Η απάντηση του φωτορεπόρτερ στην Αυλωνίτου: "Aνοησίες τυχαίων πολιτικών"

Τα υπονοούμενα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου περί photoshop σε φωτογραφία βέλγου φωτορεπόρτερ δεν έμειναν αναπάντητα. Ο Max Gyselinck απάντησε στο Facebook.

i-apantisi-tou-fwtoreporter-stin-aulwnitou-anoisies-tuxaiwn-politikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Τα υπονοούμενα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου περί photoshop σε φωτογραφία βέλγου φωτορεπόρτερ δεν έμειναν αναπάντητα. Ο Max Gyselinck απάντησε στο Facebook.

Ο Max Gyselinck, είναι ο άνθρωπος που απαθανάτισε την καλυμμένη με πίσσα γυναίκα και όχι μόνο απέρριψε τις αιχμές, αλλά έκανε λόγο και για «ανοησίες τυχαίων πολιτικών».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βέλγου φωτορεπόρτερ στο Facebook:

«Για να σταματήσουν οι φήμες, τα ανόητα και κακόβουλα σχόλια: Η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο.

Ως φωτορεπόρτερ εργάζομαι με μια συγκεκριμένη ηθική, μια ηθική που δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να παρέμβω ψηφιακά (προσθέτοντας/αφαιρώντας στοιχεία προκειμένου να παραποιήσω την αλήθεια) σε μια φωτογραφία που τράβηξα, εκτός από μικρές προσαρμογές στη φωτεινότητα ή το κοντράστ.

Με το να εφαρμόζω αυτή την ηθική αυτό σημαίνει για μένα ότι προσπαθώ να παραμένω ουδέτερος όσον αφορά τα γεγονότα και να τα παρουσιάζω όπως είναι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να επιτίθεσαι σε μια εικόνα από το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για ένα καταστροφικό εγονός που υποτιμήθηκε από τη στιγμή που εκδηλώθηκε.

Είναι αλήθεια επίσης ότι μια παραλία κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρα είναι ακόμα μολυσμένη και αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Είναι εξωφρενικό για μένα να βλέπω αυτούς τους τυχαίιους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει.

Θα παρακαλούσα όλους όσοι συναντούν τη φωτογραφία μου να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής και την πιθανή επίπτωση στο περιβάλλον και τους ανθρώπους αντί να σχολιάζουν την εμφάνιση της γυναίκας που απεικονίζεται στην φωτογραφία και να την προσβάλουν για την επιλογή της να κάνει μια βουτιά αντί να κάτσει στην παραλία καταλήγοντας με πίσσα στο μισό κορμί της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook