Η άγρια κόντρα Μιωνή με την Γιάννα Παπαδάκου- Της έκανε κατάσχεση στα έπιπλα

Το δικαστήριο αποφάσισε οτι η Γιάννα Παπαδάκου έπρεπε να καταβάλει στον Σάμπυ Μιωνή 130.000 ευρώ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο μάρτυρας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή είχε βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης Novartis όταν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έγραψε ένα κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα με τίτλο "Πώς έμαθα για τα 500 εκατομμύρια δολλάρια”. Το κείμενο ενέπλεκε στην υπόθεση τον επιχειρηματία ο οποίος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

Μόνο που ο Σάμπυ Μιωνής μην έχοντας εμπιστοσύνη στη κρίση των ελληνικών δικαστηρίων, την εποχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προσέφυγε στην Αγγλική Δικαιοσύνη.

Μετά από πολλές περιπέτειες, το δικαστήριο αποφάσισε οτι η Γιάννα Παπαδάκου έπρεπε να καταβάλει στον Σάμπυ Μιωνή 130.000 ευρώ. Η Γιάννα Παπαδάκου προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια που αρχικά αποφάσισαν ότι η απόφαση δεν μπορούσε να εκτελεστεί στην Ελλάδα. Ο Σάμπυ Μιωνής προσέφυγε στον Αρειο Πάγο που αποφάσισε οτι η απόφαση ήταν εκτελεστή και στην Ελλάδα και άρχισε η περιπέτεια.

Με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της, η δημοσιογράφος που ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που έκαναν συνεχώς "αποκαλύψεις” για το σκάνδαλο Novartis- πολλές εκ των οποίων αποδείχθηκαν μυθεύματα- στις 29 Αυγούστου 2019 όμως σύναψε συμβόλαιο πώλησης του 50% του σπιτιού της με την Κυπριακή εταιρεία Promanou Limited. Η εταιρεία είχε ιδρυθεί μόλις τον Μάρτιο του 2019 (όσο δηλαδή αναμενόταν η απόφαση του Αρείου Πάγου) και στις 30 Αυγούστου 2019 έγινε η μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο.

Παραδόξως το τίμημα της αγοραπωλησίας ήταν μόλις 5.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία είναι 88.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγές και μηνύσεις για καταδολίευση και απάτη και προχώρησε στην κατάσχεση των κινητής περιουσίας της δημοσιογράφου.

Φορτηγά εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι της στα Βόρεια Προάστια και ακολούθησε επεισόδιο. Η δημοσιογράφος καταφέρθηκε εναντίον του συνεργείου της μεταφορικής εταιρείας και όλοι κατέληξαν στο τμήμα. Τελικά η κατάσχεση ολοκληρώθηκε στην κινητή περιουσία της δημοσιογράφου που επιτρέπει ο νόμος.

Η δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου μετά την κατάσχεση

Η εκστρατεία σπίλωσης μου, η οποία εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis, ώστε να μην φωτιστούν ποτέ τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, συνεχίζεται με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα κέντρα αξιοποιούν μία ιδιωτική διαφορά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ώστε να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα μου. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εσκεμμένα στη Βρετανική και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνώριζε ότι κανένας Έλληνας μισθωτός και μάχιμος δημοσιογράφος δε μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Μεγάλη Βρετανία, αφού απαιτούνται, μόνο για παράσταση, άνω των 100.000 λιρών! Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δίκη μού ήταν αδύνατο να παραστώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστώ ερήμην, υποχρεωμένη να καταβάλω το αστρονομικό ποσόν των 128.000 ευρώ!
Στη συνέχεια, ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη, σε πρώτη φάση, στην ακραία και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και ήθη κίνηση, να στείλει δικαστικούς κλητήρες και, όλως περιέργως, κάθε τους κίνηση να αποθανατίζεται! Τα... ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.
Σε δεύτερη φάση, ο εν λόγω επιχειρηματίας, πληροφορούμαι μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσής μου, καθώς και της οικονομικής εξόντωσής μου.
Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού φαίνεται να έχει στόχο τη φίμωση και χαλιναγώγηση της ερευνητικής Δημοσιογραφίας.
Γιάννα Παπαδάκου.
ΥΓ· Αναγνωρίζω το "λάθος μου"! Στα 37 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας γνώμονας ήταν, είναι και θα είναι πάντα το Δημόσιο Συμφέρον, και όχι ο προσωπικός μου πλουτισμός!".

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 11 Μαρ 2020 | 13:12

Τζανακόπουλος: Με εντολή Τσίπρα πήγα στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να ανέφερε ότι η εντολή του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε μετά από δημοσιεύματα που ενέπλεκαν σε σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 10 Μαρ 2020 | 22:59

Novartis - Πηγές ΝΔ: Το υπόμνημα Μιωνή αποδομεί την κατάθεση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

Στην προκαταρκτική το υπόμνημα Μιωνή - Οι αντιδράσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

10 Μαρ 2020 | 14:34

Νέο υπόμνημα Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος με εκβίαζε για να πάψουν ποινικές διώξεις εναντίον μου

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρνει στο φως υπόμνημα του Σάμπυ Μιωνή

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 10 Μαρ 2020 | 12:24

Ως ύποπτη καλείται η Τουλουπάκη από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου

Πήραν προθεσμία η Ελ. Τουλουπάκη και άλλοι δύο εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση Novartis.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 09 Απρ 2020 | 21:47

Κικίλιας: Εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε ενδεχομένως τον Μάιο να πάρουμε πίσω [Βίντεο]

"Από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη, σιγά-σιγά και λελογισμένα να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού"

ΑΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 09 Απρ 2020 | 20:22

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με υπουργείο Παιδείας: H εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την τηλεκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για τυχόν επόμενα βήματα

ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ 09 Απρ 2020 | 17:50

Βουλή: Ψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 09 Απρ 2020 | 17:49

Μητσοτάκης για Τουρισμό: Στόχος μας να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου

ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ 09 Απρ 2020 | 16:45

Κίνημα Αλλαγής: 150 προτάσεις-παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Αρκετές απ’ αυτές έχουν υιοθετηθεί από τη κυβέρνηση.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ 09 Απρ 2020 | 16:05
09 Απρ 2020 | 15:38

Βαρουφάκης σε Σταϊκούρα. Πάτα το rec στο Eurogroup - Η κυβέρνηση να θέσει βέτο

Ο γραμματές του ΜεΡΑ25 κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών  να ασκήσει βέτο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η έκδοση ευρωομολόγου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΚΥΑ 09 Απρ 2020 | 14:24

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" - Στους ΟΤΑ 2,5 δισ. έως το 2023

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 09 Απρ 2020 | 11:40

Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: "Είπε ψέματα για τα λεφτά ο Πολάκης;" - "Είσαι προστάτης των μαυραγοριτών"

Πινγκ πονγκ αναρτήσεων σε facebook και twitter μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη για το νοσοκομείο Χανίων.