Η 1η μετεκλογική δημοσκόπηση - Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Το αποτέλεσμα των εκλογών, τα αιτήματα των πολιτών προς την κυβέρνηση αλλά και οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

i-1i-meteklogiki-dimoskopisi---oi-pio-dimofileis-upourgoi
SHARE THIS
0
SHARES

Το αποτέλεσμα των εκλογών, τα αιτήματα των πολιτών προς την κυβέρνηση αλλά και οι πιο δημοφιλείς υπουργοί αποτυπώνονται στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Kapa Research.

Tο 51% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ το 46% την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντως, προκαλεί θετικά συναισθήματα στους πολίτες σε ποσοστό 47% έναντι 45% που τους προκαλεί αρνητικά.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση της Κάπα Research, οι ερωτηθέντες επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση με το 61% να υποστηρίζει αυτό το σενάριο, έναντι του 35%.

 

Τι ζητούν οι πολίτες από την κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση αγγίζει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

 

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

 

Τι λένε οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως θετικό αξιολογεί το 63% των ερωτηθέντων το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% αναφέρει ότι δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. 

 

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook