Περίεργη υπόθεση: Η Άγκυρα απέλασε Ελληνίδα ως τζιχαντίστρια...

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές η 50χρονη είναι παντρεμένη με Σύρο και η ίδια είχε υποβάλλει αίτηση να επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα.

i-agkura-apelase-ellinida---eixe-sxeseis-me-tzixantistes
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα τουλάχιστον περίεργο περιστατικό έγινε σήμερα από την Τουρκία και αφορά στην απέλαση γυναίκας, ελληνίδας πολίτου, που η Αγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτη. 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τις ελληνικές απέλασαν μία 50χρονη υπήκοο Ελλάδος. «Συνεχίζεται η προώθηση των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα στη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής πολίτης της Ελλάδος», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση

Ωστόσο σύμφωνα με ελληνικές πηγές η 50χρονη είναι παντρεμένη με Σύρο πολίτη και η ίδια είχε υποβάλλει αίτηση να επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα.

Οι ίδες πηγές τονίζουν ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν για σχέσεις με τζιχαντιστές ή ξένους μαχητές που πολεμούν στη Συρία ενώ το όνομά της δεν βρίσκεται σε καμία λίστα τρομοκρατών, όπως επίσης δεν εκκρεμεί εις βάρος της στη χώρα μας καμία δίωξη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται να προκάλεσε έκπληξη στις ελληνικές αρχές.

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Eσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνεκλήθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς. Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές . 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook