Η απίθανη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει συνωμοσία πίσω απο την εκμάθηση αγγλικών στα νηπιαγωγεία

Δηλώνει στο βιογραφικό της ότι διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης).

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μπορεί η Ελισσάβετ (κατά κόσμο Μπέττυ) Σκούφα να αξίωσε χθες μέσα από τη Βουλή να μην πέσουν από μικρά τα παιδιά στα χέρια των Αμερικανών μαθαίνοντας την Αγγλική όμως η ίδια, όπως τουλάχιστον αναφέρει το βιογραφικό της, γνωρίζει άριστα τη Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα. Και όπως προκύπτει, η λεπτομέρεια αυτή δεν αποτελεί την μοναδική αντίφαση στην διαδρομή της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1997). Υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ. 1999-2001) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ruhr Universität Bochum, Γερμανία (2001).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως εκτός από πρώτη στο σχολείο (σύμφωνα με ένα παλιό σύνθημα του ΚΚΕ) ήταν και πρώτη στους αγώνες. Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχώς ενεργή συμμετοχή σε θέματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της φτώχειας, καταγραφής οικολογικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο. Υπήρξε μέλος Συντονιστικού της Επιτροπής ενάντια στα απόβλητα της TOSOH στο Λιτόχωρο και μέλος του European Social Forum . Διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης), πανελλαδικές οργανώσεις (Αλληλεγγύη Για Όλους) και τόπους δημόσιας συζήτησης-Φόρουμ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κυρίως με τη Γερμανία).

Εξελέγη βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2019.

Το 2014 είχε εκτεθεί ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Συνδυασμό της υποψηφίας Νομάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου υπό τη σημαία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας που τότε αποτελούσε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται τότε, η Ελισάβετ Σκούφα περνούσε την επαναστατική της περίοδο καθώς δεν ανέχονταν ούτε την μνημονιακή υπόνοια. Απεναντίας αξίωνε τη ψήφο των "συντρόφων" της "για μια κεντρική Μακεδονία, ελεύθερη από τα εθελόδουλα φιλομνημονιακά τσιράκια της Μέρκελ, ανασυγκροτημένη, ανατρεπτική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε αργότερα την βουλευτή να κάνει όπως και οι περισσότεροι από το κόμμα της, την απαραίτητη συστημική στροφή.

Αντίθετα, η επικεφαλής του συνδυασμού Δέσποινα Χαραλαμπίδου που εξελέγη όπως και η κυρία Σκούφου βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, αποχώρησε μετά τη ψήφιση του μνημονίου τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου καταγγέλλοντας το κόμμα της για την κυβίστηση.

Όσο για την Ελισσάβετ Σκούφα προσαρμόστηκε εύκολα όπως φάνηκε στο νέο της ρόλο κρατώντας πάντως είναι η αλήθεια την επαναστατικότητα της και από το βήμα της Βουλής.

Οι παρεμβάσεις της είναι πάντα φλογερές, το ύφος της αυστηρό, οι φράσεις και οι λέξεις της έχουν στόμφο ομιλήτριας σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου.

Άλλωστε μπορεί και η ίδια να έπεσε θύμα της συλλογικής αυταπάτης του κόμμα της, όμως στο βάθος της ψυχής της παραμένει μια γνήσια επαναστάτρια που την συνεπαίρνει το μήνυμα "Corona is the virus capitalism is the pandemic"

Η βουλευτής πάντως φαίνεται να έχει ήσυχη τη συνείδηση της αφού όπως έχει δηλώσει δημοσίως από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετικές αιχμές του ΚΚΕ και η Σοβιετική Ένωση έκανε συνθηκολογήσεις και μάλιστα εις βάρος άλλων χωρών και λαών

Και όχι μόνο αυτό αλλά παρά την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ η ίδια επιμένει ότι " ο λαός δεν ξεχνά ποια δύναμη είναι αυτή ακόμα και μέσα στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό είναι αυτή που τον υπερασπίζεται και μάλιστα με κάθε κόστος".

Ποιες άλλες θεωρίες έχει εκφράσει κατά καιρούς με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός στο διαδίκτυο;

Ότι τα σχολικά γεύματα (που μοιράζονταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) "αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας διότι" όπως ισχυρίζονταν σχολικά γεύματα σερβίρονται σε μαθητές όλων των σχολείων 14 χωρών όπως η ΗΠΑ, η Φιλανδία η Σουηδία". Αυτό κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου το 2016.

Η πιο πρόσφατη αναφορά της είναι η άποψη της για τις κάμερες στα σχολεία για τη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

"Είναι προφανές, δήλωσε, ότι η υπουργός έχει τόση άγνοια εκπαιδευτικών θεμάτων, που είναι άκρως επικίνδυνη και άρα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Αλλιώς το εγχείρημα θα φέρει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα είναι συνένοχος στο έγκλημα της αστυνόμευσης και του εκφοβισμού των μαθητών μέσα στο Ελληνικό Σχολείο"

Μαχητική πάντως παραμένει η βουλευτής και εκτός Κοινοβουλίου. Πρωτοστάτησε στην Ίδρυση ειδικού Ινστιτούτου Έρευνας με έδρα την Κατερίνη και όπως φάνηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε δεκτή την σχετική πρόταση του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού τρείς μήνες πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τον περασμένο Ιούλιο.Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 14:38

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Αυταρχισμός, ύστατο στάδιο των χρεοκοπημένων" - "Ο Πολάκης δίνει γραμμή στο κόμμα", απαντά η ΝΔ

"Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 11 Ιουν 2021 | 13:15

Άγρια κόντρα Τσίπρα- Τασούλα: Ηθελε να μιλήσει για τα χρέη της ΝΔ από τα δάνεια, τον έκοψε ο πρόεδρος της Βουλής

"Καυγάς" στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Τασούλα με αφορμή τον κανονισμό και τα δάνεια της ΝΔ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ 11 Ιουν 2021 | 12:49

Κόντρα στη Βουλή για την απεργία της 10ης Ιουνίου: Μικρή η συμμετοχή, λέει η ΝΔ - Βροντερό "όχι", λέει η αντιπολίτευση

Διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις στη Βουλή για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις χθεσινές μεγάλες πορείες για το εργασιακό νομοσχέδιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Ιουν 2021 | 07:46

Η Εφη Αχτσιόγλου στη διαδήλωση, με εμφανή τα "σημάδια" της εγκυμοσύνης: Κρατά με προσοχή την κοιλιά της

Η Εφη Αχτσιόγλου είναι έγκυος, αλλά κατέβηκε στη διαδήλωση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 11 Ιουν 2021 | 07:14

Εργασιακό νομοσχέδιο: Χαμηλή η συμμετοχή στην απεργία, λέει η κυβέρνηση - Επιστρέφει στους δρόμους ο Τσίπρας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση "ακονίζουν τα μαχαίρια τους" ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουν 2021 | 13:28

Τσίπρας με casual εμφάνιση και μηχανή στην πορεία: Ο κόσμος σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο κόσμος της εργασίας σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ» 09 Ιουν 2021 | 18:04

Υπουργείο Παιδείας: Έτοιμα τα πρώτα έξι Πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας - Δείτε σε ποιες περιοχές

Ίδρυση των πρώτων έξι Πρότυπων ΕΠΑΛ της χώρας - Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσει η Α’ τάξη

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ 09 Ιουν 2021 | 13:52

Ο Ακης Σκέρτσος "μετράει" τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στα self test- Κάθε μήνα και διαφορετική θέση

Με ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος γράφει για το πόσες φορές άλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουν 2021 | 13:26

Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για το εργασιακό: Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Το κυβερνών κόμμα προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Η αντιπολίτευση θα κληθεί να τοποθετηθεί σε αλλαγές με θετικό πρόσημο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουν 2021 | 12:59

Χατζηδάκης: Προκαλούν κατάπληξη οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακό μεσαίωνα

Η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο συνεχίζεται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

ΣΤΟ 47 ΣΕΛΙΔΩΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ 09 Ιουν 2021 | 12:58

Υπόμνημα Παππά στην προανακριτική: Τι λέει για τον "μπροστινό" Καλογρίτσα, τον White Porscha και τα 3 εκ. ευρώ

"Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι σε βάρος μου κατηγορίες", χαρακτηρίζει τις σε βάρος του κατηγορίες ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς

"ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ" 09 Ιουν 2021 | 12:43

Ηλιόπουλος κατά Χατζηδάκη: Με το νομοσχέδιο θα νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτέθηκε στον Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως θέλει να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 09 Ιουν 2021 | 11:04

Δημόσια συγγνώμη του Γιώργου Προκοπάκη προς την Αγγελική Σπανού μετά από αγωγή: Μετανοώ ειλικρινώς για το ατόπημα

Με τη φράση "μετανοώ ειλικρινώς για το ατόπημα", ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, ζητά συγγνώμη από την Αγγελική Σπανού.