Η κοινή επανεμφάνιση των "πρώην" και ο Μητσοτάκης

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σε ανοικτή γραμμή με Λαμία και Ξάνθη το πρωί της Κυριακής

Η κοινή επανεμφάνιση των "πρώην" και ο Μητσοτάκης

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σε ανοικτή γραμμή με Λαμία και Ξάνθη το πρωί της Κυριακής, θέλοντας να μάθουν από…«πρώτο χέρι» τι συνέβαινε στη σύναξη των «καραμανλικών», παρουσία του Κώστα Καραμανλή και στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Η εμφάνιση των δυο πρώην Πρωθυπουργών σήμανε «συναγερμό» στην ηγεσία της Ν.Δ. που ήθελε να αποκωδικοποιήσει τι σήμαιναν οι δυο εκδηλώσεις για τα μελλούμενα.

Η εμφάνιση των δυο πρώην Πρωθυπουργών σήμανε «συναγερμό» στην ηγεσία της Ν.Δ. που ήθελε να αποκωδικοποιήσει τι σήμαιναν οι δυο εκδηλώσεις για τα μελλούμενα. Το μόνο σίγουρο και για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς είναι ότι επιζητούν την πολιτική τους δικαίωση, ενώ κινούνται με διαφορετική στρατηγική.

Η επιλογή του Κ. Καραμανλή να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου, αν και δε συνηθίζει τις δημόσιες εμφανίσεις είχε την ιδιαίτερη σημασία του για τα εσωκομματικά δεδομένα.

Και αυτό διότι στη Λαμία συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 άτομα για να τιμήσουν την Μαριέττα Γιαννάκου, ενισχύοντας το μήνυμα ότι η ομάδα των «καραμανλικών» είναι ισχυρή, αλλά χωρίς διάθεση να υπονομεύσει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος μάλιστα, επέλεξε, παρά τις παροτρύνσεις διαφόρων πολιτών να επιστρέψει, απέφυγε τις δηλώσεις, ενώ ακόμα και στην…«ουζοκατάνυξη» που ακολούθησε ήταν φειδωλός ως προς τις πολιτικές εξελίξεις.

Το μόνο μήνυμα που βγήκε από τα συμφραζόμενα στο τραπέζι που ακολούθησε ήταν ότι σε κρίσιμες στιγμές ο τόπος χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση και όχι άσκοπες συγκρούσεις, ειδικά σε μια περίοδο κρίσιμη για τα εθνικά θέματα.

Μήνυμα Σαμαρά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή όμως, σε άλλο εντελώς κλίμα κινήθηκε ο Αντ. Σαμαράς που ουσιαστικά υπέδειξε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν χρειάζεται καμία μορφή συναίνεσης με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η αναφορά του «δεν ενωνόμαστε με όσους επιμένουν στα ίδια λάθη» και «κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού» εκλήφθηκε από έμπειρους εσωκομματικούς παράγοντες ως ένα σήμα στην ηγεσία που τελικά συναίνεσε στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Αν και στήριξε τον Κυρ. Μητσοτάκη, κατά δήλωσή του, εντούτοις τόνισε πως ο ίδιος δικαιώθηκε και ότι πρέπει «να είμαστε και φιλελεύθεροι και μεταρρυθμιστές και πατριώτες», μια αναφορά που θεωρήθηκε ως προτροπή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς έχει έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και κάνει συνεχή ραντεβού με στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. και ειδικά σε μεγάλο τμήμα των «καραμανλικών», αλλά και σε ένα μικρότερο των «μητσοτακικών» υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τα μελλοντικά σχέδια του Αντ. Σαμαρά και το τι ακριβώς επιδιώκει. Και αυτό διότι, εκτός από την ομιλία του έχει έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και κάνει συνεχή ραντεβού με στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή δεν περνάει αδιάφορο σε στελέχη της Ν.Δ. ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που ανήκουν στην ηγετική ομάδα, συνδέουν το πολιτικό μέλλον του Αντ. Σαμαρά με αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, διακινώντας σε μερίδα ΜΜΕ σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος, στο οποίο θα συμμετέχει ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ και ενδεχομένως και του Ποταμιού.

Από την ηγεσία της Ν.Δ. δεν θέλησαν να προβούν σε κανένα επίσημο σχόλιο για τις δυο εκδηλώσεις, αλλά όπως έλεγαν συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το πως θα περιγραφούν στα ΜΜΕ, οι δυο παρουσίες δεν προκαλούν πρόβλημα στον πρόεδρο του κόμματος.

Παρά τους χαμηλούς τόνους της ηγεσίας και μόνο η αναπαραγωγή διαφόρων σεναρίων προκαλεί εσωκομματικές ζυμώσεις για τα μελλούμενα. Μόνο που όσο η Ν.Δ. προηγείται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει η προοπτική της εξουσίας προ των πυλών, είναι εύκολο τα όποια σενάρια να τα πάρει ο άνεμος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2021 | 07:34

Ρελάνς Μητσοτάκη για το ενεργειακό μέσω αιγυπτιακού φυσικού αερίου – Στη Σύνοδο Κορυφής η τουρκική προκλητικότητα

Κοινό μέτωπο Ντράγκι – Μητσοτάκη για την αγορά φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έγινε με την προμήθεια των εμβολίων για τον κορονοϊό.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 21 Οκτ 2021 | 20:23

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Nα μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα νοικοκυριά

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος, με την οποία η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία, μπορεί να γίνει η γέφυρα ενέργειας της Αφρικής με την Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 21 Οκτ 2021 | 16:42

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Θα στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει στη συζήτηση θα είναι οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 21 Οκτ 2021 | 06:54

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης - Ενεργειακή κρίση και τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να λάβει μέρος αρχικά στη σύνοδο του ΕΛΚ και στη συνέχεια στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2021 | 20:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΕΒΕΑ: Στόχος οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Η Επιτροπή του ΕΒΕΑ διεμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη πως ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ 19 Οκτ 2021 | 22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής (Μάτι)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 19 Οκτ 2021 | 13:05

Μητσοτάκης, αλ Σίσι και Αναστασιάδης στην Τριμερή: Η Τουρκία συνιστά απειλή για την Αν. Μεσόγειο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΚΥΠΡΟΥ 19 Οκτ 2021 | 11:20

Συνάντηση Μητσοτάκη - αλ Σίσι για ενέργεια και άμυνα: "Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας"

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 19 Οκτ 2021 | 08:59

Επιμένει ο Πολάκης για το κτηνιατρικό φάρμακο ως θεραπεία για τον κορονοϊό: Το δίνουν και στην Ινδία

"Ξεπέρασες τα όρια, αποδεικνύοντας την μικροψυχία και την αμορφωσιά σου", έγραψε ο Π. Πολάκης για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ" 19 Οκτ 2021 | 08:35

ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Μητσοτάκης - Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Μητσοτάκγη και Γεωργιάδη πως εμπαίζουν τους πολίτες για την ακρίβεια.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΙΣΙ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 07:45

Τριμερής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου: Συνάντηση κορυφής στην Αθήνα με ηχηρά μηνύματα για την ανατολική Μεσόγειο

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στο Χίλτον.