Follow us

Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά το σήμα του Λιμενικού είναι σαφές

«Από τις 19:08 πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν από το λιμένα Ραφήνας».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η κυβέρνηση διαψεύδει, αλλά το σήμα του Λιμενικού είναι σαφές

Με τον πιο σαφή τρόπο το σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι συνέβαινε εκείνο το δραματικό απόγευμα. « Από τις 19:08 πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν από το λιμένα Ραφήνας έως και το ναυτικό όμιλο Μάτι καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής» .

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αν και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξαν ότι το 19.08 σηματοδοτεί την ώρα έναρξης των επιχειρήσεων του Λιμενικού, το σήμα τους διαψεύδει: ορίζει επίσημη έναρξη της επιχείρησης τις 18:50 όπου το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας ενεργοποίησε το Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης, ενώ ήδη στις 19.00 οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι. Στις 19:08 το σήμα δεν αναφέρει έναρξη διασώσεων, αλλά το όρο «πραγματοποίηση», με την λέξη «σοροί» να είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται με τον πιο επίσημο τρόπο σε επιχειρησιακά έγγραφα, τεσσερισίμιση ώρες πριν την ενημέρωση-φιάσκο του Πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες παρευρισκομένων στη δεύτερη μεταφορά διασωθέντων από τα σκάφη, στις 19:08, η ύπαρξη σορών επί των σκαφών μαζί τους, δημιούργησε πρόσθετη ταραχή για αυτό απαιτήθηκε να αποβιβάζονται σε διαφορετικό σημείο οι σοροί με όσους διασώθηκαν.

Όπως επιβεβαίωσε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι το σύνολο των σημάτων, το ημερολόγιο δηλαδή, που έστειλε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, συγκεντρώνοντας όλες τις ενέργειες που έκανε το κρίσιμο διάστημα και απέστειλε την επόμενη ημέρα «και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου» σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Αρχηγείου.

Εκεί αναλυτικά με ώρες περιγράφεται η κάθε ενέργεια που έκανε το Κ.Λ Ραφήνας σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για αυτό κάθε σήμα αναφέρει ξεκάθαρα διαφορετικές ενέργειες όπως δηλαδή ενημέρωνε τον Θάλαμο επιχειρήσεων για τα πεπραγμένα του. Εκτός όμως της ενημέρωσης του ΚΛ Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων, η ηγεσία του Υπουργείου, Στρατιωτική και Πολιτική από τις 22,30 το βράδυ ήταν εκεί, στο Λιμεναρχείο, όπου μπροστά και αριστερά οι λιμενικού τοποθετούνταν τις σορούς μέχρι να παραληφθούν από τις ιατροδικαστικές αρχές.

Δύο ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για το σε ύφεση μέτωπο και για κάτι πολυτραυματίες. Αν και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, βρίσκονταν στο σημείο 4 περίπου ώρες μέχρι που βρήκε το βράδυ στην ΕΡΤ περί τις 2,30 να κάνει δηλώσεις στο σημείο που συγκεντρώνονταν οι νεκροί , ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική δεν ανέφερε κουβέντα για τους νεκρούς, παρά μόνο για τους 680 μέχρι τότε διασωθέντες και τους 2 αγνοούμενους .

Το σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας περιγράφει

18.50: Η Υπηρεσίας έγινε δέκτης τηλεφωνικών κλήσεων από ιδιώτες για άτομα που κινδυνεύουν λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας-Μάτι- Ζούμπερι-Νέα Μάκρη και ότι κατευθύνονται στις παραλίες των ανωτέρω ακτών-Άμεσα από την Υπηρεσίας ενεργοποιήθηκε έκτακτο σχέδιο έρευνας και διάσωσης-ανάκληση στελεχών- ενημέρωση σχολών εκπαίδευσης ταχυπλόων σκαφών, στα οποία επιβιβάστηκαν στελέχη του Λιμεναρχείου .

19.00 Άφιξη των πρώτων τεσσάρων διασωθέντων στο Λιμένα Ραφήνας Περιγράφεται αναλυτικά ποια σκάφη καλούνται και ποιοι ενημερώνονται και τοι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν: αποπνικτική ατμόσφαιρα, περιορισμένη ορατότητα, υψηλό θερμικό φορτίο , μορφολογία, αβαθή νερά, και μεγάλο αριθμό ατόμων που υπήρχαν στη θάλασσα. Ταυτόχρονα καταγράφεται δυσκολία σε κινητοποίηση σκαφών λόγω του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους

19.08: Πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο Λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων. Και περιγράφει αναλυτικά τα σκάφη που πραγματοποιούν τις αφίξεις ζωντανών και νεκρών πολιτών.

20.50. Το Λιμεναρχείο επικοινωνεί με το επιβατηγό πλοίο «Δημήτρης» μαζί με το «Αποστόλης» και το «Μιχαλάκης 4» προκειμένου να φύγει από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας προς την περιοχή του Άγιου Ανδρέα για τη διάσωση ατόμων

21.44 Οι διασώσεις συνεχίζονται από το “SuperRunner” και το « Superferry”

22.30 Προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και συγκεκρίμενα του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, το Γενικού Γραμματέα Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού Σταμάτη Ράπτη και του Β Υπαργηγού Αθανάσιου Ντούνη.

3.20 Φτάνουν 19 φουσκωτά των πεζοναυτών του ΓΕΕΘΑ

5.25 Φτάνουν 15 επιπλέον άτομα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος « στην σηματική αναφορά καταγράφεται με σαφήνεια ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23-07-2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το Λιμάνι Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στην διάσωση χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα».

Αν και το 19,08 είναι αρκετή ξεκάθαρη αναφορά χρόνου ανεύρεσης, το επόμενο σήμα είναι στις 20.50 που διαβιβάζει διαφορετικές πληροφορίες ενεργειών του Λιμεναρχείου. Ακόμα και τότε, στις 20,50, η ύπαρξη σορών αποκρύβεται, με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, ακόμα μετά και την δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλο στις 2,00 τα ξημερώματα, να κάνει λόγο στην ΕΡΤ μόνο για διασώσεις και για αγνοούμενους.

Μέχρι τότε είχαν εντοπιστεί τουλάχιστον 9 σοροι. Επίσης οι χρόνοι με βάσει την απόσταση αλλά και το χρόνο έναρξης της επιχείρησης δηλαδή τις 18,50 όπου άνδρες του Λιμεναρχείου επιβιβάζονται σε σκάφη και ξεκινούν για τον εντοπισμό ατόμων ταιριάζουν.

Στη δική του χθεσινή προσπάθεια διάψευσης ο Υφυπουργός έκανε λόγο ότι τα σήματα αφορά την συνολική εικόνα που είχε το Λιμεναρχείο. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ Ο κ.Σαντορινιός τονίζει ότι η σχετική αναφορά του λιμεναρχείου περιγράφει όλα τα συμβάντα που ακολούθησαν εκείνη την ημέρα, καθώς και τα σκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα σκάφη δεν είχαν φθάσει πριν από τις 19:08 το απόγευμα, όταν και ξεκίνησε η περισυλλογή των πληγέντων. Μόνο που το σήμα αναφέρει ως έναρξη τις 18,50.

Στο ίδιο ύφος και οι χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στην έκτακτη συνέντευξη τύπου. Σε μία ακόμα αναφορά του στα ΜΜΕ, καταδίκασε «τις διαρκείς παραπλανητικές ειδήσεις για την ώρα ανεύρεσης των νεκρών, όπως το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που παρουσίασε την ώρα εκκίνησης της επιχείρησης διάσωσης και απεγκλωβισμού ως ώρα ανεύρεσης των πρώτων σορών» Μόνο που εκείνον το ίδιο το έγγραφο, την γνησιότητα του οποίου επιβεβαίωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τον διαψεύδει με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί την ώρα την σύσκεψης ο Παύλος Πολλάκης να ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό για μερικούς πολυτραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και μερικούς εγκλωβισμένους που τελικά διασώθηκαν, χθες ομολόγησε ότι τελικά ήξεραν για τους νεκρούς, με το Πρωθυπουγρό εξελθόντος της σύσκεψης της Δευτέρας να μην κάνει καμία αναφορά ωστόσο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή γιατρός βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;» Και συνέχισε προκλητικά λέγοντας «Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς».

Αν και ούτε αυτοί οι 20 νεκροί είχαν τη σφραγίδα ιατροδικαστή, ο κ Πολλάκης ξέχασε ότι υπήρχαν από 4 διαφορετικές υπηρεσίες αναφορές για νεκρούς, με τον ίδο τρόπο όπως συμβαίνει σε κάθε εντοπισμό νεκρού ατόμου. Εξάλλου ήδη το ΕΚΑΒ, με το πλήρωμα των ασθενοφόρων να έχει και γιατρό να έχει παραλάβει στις 22,40, όχι δύο, άλλα τέσσερις νεκρούς.

«Μετά από πολλές ώρες και τα μαγειρέματα που έγιναν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ για την ώρα μεταφοράς των νεκρών ο κος Πολάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. Ως εκ τούτω γνώριζαν όλοι οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός στο συντονιστικό!!!Άθλιοι όμως και απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί από Υπουργό και μάλιστα γιατρό. Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται – διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτό: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες όλων των εποχών έρχεται στην Αθήνα

Με ένα set list που αντλεί από όλα τα εμβληματικά άλμπουμ των πρώτων δεκαετιών της πορείας τους και παρουσιάζοντας το πιο θεαματικό τους show μέχρι σήμερα.

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΣΕ ΑΓΡΟΤΟΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 29 Αυγ 2025 | 19:15

Φωτιά στον Άγιο Κοσμά Γρεβενών - Ήχησε το 112 - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της 8ης ΕΜΟΔΕ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 19:48
ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 28 Αυγ 2025 | 12:45

Παλλήνη: Εθισμένος στον τζόγο ο δημοτικός υπάλληλος που έβαζε τις φωτιές- Τις έβαζε όταν έχανε, υποστηρίζει

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν εθισμένος στον τζόγο και ότι κάθε φορά που έχανε, προχωρούσε στην πρόκληση πυρκαγιών

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 18:22

Ισπανία: Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές και συνομίλησε με τους κατοίκους [εικόνες]

Η περιοδεία του βασιλικού ζεύγους ξεκίνησε από το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Σαναβρία, στην επαρχία της Ζαμόρα, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της αυτόνομης κοινότητας της Καστίλλης και Λεόν

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 26 Αυγ 2025 | 18:07

Παλλήνη: Συνελήφθη μόνιμος δημοτικός υπάλληλος για τέσσερις εμπρησμούς - Έβαζε φωτιές με αναπτήρα σε ξερά χόρτα

Ο 48χρονος υπάλληλος του δήμου Παλλήνης συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού κατ' εξακολούθηση - Οι τέσσερις εμπρησμοί είχαν κοινά χαρακτηριστικά

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ 25 Αυγ 2025 | 18:34

Λέσβος: Προφυλακιστέος ο 57χρονος που ομολόγησε ότι προκάλεσε 7 πυρκαγιές

Ο 57χρονος έχει ομολογήσει ότι προκάλεσε πυρκαγιές στις περιοχές Ανεμώτιας, Φίλιας και Σκαλοχωρίου της Δυτικής Λέσβου, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

ΤΟ ΜΥΡΟΦΥΛΛΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 25 Αυγ 2025 | 17:32

Τρίκαλα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Μυρόφυλλο - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 25 Αυγ 2025 | 14:17
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 24 Αυγ 2025 | 18:33

Καστοριά: Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στο Μακροχώρι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 23 Αυγ 2025 | 16:51

Ισπανία: Οι 20 Έλληνες δασοκομάντος που επιχειρούν στις μεγάλες πυρκαγιές [εικόνες]

Έφτασαν με C-27 στη χώρα χθες, έπειτα από αίτημα των ισπανικών αρχών στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

22 Αυγ 2025 | 21:38

Ξεσπούν οι γονείς του 25χρονου στην Πάτρα: "Βρεθήκαμε εμείς οι εθελοντές να είμαστε στη φυλακή" - Τι καταγγέλλουν [βίντεο]

"Όποιος έχει δει σας παρακαλώ το παιδί μου να δίνει νερό, στο Γηροκομείο, ας έρθει να μιλήσει με τον δικηγόρο μας. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Σας παρακαλώ ελάτε να βοηθήσετε το παιδί μου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 22:42

ΥΠΕΞ: Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου

"Η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά τη σημερινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας"

ΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 21:17
ΜΕΧΡΙ 25% 19 Σεπ 2025 | 18:22

Η Μαρία Καρυστιανού αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει το δικό της κόμμα

Όταν η κ. Καρυστιανού ρωτήθηκε σχετικά, είπε για πρώτη φορά, ότι δεν το σκέφτεται…αυτή τη στιγμή

ΝΕΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 19 Σεπ 2025 | 17:53

Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν συμμορφωθεί με όσα έχουμε ζητήσει"

Αρχικά είχε δοθεί στην Ελλάδα προθεσμία να καταθέσει νέο βελτιωμένο σχέδιο δράσης μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 14:45

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαψεύδει ότι προσχωρεί στη ΝΔ: "Εγώ αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω"

"Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είμαι και πάλι Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία", ανέφερε σε δήλωσή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 14:08

Ανδρουλάκης από νοσοκομείο Κυθήρων: Μια Ελλάδα για όλους, σημαίνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημόσιας υγείας

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

«ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΣΤΑΥΡΟ» 19 Σεπ 2025 | 12:45

Λοβέρδος: Η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να ενταχθώ στη ΝΔ

"Στη Νέα Δημοκρατία πάω να διεκδικήσω σταυρό, πάω για μάχη, στα νότια" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

Η ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:18

Πέθανε ο Αλέξανδρος Ακριβάκης - Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Ακριβάκης.

19 Σεπ 2025 | 11:47

Κυρανάκης: Όσοι οδηγοί λεωφορείων έχουν όντως πρόβλημα υγείας, θα τους αφαιρεθεί το επαγγελματικό δίπλωμα

"Από τους 3100 οδηγούς, οι 700 δηλώνουν κάποια ασθένεια" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.

ΒΟΥΛΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:39

Τέμπη: Κληρώθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο για την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κώστα Καραμανλή

Τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν πέντε δικαστικοί, τρεις εκ του Αρείου Πάγου και δύο εκ του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:01

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη": Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη - "Να σταματήσει η γενοκτονία" [εικόνες - βίντεο]

Με μια συντονισμένη κινητοποίηση, νωρίς το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέβηκαν στην Ακρόπολη και σήκωσαν δυο πανό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Σεπ 2025 | 09:29

Παρέμβαση Σαμαρά για Τέμπη: Οι γονείς έχουν δικαίωμα να ξέρουν εάν τα λείψανα που τους παραδόθηκαν ανήκουν στα παιδιά τους

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως "δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα στην επίμονη απόρριψη του αιτήματος των γονιών των θυμάτων να προχωρήσουν στην εκταφή των σορών των παιδιών τους".

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ 18 Σεπ 2025 | 23:07

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μικρή υποχώρηση για τη ΝΔ, σημαντική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Μικρός ο αντίκτυπος της ΔΕΘ

Ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει μικρή υποχώρηση στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 21,8% ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 22,2%

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 18 Σεπ 2025 | 21:10

Ελληνοτουρκικά: Ο πτέραρχος Ιατρίδης εξηγεί - "Εάν το Πίρι Ρέις μπει στα έξι ναυτικά μίλια, τότε αλλάζει το πράγμα" [βίντεο]

"Δεν έχουμε ήρεμα νερά, έχουμε τρεχούμενα νερά, χωρίς όμως μεγάλους κυματισμούς. Η Τουρκία συνέχεια προκαλεί. Είδατε τι έκανε στην Κάσο, τι έκανε με τα Θαλάσσια Πάρκα" ανέφερε ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΣΤΟ OPEN 18 Σεπ 2025 | 20:27

Δημοσκόπηση MRB: Μακριά από την αυτοδυναμία η ΝΔ - Δεν έπεισαν τα μέτρα της ΔΕΘ, "αγκάθια" ακρίβεια και ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Βουλή θα έμπαιναν δέκα κόμματα αν γίνονταν αύριο εκλογές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Σεπ 2025 | 19:47

Ακρίτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή δεν κάλεσαν ούτε τον Φραπέ, ούτε τον Χασάπη ούτε την τσελιγκοπούλα με την Πόρσε

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δηκτικά τη μη κλήση προσώπων που έγιναν... viral για τις υπέρογκες επιδοτήσεις που φέρονται να έλαβαν, όπως ο "Φραπές" και η Πόπη Σεμερτζίδου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 18:07

Ελληνικά Hoaxes: Ο μηνυόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή

O ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη περί ποινής τριετούς φυλάκισης δεν ευσταθεί, αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 17:19

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ολος ο κατάλογος με τα ονόματα

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική, ο νυν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καββαδάς όπως και ο τέως επικεφαλής του Οργανισμού, Νίκος Σαλάτας.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 16:41

Κωνσταντοπούλου: Η φοβερή τραγωδία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων αναδεικνύει τις φοβερές ευθύνες της κυβέρνησης

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η διερεύνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

18 Σεπ 2025 | 16:41

Κακλαμάνης και Σκρέκας συναντήθηκαν με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας - "Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα"

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό και στο εμπόριο, καθώς και την ενίσχυση αυτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 18 Σεπ 2025 | 16:19

Σοφία Ζαχαράκη: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Αντώνης Μαρκόπουλος - "Αυτή η σχέση δεν υπάρχει πολύ καιρό στη ζωή μου"

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μίλησε για τη σχέση της με τον Αντώνη Μαρκόπουλο, αλλά και το αν σκέφτεται το "επόμενο βήμα".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3 18 Σεπ 2025 | 15:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Κομισιόν προειδοποιεί με αναστολή πληρωμών την Ελλάδα για τις αγροτικές επιδοτήσεις - Προθεσμία έως 2 Οκτωβρίου

Με επιστολή η Κομισιόν προειδοποιεί τη χώρα μας πως αν δεν συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές διατάξεις για τις αγροτικές επιδοτήσεις, θα ανασταλούν οι μηνιαίες και ενδιάμεσες πληρωμές - Τι απαντά ο Κώστας Τσιάρας

ΕΡΩΝΕΙΕΣ 18 Σεπ 2025 | 14:52

Ανάλυση Γιάννη Πρετεντέρη: Γιατί τα "καλύτερα παιδιά" του ΠΑΣΟΚ φεύγουν για τη Νέα Δημοκρατία;

Πώς εξηγείται η μεταγραφή τόσων πολλών στελεχών στη Νέα Δημοκρατία

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 14:49

Κώστας Τσουκαλάς για Λοβέρδο: Ο πολιτικός λόγος του τα τελευταία χρόνια μοιάζει με τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ παρά με το Κέντρο

"Και ας μην ξεχνάμε ότι στήριξε όλες τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 18 Σεπ 2025 | 13:14

Απάντηση Λοβέρδου στη Διαμαντοπούλου: Το σκέφτομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή αποχώρησής μου από το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως δεν δημοσιοποίησε αρχικά την επιστολή παραίτησής του επειδή ήθελε "βελούδινο διαζύγιο" με το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:30

Αιχμές Γιαννίτση για Greek Statistics στην αύξηση του ΑΕΠ - "Είναι λάθος τα στοιχεία του" απαντά η ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης διερωτήθηκε σχετικά με την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:26

Ανδρουλάκης για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: "Έπεσα από τα σύννεφα, περίμενα ότι θα πάει στο... Μ-Λ ΚΚΕ"

Ειρωνικό σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΡΦΙΑ 18 Σεπ 2025 | 12:20

Η μεταγραφή Λοβέρδου στη ΝΔ, η ανακούφιση Ανδρουλάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πώς η μεταγραφή Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη την ιστορία των υποκλοπών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:11
18 Σεπ 2025 | 10:53

"Υπουργός Οικογένειας χωρίς παιδιά": Η Ζαχαράκη απαντά για τη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί

Η Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί όταν ήταν Υπ. Οικογένειας, καθώς η ίδια δεν έχει παιδιά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 10:52

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: Bρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας, λογικό οι κυβερνήσεις να υποχωρούν

"Παρόλα αυτά, η ΝΔ προηγείται με σημαντική διαφορά των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτικά και δημοσκοπικά την περπατησιά τους", ανέφερε.

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 10:29

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες αντέδρασαν στο Πίρι Ρέις με στρατιωτική άσκηση στις 5 τα ξημερώματα

"Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα" αναφέρει το HABER GLOBAL.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 10:24

Διαμαντοπούλου: Να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 18 Σεπ 2025 | 08:37

Γαλάζιο αντάρτικο Σιμόπουλου για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΘ: "Κύριε υπουργέ, ζητώ να το αποσύρετε"

Ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως του είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή της την επιλογή, ζητώντας από τον υπουργό να την αποσύρει.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 17 Σεπ 2025 | 20:08

Μητσοτάκης: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών

Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι δεν αρέσκεται στις αλλαγές των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού εν κινήσει.

17 Σεπ 2025 | 18:41

Επανεκκίνησαν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑΟΖ

Ξεκίνησαν ξανά οι τεχνικές διαβουλεύσεις για την ΑΟΖ με τη Λιβύη

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 17 Σεπ 2025 | 16:04

Συνάντηση Μητσοτάκη -περιφερειάρχη Κρήτης: Στο επίκεντρο η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση

ΙΣΤΟΡΙΑ 17 Σεπ 2025 | 15:22

Σαν σήμερα, ο Ζισκάρ ντ΄Εστέν επισκέπτεται την Ελλάδα- Ο πρώτος αρχηγός κράτους μετά την πτώση της δικτατορίας

Η έκθεση υπενθυμίζει τις ιστορικές στιγμές από την επίσκεψη τότε του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα, από τις 17 έως 21 Σεπτεμβρίου του 1975

ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ 17 Σεπ 2025 | 13:50
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 13:43

Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το Πίρι Ρέις δεν μας απασχόλησε, δείτε μια φωτογραφία του και θα καταλάβετε

Ο κ. Δένδιας δήλωσε για το Πίρι Ρέις ότι δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ και πως δεν έχει καμία σχέση η διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ 17 Σεπ 2025 | 13:33

Από τον Γιώργο Πέτσο στον Ανδρέα Λοβέρδο: Οι πράσινοι υπουργοί που μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία

Ο Γιώργος Πέτσος ήταν από τους πρώτους που μετακόμισαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 17 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Πλεύρης έδωσε εντολή για επανεξέταση ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση

Εντολή για επανεξέταση ασύλου για τον Παλαιστίνιο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 17 Σεπ 2025 | 10:16

Τέμπη: Συνάντηση Κασσελάκη με τον πατέρα του 22χρονου Ντένις Ρούτσι που κάνει απεργία πείνας στο Σύνταγμα

Ο Πάνος Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας εκ νέου την εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του, Ντένις.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ 17 Σεπ 2025 | 09:28

Μεγάλη άσκηση αιφνιδιαστικά σε όλο το Αιγαίο λόγω Πίρι Ρέις- Ειδικές δυνάμεις σε 30 νησιά, επιφυλακή στον Εβρο

Από το πρωί έχουν αναπτυχθεί στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε 30 νησιά. Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 60 αεροσκάφη της ΠΑ και το σύνολο του στόλου του ΠΝ.

ΣΤΙΣ 11 17 Σεπ 2025 | 08:43

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

ΔΗΛΩΣΗ 17 Σεπ 2025 | 07:54

Δούκας για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: Οι λογικές της εξουσιολαγνείας θέλουν το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ "οφείλει να είναι απέναντι στη συντηρητική πολιτική", καθώς αποτελεί εκφραστή του προοδευτικού χώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δούκας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 16 Σεπ 2025 | 22:14

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπατημένες εκτάσεις σε Νάξο, Αμοργό και Μύκονο - Οικόπεδο φιλέτο στην Πάνορμο δηλώθηκε βοσκοτόπι [βίντεο]

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν τρεις αγρότες από τη Νάξο πήγαν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν την ενιαία ενίσχυση

16 Σεπ 2025 | 21:58

Βουλή: Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ για τις παλαιές συντάξεις χηρείας του ΟΓΑ

Οι εν λόγω συντάξεις του πρώην ΟΓΑ παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 17:43

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Σεμερτζίδου: "Πολιτεύεται με λαθροχειρίες" - "Ξέχασε να ενημερώσει τον Μαρινάκη"

"Προσπάθεια να παραπλανήσει την κοινή γνώμη", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Σεπ 2025 | 16:10

"Προφανώς, κ. Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα της εξαργύρωσης": Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

"Ίδρυσε κόμμα πριν τις ευρωεκλογές με μοναδικό στόχο να στερήσει από το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση και περιφέρεται στα κανάλια αποθεώνοντας την κυβέρνηση" σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Ανδρέα Λοβέρδο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης - "Σε πολύ θερμό και εποικοδομητικό κλίμα"

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη διάθεσή τους για περαιτέρω στενή συνεργασία ενώ από την κυβέρνηση εκφράστηκε η ιδιαίτερη εκτίμηση για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κρήτης.

ΤΙ ΕΙΠΕ 16 Σεπ 2025 | 14:51

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: "Η μεγαλύτερη δικαστική και εισαγγελική ξετσιπωσιά - Υπηρετούν τις εντολές Φλωρίδη"

"Εγώ αισθάνομαι ότι είναι πια μια θλιβερή παρουσία αυτή του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Είναι ένα χρεοκοπημένο πια πολιτικό σχήμα", είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 16 Σεπ 2025 | 11:24

Σκέρτσος: Δύσκολο να κάνεις χωριό με αντιπολίτευση ξυλολίου και λεφτόδεντρων - Παλεύουμε για αυτοδυναμία

"Το πρόγραμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είχε πολλές ασάφειες, πολλά θολά σημεία", τόνισε ο Άκης Σκέτρτσος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Σεπ 2025 | 11:15

Το μήνυμα Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την έξοδο από το νοσοκομείο: "Τέρμα το τσιγάρο, λευτεριά στην Παλαιστίνη"

Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ωνάσειο, όπου του τοποθετήθηκαν δυο στεντ.

"ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ" 16 Σεπ 2025 | 10:13

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι "κακώς αναγνωρίζουμε" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - Κάλυψη από Π. Μαρινάκη

"Κακώς αναγνωρίζει η χώρα" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξει το καθεστώς του Ισραήλ. Εντονες πολιτικές αντιδράσεις.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:12

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Συνάντηση με Μητσοτάκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παραστεί αντιπροσωπεία της κρητικής εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 09:44

Επεισόδιο με τον υφυπουργό Ιάσονα Φωτήλα στο Φεστιβάλ Δράμας: "Σας δίνουμε 300.000€ και ακούμε "ου"

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο κ. Φωτήλας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο σύστημα διαχείρισης και κατανομής των πόρων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΚΟΜΕΔ.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 16 Σεπ 2025 | 09:10

Η Νίκη απομακρύνει από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ τον βουλευτή Νίκο Βρεττό - "Αν διαγραφώ δεν θα παραδώσω την έδρα"

Η Νίκη ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Σεπ 2025 | 08:51

Πλεύρης: Θα αποσυμφορηθεί από τους μετανάστες η Κρήτη τις επόμενες δύο ημέρες – Σήμερα θα φύγουν 600 άτομα

"Από χθες ξεκίνησε η αποσυμφόρηση του νησιού και μέσα σε δύο-τρεις μέρες θα έχουν φύγει όλοι", είπε ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην αύξηση ροών προς την Κρήτη.

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.