Η διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη, οι θεωρίες συνωμοσίας της "Αυγής" και η επίθεση στο TheTOC

Το ρεπορτάζ του TheΤΟC για την διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη προκάλεσε τα σχόλια της Αυγής.

Μανόλης Καψής
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Novartis: Αρνείται να πάει η Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή

Ενα παράδοξο πρωτοσέλιδο είναι το σημερινό της εφημερίδας "Η Αυγή". Η φωτογραφία που κοσμεί την πρώτη σελίδα της εφημερίδας είναι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο τίτλος είναι "Παρακράτος”. Τι συμβαίνει; Ποιο είναι το παρακράτος; Αφορμή για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διάρρηξη στο σπίτι της Ελένη Τουλουπάκη, της κατηγορούμενης Εισαγγελέως Διαφθοράς. Γιατί όμως παρακράτος;

Η εφημερίδα και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της "Αυγής", προφανώς έβγαλαν συμπέρασμα. Ολοκλήρωσαν την αστυνομική έρευνα μόνοι τους και έβγαλαν αβίαστα το συμπέρασμα ότι η διάρρηξη στο σπίτι της κυρίας Τουλουπάκη, δεν είναι μια απλή διάρρηξη, αλλά είναι προσπάθεια να τρομοκρατήσουν την Εισαγγελέα Διαφθοράς, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας.

Και επειδή ο τίτλος είναι "παρακράτος” και η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι προφανές ότι για την "Αυγή", υπεύθυνη για την διάρρηξη είναι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Γι αυτό άλλωστε και η φωτογραφία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κοσμείται και με πιτσιλιές λάσπης. (Οχι, δεν πρόκειται για αυτοκριτική της εφημερίδας). Θέλουν έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι ο υπουργός είναι βρώμικος... Πώς έβγαλαν το συμπέρασμα όμως ότι πρόκειται για ύποπτη διάρρηξη και όχι ένα απλό συμβάν από το αστυνομικό δελτίο; Ποια στοιχεία τους οδηγούν σε αυτό το πόρισμα;

Η διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη, οι θεωρίες συνωμοσίας της "Αυγής" και η επίθεση στο TheTOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι ταυτόχρονα κατηγορούν τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι βιάστηκε να υποβαθμίσει το γεγονός, λες και ολοκληρώθηκε η έρευνα. Προφανώς οι μόνοι που δικαιούνται να κάνουν έρευνα, να την ολοκληρώνουν και να βγάζουν συμπέρασμα είναι οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της "Αυγής". Που κάτι ξέρουν παραπάνω από αστυνομικό ρεπορτάζ από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη... Ενώ στο ρεπορτάζ διαβάζουμε και μύδρους κατά του Γιώργου Καμίνη του ΚΙΝΑΛ που τόλμησε να πει ότι "προς αποκατάσταση της αλήθειας”, διάρρηξη έγινε και στο διαμέρισμα του συνεργάτη του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου που μένει στον από κάτω όροφο.

Γράφει η Αυγή: "Τι εννοεί ο έμπειρος νομικός κ. Καμίνης με τη φράση προς αποκατάσταση της αλήθειας; Εκτός αν έχει προχωρήσει ο ίδιος σε έρευνα ή έχει στοιχεία που στοιχειοθετούν πως πράγματι ήταν απλώς μια διάρρηξη μέσα σε άλλες”. Είπαμε. Οι μόνοι που δικαιούνται να κάνουν έρευνα και να βγάζουν συμπεράσματα είναι οι Ραγκούσης, Λάππας και οι δημοσιογράφοι της "Αυγής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το ρεπορτάζ, κοινό σε όλα τα ΜΜΕ, οι διαρρήκτες έκαναν άνω κάτω το διαμέρισμα (έτσι κάνουν συνήθως οι κλέφτες...) και έφυγαν με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Εισαγγελέως . Κατά δήλωση της ιδίας της κ. Τουλουπάκη, δεν βρήκαν και δεν πήραν κοσμήματα και τιμαλφή, ενώ έψαξαν ακόμα και στο πιάνο.

Συνεπώς η διάρρηξη είναι ύποπτη. Το ενδεχόμενο να μην βρήκαν τα όποια αντικείμενα αξίας υπήρχαν στο σπίτι- αν υπήρχαν...- δεν περνάει καν από το μυαλό των δαιμόνιων ρεπόρτερ της "Αυγής", ενώ είναι αλήθεια ότι ουδείς άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί πόσο ύποπτο είναι να έψαξαν και το πιάνο. Το πιάνο; Εκεί δεν κρύβουν τα απόρρητα έγγραφα όλοι οι Εισαγγελείς; Εκαναν φύλο και φτερό ακόμα και τους ιατρικούς φακέλους της Εισαγγελέως. Αυτό και αν είναι ύποπτο...Μήπως έχει περάσει κορονοϊό και το κρύβει;

Το σπίτι της Εισαγγελέως Τουλουπάκη:

spiti touloupaki

Ταυτόχρονα βέβαια μπήκαν και στα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Σε ένα από τα διαμερίσματα που μπήκαν είναι και ενός συνεργάτη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, όπως επεσήμανε και ο Γιώργο Καμίνης, υποπτευόμενος- όπως οι περισσότεροι- ότι πρόκειται για μια απλή διάρρηξη. Γιατί δεν προκύπτει όμως μια ευρεία συνωμοσία εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος; Μήπως το παρακράτος είχε στόχο και τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους δικαστές της σκευωρίας Παπαγγελόπουλου και το ΚΙΝΑΛ; Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να το ερευνήσει επειγόντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρύβει φακέλους η Ελένη Τουλουπάκη;

Η λογική πίσω από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Η Αυγή" είναι ότι η διάρρηξη έγινε για να τρομοκρατηθεί η κατηγορούμενη σήμερα εισαγγελέας. Ταυτόχρονα υπονοείται ότι οι άγνωστοι διαρρήκτες, έψαχναν απόρρητα έγγραφα από την υπόθεση Novartis. Κρύβει όμως στο σπίτι της η υπόδικη Εισαγγελέας απόρρητα έγγραφα; Είναι δυνατόν; Ολα τα έγγραφα δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στους φακέλους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Είναι όμως δυνατόν να έχουν υπεξαιρεθεί έγγραφα και να βρίσκονται στο σπίτι της εισαγγελέως; Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Μήπως ήταν απόπειρα να εκφοβίσουν την εισαγγελέα; Η αλήθεια είναι ότι η κ. Τουλουπάκη φάνηκε να φοβήθηκε. Οπως δήλωσε στο μπλογκ Δικογραφίες "έχει γίνει ο υπ' αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο είναι να με σκοτώσουν”. Μάλλον βλέπει πολλές αστυνομικές ταινίες.

Εξίσου πιθανό, αν όχι το πιθανότερο, είναι να αξιοποιεί το συμβάν για να δηλώσει θύμα σκευωρίας. Δεν φτάνει που της ασκήθηκε δίωξη από την Δικαιοσύνη, για τα τέρατα και σημεία που συνέβησαν στην ανάκριση του σκανδάλου της Novartis, τώρα μπουκάρουν και στο σπίτι της. Ζητάει έτσι την επιείκεια των συναδέλφων της. Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι όλα όσα της συμβαίνουν, είναι μια σκοτεινή σκευωρία. Η κ. Τουλουπάκη θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, η κ. Τουλουπάκη μάλλον βγαίνει κερδισμένη πάντως από την υπόθεση αυτή. Μάλλον της έδωσαν οι άγνωστοι διαρρήκτες πάτημα, να δηλώσει θύμα σκευωρίας και παρακρατικών μηχανισμών. Πολύ ερασιτέχνες αυτοί οι διαρρήκτες του Χρυσοχοΐδη...

Αν είχαμε τον "ντεντεκτιβίστικο οίστρο” των ρεπόρτερ της Αυγής, θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και την υπόθεση ότι ενδεχομένως και μόνη της έστησε η κ. Τουλουπάκη την "διάρρηξη”, για να βγει και από πάνω. Διαθέτει άλλοθι; Πού ήταν διακοπές; Υπάρχουν μάρτυρες; Αλλά νομίζω ότι αυτήν την πίστα δεν θα την ερευνήσει η Αυγή. Και καλώς, υπάρχουν και όρια στην κωμωδία.

Η μοναδική φωτογραφία της Ελένη Τουλουπάκη που υπάρχει δημοσιευμένη:

touloupaki

Εξάλλου γιατί να τρομοκρατήσουν την κ. Τουλουπάκη οι άγνωστοι παρακρατικοί μηχανισμοί; Η ίδια δηλώνει ότι έπραξε ότι έπραξε, με γνώμονα την συνείδησή της και τα στοιχεία της δικογραφίας. Δεν έχουν πειστεί βέβαια οι συνάδελφοί της που της άσκησαν δίωξη, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να τρομοκρατηθεί μια εισαγγελέας, αφού όλες της οι ενέργειες είναι σύμφωνες με το νόμο. Τι έχει να φοβηθεί; Εχει κρύψει τίποτα και θέλουν οι άγνωστοι να το αποκαλύψει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ΜΜΕ, το TheΤΟC και η λίστα Πέτσα

Το συμβάν στο διαμέρισμα της Ελένης Τουλουπάκη έδωσε αφορμή στην Αυγή να εξαπολύσει επίθεση στα ΜΜΕ που διατήρησαν από την πρώτη στιγμή, μεγάλες επιφυλάξεις με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για δήθεν διάρρηξη από το παρακράτος, με σκοπό να τρομοκρατήσουν την υπόδικη Εισαγγελέα Διαφθοράς. Στο στόχαστρο βρέθηκε και το TheTOC που έγραφε το Σάββατο: "Μαϊμού η διάρρηξη στο διαμέρισμα της Τουλουπάκη- Διαρρήκτες μπήκαν σε όλα τα σπίτια της πολυκατοικίας. Δεν υφίστανται οι φήμες που διακινούσε ο ΣΥΡΙΖΑ περί στοχοποίησης της κ. Τουλουπάκη”.

Το αυτονόητο συμπέρασμα δηλαδή, όταν έγινε γνωστό ότι οι διαρρήκτες είχαν εισβάλει σε όλα τα διαμερίσματα.

Οι επιθέσεις στα ΜΜΕ- μεταξύ άλλων και του iefimerida και dailypost- διανθίστηκαν με αναφορές στη λίστα Πέτσα και στα κονδύλια που πήγαν στα ΜΜΕ για να στηρίξουν την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι”. "Η λίστα Πέτσα έβγαλε πόρισμα”, γράφει το ρεπορτάζ της Αυγής.

Τα κονδύλια που διατέθηκαν στα ΜΜΕ είναι δημοσιευμένα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουμε. Μετά την δημοσίευση της λίστας και των ποσών, έχουν σιωπήσει ακόμα και τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική τοποθέτηση του TheΤΟC είναι δεδομένη άλλωστε και γνωστή στους χιλιάδες αναγνώστες του σάιτ καθημερινά. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής να στοχοποιήσει τα ΜΜΕ που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις του κόμματος και δεν αναπαράγουν την προπαγάνδα του, είναι επίσης γνωστή.

Αυτό που είναι κωμωδία όμως, είναι να κατηγορεί η "Αυγή" τα άλλα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης, ότι ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή και βγάζουν πόρισμα, για μια υπόθεση που ακόμα ερευνάται από την αστυνομία, όταν η ίδια στην πρώτη της σελίδα γράφει (και βγάζει αμετάκλητο πόρισμα):

"Παρακράτος: Μήνυμα απειλή με στόχο την τρομοκράτηση των δικαστών”...

Η φωτογραφία από τη διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη

Σε ανάρτησή της στο facebook η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου -που τώρα είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- δημοσιεύει φωτογραφία από το σπίτι της κ. Τουλουπάκη και υποστηρίζει τη "γραμμή" του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη "παρακράτους".

Φωτογραφία_Διάρρηξη σπίτι Τουλουπάκη

Αναφέρει, συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της: "Από το tvxs και από το σπίτι της Τουλουπάκη!Πρώτη φορά βλέπω διαρρήκτες να κάνουν ενδελεχή έρευνα στο γραφείο του σπιτιού και όχι στην κρεβατοκάμαρα και τις μπιζουτιέρες! Και προσέξτε επειδή δεν ξέρουμε πότε απεσύρθη η φρουρά φύλαξης του σπιτιού, μήπως οι περίεργοι διαρρήκτες μπαινόβγαιναν στο σπίτι , αντέγραφαν και...φύτευαν ό, τι τους άρεσε; Λέω μήπως; Τόσο ανατριχιαστικά όλα αυτά! Παρακράτος!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 19 Απρ 2021 | 18:06

Ηλιόπουλος: "Ο πρωθυπουργός να αποδοκιμάσει δημόσια τον Καλλιάνο για τις δηλώσεις του για Τσίπρα"

"Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλλιάνος υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός υπερασπίστηκε συμφέροντα ξένων χωρών και στα Σκόπια και με την Τουρκία και γενικά", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 19 Απρ 2021 | 13:48

Καρφιά Φίλη για την απουσία Τσακαλώτου από τις πρωτοβουλίες Τσίπρα: "Είναι αναγκαίος, πρέπει να συμμετέχει παντού"

Τι είπε ο Νίκος Φίλης για την απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με το ΔΣ του ΤΧΣ.

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ 19 Απρ 2021 | 13:33

Στο φως τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων: Οι βόμβες, η "Δημοκρατία", η "ΕφΣυν" και η αλήθεια

Τι προκύπτει από την δημοσίευση των πρακτικών των λοιμωξιολόγων - Τι γράφουν η "Δημοκρατία" και η "ΕφΣυν".

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Απρ 2021 | 19:48

Χαρδαλιάς σε ΣΥΡΙΖΑ για τα self test: Στη διαδικασία τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα

Η Πολιτική Προστασια απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τα self test: Στη διαδικασία τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 18 Απρ 2021 | 19:09

Aντιδράσεις για τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων: "Προσβάλλουν τους επιστήμονες" λέει το υπουργείο Υγείας

"Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη" τονίζει το υπουργείο.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ 18 Απρ 2021 | 13:14

Χατζηδάκης: Δεν καταργείται το 8ωρο και η πενθήμερη εργασία - Τι αλλάζει σε υπερωρίες και απολύσεις

Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα τρία ρεπό την εβδομάδα, τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα απασχόλησης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ BRAND NAME 16 Απρ 2021 | 18:26

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα φέρω πίσω το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πράσινο ήλιο, θα πάω το κόμμα στο 18%

Θα φέρω πίσω το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πράσινο ήλιο, θα πάω το κόμμα στο 18% διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 16 Απρ 2021 | 18:05

Στην Πάρο ο Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι θα υπάρξει, άμεσα, εξειδίκευση των αναγκών του κάθε νησιού και θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Απρ 2021 | 17:14

Μενδώνη: Νέα κόντρα με την "Αυγή" για τις πινακίδες στην Ακρόπολη- Αυτή τη φορά για πλακέτα προς τιμήν του Γλέζου

Η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί πινακίδα για τον Γλέζο και τον Σάντα στην Ακρόπολη- Υπάρχει από το 1982 λέει η Αυγή

«ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ» 16 Απρ 2021 | 16:04

"Πυρά" Κούλογλου σε Τσίπρα για την "εξαφάνιση" του Τσακαλώτου: Τι τους χωρίζει;

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζει αρνητικά την "εξαφάνιση" του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 16 Απρ 2021 | 16:04

Καβγάς Δένδια- Τσαβούσογλου: Μόνο ο Κοτζιάς δεν είναι ικανοποιημένος- Πέτυχε κάτι;

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις Δένδια

ΤΕΧΝΗΤΟ OFFSIDE 16 Απρ 2021 | 14:35

Χατζηδάκης για το εργασιακό νομοσχέδιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα κάνει κριτική και μετά διαβάζει το νομοσχέδιο

Πώς σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 16 Απρ 2021 | 08:38