΗΝΥΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ 04 Απρ 2025 | 16:41

Δύο γέρικα αδέσποτα σκυλάκια βρίσκουν στέγη στη Βουλή - Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα - Ο ενθουσιασμός του Νικήτα Κακλαμάνη

"Το κτίριο του κοινοβουλίου θα γίνει το σπίτι δύο ηλικιωμένων αδέσποτων σκύλων που χρόνια τώρα βιώνουν την μοναξιά"

TΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 01 Απρ 2025 | 14:46

Τέμπη: Ο Σπίρτζης ζητά (ξανά) να συσταθεί Προανακριτική για τις ευθύνες του για τη σύμβαση 717- Δεν γίνεται απάντησε ο Κακλαμάνης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης εξήγησε γιατί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Σπίρτζη.

ΚΩΜΙΚΟ 26 Μαρ 2025 | 15:16

Η άλλα αντ άλλων εμφάνιση του Νικήτα Κακλαμάνη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και το αιχμηρό σχόλιο της Καθημερινής

Αρνητικές εντυπώσεις και δυσμενή σχόλια προκάλεσε η εμφάνιση του Νικήτα Κακλαμάνη στην παρέλαση για την εθνική επέτειο

ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 25 Μαρ 2025 | 14:27

Τασούλας: Μήνυμα ενότητας, εθνικής και κοινωνικής συνοχής απηύθυνε ο ΠτΔ

Μήνυμα ενότητας, εθνικής και κοινωνικής συνοχής απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας με την δήλωσή του, μετά το πέρας της παρέλασης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 22 Μαρ 2025 | 18:45

Τα συγχαρητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή: Είναι ένας κορυφαίος αθλητής

"Είναι ένας κορυφαίος αθλητής", αναφέρει για τον Εμμανουήλ Καραλή ο Κώστας Τασούλας στα συγχαρητήριά του στον Έλληνα αθλητή.

16 Μαρ 2025 | 15:45

Ο ανασχηματισμός, ο Πιερρακάκης και ο Τασούλας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσει κανείς έναν ανασχηματισμό, αλλά η χρησιμότητά του, θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του.

ΝΕΟΣ ΠΤΔ 13 Μαρ 2025 | 16:03

Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του Τασούλα - Τα χειροκροτήματα, οι αποχές και τα άδεια έδρανα [εικόνες]

Στα θεωρεία η σύζυγος και τα παιδιά του Κώστα Τασούλα - Θρησκευτικός ο όρκος που έδωσε - "Άξιος" φώναξαν στον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 13 Μαρ 2025 | 15:17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Μαρ 2025 | 10:39

Βουλή: Απέχει από τη διαδικασία ορκωμοσίας του νέου ΠτΔ η Πλεύση Ελευθερίας - "Δεν νομιμοποιούμε τον διορισμό"

Η Πλεύση Ελευθερίας θα απέχει από την ορκωμοσία του νέου ΠτΔ στη Βουλή σήμερα Πέμπτη.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΠΤΔ 13 Μαρ 2025 | 08:55

Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό "Πανεπιστήμιο" και "Σύνταγμα" με εντολή της ΕΛΑΣ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 13 Μαρ 2025 | 07:50

Ορκίζεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εκλέχθηκε στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 Φεβρουαρίου 2025 λαμβάνοντας τη θετική ψήφο 160 βουλευτών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 12 Μαρ 2025 | 12:43

Βανδαλισμός στην Εθνική Πινακοθήκη: Περικοπή μισθού στον Νίκο Παπαδόπουλο από τον Νικήτα Κακλαμάνη

Περικοπή του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα μήνα στον Νίκο Παπαδόπουλο για τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη.

ΒΟΥΛΗ 07 Μαρ 2025 | 23:23

Έξαλλος ο Κακλαμάνης με τη Νέα Αριστερά για το συμβάν με τα τρικάκια: "Αρνιόμουν να το πιστέψω- Δεν θα ξαναπάρετε προσκλήσεις"

"Σε ό,τι αφορά τους κυρίους, δεν είναι δουλειά της Βουλής να ασχοληθεί. Θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη" ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

ΚΟΝΤΡΕΣ 27 Φεβ 2025 | 16:24

Νικήτας Κακλαμάνης για το ραντεβού με την Καρυστιανού: Η επιστολή της είναι αντιγραφή της επιστολής της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ισχύει η πρόσκληση για ραντεβού το Σαββατοκύριακο αλλά μάλλον δεν θα γίνει η συνάντηση

ΤΕΜΠΗ 27 Φεβ 2025 | 09:36

Καρυστιανού σε Ν. Κακλαμάνη: Δεν ζήτησα εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, απαντήστε στα ερωτήματα που σας θέτουμε

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ανταποκρίθηκε χθες στο αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού για συνάντηση στο γραφείο του, διευκρινίζοντας πως είναι ευπρόσδεκτη σε προσωπικό επίπεδο και χωρίς δικηγόρους.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 13 Φεβ 2025 | 13:43

Κωνσταντοπούλου: Μου επιτίθενται ο Πορτοσάλτε, ο Γεωργιάδης και το ΚΚΕ με λέει και Χρυσαυγίτισσα

Για το ΚΚΕ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι "δυστυχώς έχει επιλέξει να μην ταρακουνάει το σύστημα αλλά όσο μπορεί να το στηρίζει".

ΝΕΑ ΠΥΡΑ 13 Φεβ 2025 | 09:34

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για Τασούλα: Λυπηρό πισωγύρισμα με ευθύνη Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτοαναιρέθηκε και προτίμησε να υπηρετήσει την εσωκομματική συναίνεση και όχι την εθνική συναίνεση.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 13:26

Ο Πολάκης τρολάρει τον Τασούλα για τα ηπειρώτικα τυριά και κρασιά στο εστιατόριο της Βουλής: Άντε να δούμε και τίποτα άλλο...

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να αλλάξει το μενού στη Βουλή, μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Τασούλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Φεβ 2025 | 13:07

Ευχαριστήρια επιστολή Γιαννίτση σε Ανδρουλάκη μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών στη Βουλή

Η πρώτη δήλωση του Τάσου Γιαννίτση μετά την εκλογή του Κ. Τασούλα στη θέση του ΠτΔ.

"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ" 12 Φεβ 2025 | 12:00

Χαρίτσης για την αποχή της Νέας Αριστεράς: Ο Τασούλας ελέγχεται για αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές πρακτικές

"Η αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει τον καθεστωτικό της κατήφορο με την εκλογή του κ. Τασούλα", σημειώνειι ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΠΤΔ 12 Φεβ 2025 | 11:40

Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό του ρόλο

"Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό ρόλο του ως σύμβολο της εθνικής μας ενότητας, αλλά και ως εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας" είπε ο πρωθυπουργός.

ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 11:02

Επιστολές Καρυστιανού στον Ν. Κακλαμάνη - Ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι συνιστά επισφράγιση της συγκάλυψης της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 12 Φεβ 2025 | 10:18

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας με 160 ψήφους στην τέταρτη ψηφοφορία στη Βουλή

Ο Κώστας Τασούλας εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και 4 ανεξάρτητων βουλευτών.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 07:43

Σήμερα η εκλογή Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας με 160 ψήφους - Απέχουν Νέα Αριστερά και βουλευτές Κασσελάκη

Στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο προταθείς από τη ΝΔ, τέως Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 12 Φεβ 2025 | 07:29

Τα Τέμπη φέρνουν ανασχηματισμό: Ποιοι υπουργοί μετακινούνται και ποιοι φεύγουν - "Κλειδί" ο Γεραπετρίτης

Φούντωσαν και πάλι τα σενάρια περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού, αμέσως μετά την προεδρική εκλογή και πριν ανακύψει εκ νέου το θέμα των Τεμπών, με αφορμή τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 11 Φεβ 2025 | 17:11

"Γιατί αυτή η κωλυσιεργία;": Καρυστιανού σε Κακλαμάνη για το "θάψιμο" των δικογραφιών για τα Τέμπη

Τα ερωτήματα στα οποία ζητά απάντηση από τον Νικήτα Κακλαμάνη η Μαρία Καρυστιανού.

ΣΤΙΣ 10:00 11 Φεβ 2025 | 14:29

Αύριο η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Συγκεντρώνει τις 151 ψήφους που χρειάζονται ο Τασούλας

Στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο Κωνσταντίνος Τασούλας

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ 06 Φεβ 2025 | 13:49
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 06 Φεβ 2025 | 12:48

Φάμελλος: Να αποσύρει την υποψηφιότητα Τασούλα ο Μητσοτάκης

Να αποσύρει την υποψηφιότητα Τασούλα ο Μητσοτάκης, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 06 Φεβ 2025 | 10:28

Βουλή: Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Έλαβε 160 ψήφους ο Τασούλας

Η τέταρτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί ύστερα από 5 μέρες, στις 12 Φεβρουαρίου, όπου και αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας.

ΒΟΥΛΗ 06 Φεβ 2025 | 08:44

Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας - Απαιτούνται 180 ψήφοι

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 05 Φεβ 2025 | 15:41

Βουλή: Αύριο η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Αναμένεται να είναι άκαρπη

Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι.

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 05 Φεβ 2025 | 14:53

"Δεν αποκρύφθηκε απολύτως τίποτα": Κακλαμάνης για το αίτημα διαβιβαστούν οι δικογραφίες για τα Τέμπη στην επιτροπή Θεσμών

Απάντηση Νικήτα Κακλαμάνη στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις ποινικές δικογραφίες που αφορούν στα Τέμπη.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Φεβ 2025 | 12:38

Η Καρυστιανού απαντάει στον Ν. Κακλαμάνη: "Μετά τον Τασούλα, ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη της συγκάλυψης"

"Είναι η ώρα του κ. Κακλαμάνη λοιπόν να πάρει τη σκυτάλη και να συγκαλύψει τον κ. Τασούλα για το θάψιμο των δικογραφιών" τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 03 Φεβ 2025 | 20:35

Κακλαμάνης για δικογραφία για τα Τέμπη: "Δεν απεκρύβη απολύτως τίποτα - Δεν απαντώ στην Καρυστιανού, σέβομαι τον πόνο της"

Ο Ν. Κακλαμάνης διευκρινίζει ότι απαντά στα δημοσιεύματα για τα Τέμπη και όχι στη Μ. Καρυστιανού "γιατί σέβεται τον πόνο όλων των μανάδων και των πατεράδων".

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΤΔ 31 Ιαν 2025 | 13:39

Τα παραλειπόμενα της Βουλής: Η μοναξιά του Καραμανλή, η περισυλλογή του Μητσοτάκη και το "πηγαδάκι" Σαμαρά - Δένδια [εικόνες]

Το "πηγαδάκι" Σαμαρά - Δένδια, η μοναξιά του Καραμανλή και η περισυλλογή του Μητσοτάκη στη Βουλή.

31 Ιαν 2025 | 10:33

Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – 160 ψήφους πήρε πάλι ο Τασούλας

Ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 31 Ιαν 2025 | 07:32

Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη σημερινή ψηφοφορία απαιτείται εκ νέου αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 30 Ιαν 2025 | 19:02

Αύριο η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ - Συνεδριάζει μετά το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Αυξημένη ψηφοφορία 200 ψήφων απαιτεί και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΩΝ" 29 Ιαν 2025 | 15:20

Κακλαμάνης: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν για την υπόθεση των Τεμπών

Όπως τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, όλες οι δικογραφίες για την υπόθεση των Τεμπών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ανακοινώθηκαν σχεδόν αμέσως στην Ολομέλεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2025 | 15:43

Έκκληση Φάμελλου στις προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν Κατσέλη: "Η επιλογή Μητσοτάκη για ΠτΔ δεν κατάφερε να ενώσει"

Έκκληση Φάμελλου στις προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη για την ΠτΔ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 25 Ιαν 2025 | 11:08

Live η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Οι τέσσερις υποψηφιότητες

Το Σώμα των "300" καλείται να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προτάσεων που κατατέθηκαν στο προεδρείο της Βουλής για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ 25 Ιαν 2025 | 08:19

Χωρίς σασπένς η ψηφοφορία για Τασούλα - Η κόντρα Κατσέλη-Γιαννίτση και τα "κουκιά" της Kεντροαριστεράς για ΠτΔ

Πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη.

ΒΟΥΛΗ 24 Ιαν 2025 | 14:59

Η κόντρα Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη για τον Τασούλα και η πρωθυπουργική "αυτοκριτική": Ψήφισα μια φορά Ζωή, ποτέ ξανά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα κομματικό πρόσωπο, ενώ άλλα έλεγε στο παρελθόν

4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 24 Ιαν 2025 | 13:30

Βουλή: Το Σάββατο η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή γίνεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου ΠτΔ.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 24 Ιαν 2025 | 07:29

Τα Τέμπη καταδιώκουν την κυβέρνηση: Σύγκρουση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή με αφορμή τους αγρότες

Η ένταση έχει χτυπήσει κόκκινο στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών και τα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΣΤΗΝ ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ 23 Ιαν 2025 | 19:51

Φάμελλος: Η πρόταση για την Λούκα Κατσέλη είναι υπερκομματική, μπορεί ακόμα να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις

Όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΤΔ 23 Ιαν 2025 | 13:16

Γιαννίτσης: Μετά από 24 χρόνια το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει έμπρακτα τα λάθη του στο Ασφαλιστικό, προτείνοντάς με για ΠτΔ

Ο Τάσος Γιαννίτσης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τα λάθη που έκανε το 2001.

ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 22 Ιαν 2025 | 15:38

Όλα όσα συνέβησαν στη Βουλή στη ψηφοφορία για τον Νικήτα Κακλαμάνη: Τα πηγαδάκια, οι selfies και ο σκασμένος στα γέλια Τσίπρας

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στην προεδρία της Βουλής των Ελλήνων μέσα από 15 φωτογραφικά καρέ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΤΔ 22 Ιαν 2025 | 15:23

Κόντρα Κώστα Τασούλα - ΠΑΣΟΚ για τις επιχορηγήσεις στην εκλογική περιφέρειά του πριν παραιτηθεί

Η απάντηση του Κώστα Τασούλα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις επιχορηγήσεις στην εκλογική περιφέρειά του

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ 22 Ιαν 2025 | 14:12

Συγκινημένος ο Κακλαμάνης στην τελετή παράδοσης- παραλαβής: Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τη σημερινή υποδοχή

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον Κώστα Τασούλα στον Νικήτα Κακλαμάνη.

ΚΑΚΙΕΣ 22 Ιαν 2025 | 13:55
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 22 Ιαν 2025 | 12:11

Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης με μεγάλη πλειοψηφία- Δεν τον ψήφισαν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Νίκη και Κωνσταντοπούλου

Εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, τον Νικήτα Κακλαμάνη στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες αλλά και 9 από τους 23 ανεξάρτητους βουλευτές.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΤΔ 22 Ιαν 2025 | 11:52

Το ΠΑΣΟΚ καρφώνει τον Κώστα Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ για την εκλογική του περιφέρεια λίγο πριν παραιτηθεί

Δριμεία επίθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 22 Ιαν 2025 | 07:28

Σήμερα η εκλογή Κακλαμάνη στην Προεδρία της Βουλής - Στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Νικήτα Κακλαμάνη εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.