Τα άδεια έδρανα της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των σιδηροδρόμων, καυτηρίασε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτήρισε προσβλητική για τον κοινοβουλευτισμό αυτή την εικόνα και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για να δοθεί ένα τέλος σ αυτήν την ντροπιαστική κατάσταση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "δεν υπάρχει θέμα το οποίο να έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα περισσότερο από αυτό. Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο έχει πραγματικά συνταράξει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και η εικόνα που βλέπουμε εδώ στην Ολομέλεια της Βουλής είναι μια εικόνα η οποία είναι προσβλητική για τον κοινοβουλευτισμό.
Είναι μια εικόνα απαξίωσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Φέρνει το Υπουργείο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και υπάρχουν 3 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τους 155 για να το στηρίξουν. Είναι αυτή η εικόνα;
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολίτες απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, απαξιώνουν ακόμα και την ίδια τη Δημοκρατία; Πρέπει και το Προεδρείο της Βουλής και ο Πρόεδρος της Βουλής να το δει αυτό πάρα πολύ σοβαρά και να πάρει μέτρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα, κατά τη γνώμη μου".
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα σχόλιο το οποίο αφορά τη λειτουργία της Βουλής. Σήμερα συζητάμε ένα νομοσχέδιο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) July 17, 2025
Δεν υπάρχει θέμα το οποίο να έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα περισσότερο από αυτό. Αυτό είναι το… pic.twitter.com/XUvoAhImKZ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr