
"Θα σηκώσουμε μανίκια και θα τα καταφέρουμε", αναφέρει σε αναρτησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την αποχώρηση των 9 βουλευτών της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, η κυρία Ακρίτα, στην πρώτη αντίδραση μετά και τη σημερινή αποχώρηση 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμφανίστηκε σίγουρη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακάμψει παρά τη διάσπαση.
"Θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε", αρκέστηκε να γράψει στην ανάρτησή της.
Επίθεση Παύλου Πολλάκη στους αποχωρήσαντες
Επίθεση στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για "ηττημένους" που από την επόμενη μέρα της εκλογής Κασσελάκη άρχισαν να τον υπονομεύουν.
Συγκεκριμένα, δήλωσε μιλώντας στο δελτίο του OPEN:
"Όπως λέει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότατης εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους τώρα".
Ουσιαστικά, λέει, "βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, στη λήθη της ιστορίας".
"Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει και εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά στρώματα", πρόσθεσε και υπογράμμισε:
"Με το πολιτικό σχέδιο που σύντομα θα επαναδιατυπώσουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση και την ανατροπή και αντικατάσταση του Μητσοτάκη από μία προοδευτική κυβέρνηση".
Αποχώρησαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ειδικότερα, την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος.
Οι δύο βουλευτές παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκεται για τους επτά βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου μαζί με τους 2 μειονοτικούς βουλευτές, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Φερχάτ Οζγκιούρ.
Μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα αναμένεται να σχηματίσουν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα αριθμεί συνολικά 11 βουλευτές. Επικρατέστερος επικεφαλής της φέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κομβικό ρόλο θα έχει και ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές που αποχωρούν είναι οι εξής 9:
Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιούρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης
Να τονίσουμε ότι την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την Πέμπτη και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr