
Μαθημένος από τα...παίγνια και την δημιουργική ασάφεια Βαρουφάκη που τον έφερε ως συμβουλό του, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ - παραμένει σύμβουλος στο ΥΠΟΙΚ ως ειδήμων - επιδίδεται σε ...ακροβατισμούς και στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και ενώ αναμένονται αύριο τα stress tests των τραπεζών παραμένει...ηθελημένα απροσδιόριστο το μίγμα μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.
Πως πήγε να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα
Στο παιχνίδι της...δημιουργικής ασάφειας εκ μέρους της κυβέρνησης πρωταγωνιστεί ο Κορεάτης σύμβουλος Γκλεν Κιμ ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε σύσκεψη με την τρόικα πρότεινε η αναλογία του μίγματος μετοχών και Cocos για τη συμμετοχή των ξένων funds να είναι 50% - 50% ενώ είχε συμφωνηθεί 80%-20%.
Αυτός ήταν και λόγος για τον οποίο το νομοσχέδιο αντί να κατατεθεί την Πέμπτη το βράδυ πήγε στη Βουλή την Παρασκευή το πρωί.
Η δημιουργική ασάφεια αυτή θα εξακολουθήσει έως την ...Κυριακή οπότε θα υπάρξει υπουργική απόφαση με τις τράπεζες να μένουν στον αέρα σε ότι αφορά τις συνεννοήσεις με τα ξένα funds τα οποία για τη συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση.
Διαβάστε ακόμη
Ο μυστηριώδης κορεάτης από τον Γιάνη στον Τσίπρα
Το μυστήριο με τον Κιμ που «βοηθά» τώρα τον Ευκλείδη
Ερωτήματα για το μισθό-πρόκληση του κορεάτη συμβούλου του Βαρουφάκη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr