Η κυβέρνηση σε vertigo από το «ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω»

Σε κατάσταση vertigo φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, προχωρώντας σε σπασμωδικές κινήσεις αλλά και σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η κυβέρνηση σε vertigo από το «ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω»

Σε κατάσταση vertigo φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, προχωρώντας σε σπασμωδικές κινήσεις αλλά και σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μετά την απόφαση του ΣτΕ, που ξήλωσε στην ουσιία τον νόμο Παππά, «εμβληματικό» νόμο για το Μαξίμου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στην πολύωρη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η κυβέρνηση, μετά το προαναγγελθέν διακομματικό μπλόκο, υποχρέωθηκε να κάψει η ίδια την δικιά της πρόταση, την υποψηφιότητα Πολύδωρα ως πρόεδρου του ΕΣΡ. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, έκανε έναν ελιγμό προτείνοντας τον Ροδόλφο Μορώνη ως πρόεδρο και τον Βασίλη Μουλόπουλο ως αντιπρόεδρο. Γρήγορα όμως υποχρεώθηκε να κάνει «αλλαγή στην αλλαγή» καθώς τα κόμματα διαφώνησαν με την επιλογή Μουλόπουλου και έτσι στη θέση του προτάθηκε ο Νίκος Κιάος. Ομως και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας και επιχειρεί να βγει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει με τακτικισμούς. Ενώ ο λεγόμενος νόμος-γέφυρα που θα ρύθμιζε το μεταβατικό στάδιο δεν έχει ακόμη κατατεθεί, σήμερα και πριν ξεκινήσε η Διάσκεψη των Προέδρων, κατέθηκε η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά. Ωστόσο και εδώ, η κυβέρνηση έκανε ένα μπρος - πίσω, επιλέγοντας τη λέξη «αναστέλλεται» και όχι «καταργείται», ανοίγοντας παράθυρο για διάφορες ερμηνείες. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επισήμαναν πως υπάρχουν περιθώρια να επανανεργοποιηθεί. Τι απάντησε ο κ. Βούτσης; Πως ο όρος «αναστολή» έχει επιλεγεί για νομικούς λόγους και όχι διότι υπάρχει κάποια επιφύλαξη της κυβέρνησης για την απόφαση του ΣτΕ.

Μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι στη ΝΔ αναφέροντας τα εξής: «Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5. Διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση. Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Ωστόσο, σε μια εμφανή προσπάθεια να πέσουν κάπως οι τόνοι το βράδυ της Δευτέρας, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αυτή τη φάση στην κατάθεση του νόμου-γέφυρα για τις προσωρινές άδειες. «Με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων, με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Πως κάηκε ο Πολύδωρας - Απερρίφθη και η δεύτερη πρόταση

Με 16 ΝΑΙ και 6 Παρών ένα ΟΧΙ και ...«απών» από τη Χρυσή Αυγή απερρίφθη η δεύτερη πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ ( Μορώνης- Μουλόπουλος) αφού πρώτα κάηκε η υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα.

Αναλυτικά η ψηφοφορία

ΝΑΙ από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΟΤΑΜΙ

«Παρών» από ΝΔ και ΚΚΕ

«Απών» η Χρυσή Αυγή

ΟΧΙ από Ενωση Κεντρώων

Τι προηγήθηκε

Μαξίμου και πρόεδρος της Βουλής «έκαψαν» την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ μετά την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων και προχώρησαν σε νέο τακτικισμό με νέα αναμορφωμένη πρόταση.

Ο Νίκος Βούτσης δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία την πρόταση για τον κ. Πολύδωρα λέγοντας ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός το μεσημέρι στη συνάντησή τους αν τα κόμματα επέμεναν στην αρνητική τους στάση.

Ο πρόεδρος της Βουλής έριξε στη συνέχεια στο τραπέζι τη νέα πρόταση για το ΕΣΡ - Πρόεδρος Ρ. Μορώνης,αντιπρόεδρος ο Β. Μουλόπουλος ενώ ως μέλος, για να συμπληρωθεί ο αριθμός μετά την απόσυρση του κ. Πολύδωρα,ο κ. Νικ. Κιάος. - ζητώντας να γίνει ψηφοφορία.

Ο Ν. Δένδιας επέκρινε τον πρόεδρο της Βουλής για την κατάθεση της νέας πρότασης και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

« Στην πραγματικότητα δεν επιδιώκετε την σύσταση του ΕΣΡ» ανέφερε ο κ. Δένδιας,ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση στη Διάσκεψη και να συμφωνηθεί η διατύπωση της νέας τροπολογίας που θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή ή καμιά αλλά πρόταση ( για ΕΣΡ) αν δεν συμφωνηθεί, και δεν ψηφιστεί το κείμενο της τροπολογίας που θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ» ήταν η καθαρή θέση της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τελικά ψήφισε παρόν

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι «έβαλαν» φρένο στο Β. Μουλόπουλο για θέση αντιπροέδρου

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ.Λοβέρδος επέμεινε στην ανάγκη για κατάργηση και όχι για αναστολή του επίμαχου άρθρου 2Α του νόμου Παππά όπως αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Και διατύπωσε ισχυρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στη θέση αντιπροέδρου ζητώντας αντί του κ. Μουλόπουλου να πάει στη θέση του ο κ. Κιάος.

Και ο Σ. Δανέλης από το Ποτάμι διατύπωσε ενστάσεις για τον κ. Β.Μουλόπουλο και την τοποθέτησή του σε θέση αντιπροέδρου.

Ο κ. Βούτσης δέχθηκε τις ενστάσεις και άλλαξε την πρόταση: πρόεδρος ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος ο Ν.Κιάος αποσπώντας την υπερψήφιση από Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων εξέφρασε τη λύπη του για το «άδειασμα Πολύδωρα» και δήλωσε πως το κόμμα του δεν συναινεί στην νέα πρόταση Βούτση αν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα.

Το ΟΧΙ από κόμματα στον Πολύδωρα - οι ενστάσεις στη νέα τροπολογία Παππά

Είχε προηγηθεί η άρνηση των κομμάτων στην επιλογή Πολύδωρα αλλά και απαίτηση της ΝΔ για απόσυρση του νόμου Παππά στο σύνολό του αντί της τροπολογίας μερικής αναστολής την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ως θεσμικά παράδοξο ότι η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα έγινε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και όχι τον πρόεδρο της Βουλής ενώ απέρριψε ως μη επαρκή την τροπολογία που κατατέθηκε για μερική αναστολή και όχι κατάργηση του νόμου Παππά.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ αλλά και της Βουλής Β. Μεϊμαράκη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Διάσκεψη μετά από καιρό. Ο κ Μεϊμαράκης εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός με τον τρόπο που κινήθηκε στο ζήτημα του Προέδρου του ΕΣΡ πιθανότατα ήθελε να «κάψει» τη συγκεκριμένη προσπάθεια συγκρότησής του.

«Οι ανακοινώσεις ονομάτων δημοσίως τουλάχιστον αυτό δείχνουν προς τα έξω» ισχυρίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος τόνισε «ηταν ατόπημα, όταν πας για συναίνεση δεν αιφνιδιάζεις» .Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση δεν βοηθά το έργο του Ν. Βούτση που έχει δείξει τα εχέγγυα ότι μπορεί να τον εμπιστευτούν τα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης «κάλυψε» τον πρωθυπουργό λέγοντας «Δεν αισθάνθηκα θιγμένος καθώς η κορύφωση της σύγκρουσης είχε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο».

Παρεμβαίνοντας ο Σπύρος Λυκούδης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά και όχι να κάνει ραντεβού στο Μαξίμου με τον υποψήφιο για το ΕΣΡ. Κάλεσε τον Νίκο Βούτση να αναλάβει πρωτοβουλία για αναδιατύπωση της τροπολογίας για την αναστολή του νόμου Παππά αλλά και να ξανασκεφτεί το θέμα του προέδρου. Οπως είπε η πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα δεν είναι συναινετική.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εφόσον στην τροπολογία Παππά η λέξη «αναστέλλεται» αντικατασταθεί με τη λέξη «καταργείται» και ο πρόεδρος της Βουλής εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα επανέλθει με άλλη τροπολογία που θα αναιρεί την παρούσα.

«Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα...καθόλου δεν συμφωνούμε με την πρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Απέρριψε το παιχνίδι της διαίρεσης λέγοντας «Αν θέλουμε να βγούμε από εδώ διαιρεμένοι, θα μπορούσαμε να πούμε "Πολύδωρα εσείς; Αλαβάνο ή Λαφαζάνη εμείς" για πρόεδρο του ΕΣΡ».

Και πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον συνταγματολόγο Γιώργο Σωτηρέλη

Επίσης κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα τάχθηκε η Ένωση Κεντρώων, οπως δηλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα κρατήσει τη σταθερή του θέση, δηλαδή να ψηφίσει «παρόν».

Η δε Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας όπως πάντα την αναταραχή μέσω του Χρήστου Παππά κατέθεσε την πολιτική και προσωπική εκτίμηση στον Βύρωνα Πολύδωρα.

Βούτσης : Εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει πολιτική επιφύλαξη

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εγγυάται πως δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υπαναχώρηση από την κυβέρνηση στο θέμα της επιστροφής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Η διατύπωση «αναστέλλεται» εξήγησε είναι νομικά ορθή για να μην υπάρξουν νομικές αιτιάσεις και απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου από τους υπερθεματιστές μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοίνωσης του σκεπτικού του ΣτΕ. Δεν έχει να κάνει με επιφύλαξη της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο.

Τον αντίλογο διατύπωσε και πάλι ο Ευ.Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως η λέξη αναστολή δεν θα αποτρέψει τις αξιώσεις από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού.

Το πινγκ πονγκ Χριστοδουλοπούλου - Κακλαμάνη

«Το ΕΣΡ είχε πάντα τις αρμοδιότητες να κάνει διαγωνισμό, να κάνει την αδειοδότηση. Δεν το έκανε ποτέ. Τους εγκάλεσε κανείς γι΄αυτό; Έλειπε η πολιτική βούληση που το ΕΣΡ δεν είχε το σθένος να προχωρήσει το διαγωνισμό», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Προσπέρασε την κριτική για την επιλογή του κ. Πολύδωρα λέγοντας «πραγματικά δεν είναι θέμα προσώπου» αλλά εκείνο που απαιτείται είναι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Ο κ. Κακλαμάνης την ρώτησε ευθέως αν θα ψηφίσει τον κ. Πολύδωρα και εκείνη του επέστρεψε το ερώτημα γνωρίζοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

«Εγώ νομίζω ότι εσείς θα τον ψηφίσετε, αλλά μπορεί να πέφτω κι έξω», του είπε.

«Πέφτετε έξω» της απάντησε ο Ν. Κακλαμάνης.

Για να ολοκληρώσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Γιατί έχετε άγχος, θα δείτε στο τέλος».

Κακλαμάνης: Φίλος μου ο Πολύδωρας αλλά μάλλον θέλει την θέση της Γεροβασίλη

Ο κ. Κακλαμάνης λαμβάνοντας το λόγο λίγο αργότερα έσφαξε με το βαμβάκι τον κ. Πολύδωρα.

« Είμαι φίλος με τον Βύρωνα έχουμε πολλούς κοινούς αγώνες αλλά αυτό δεν θα με έκανε να διαφοροποιηθώ από τη συντεταγμένη θέση του κόμματός μου» είπε. Αλλά άφησε στο τέλος το καλύτερο « πάντως από την χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ δεν μου φάνηκε ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ αλλά για τη θέση της Γεροβασίλη. Ούτε εσείς θα τα λέγατε τόσο καλά για τον Τσίπρα είπε στους βουλέυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση της ΝΔ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το περίγραμμα της πρότασης Νόμου που θα καταθέσει για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Τα βασικά σημεία της πρότασης -που τελούν υπό της αίρεσης της έκδοσης της απόφασης από το ΣτΕ- είναι τα εξής:

Γενικές αρχές

Στόχος της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα, η διασφάλιση της πολυφωνίας και της ποιοτικής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, η οικοδόμηση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διαφάνεια, η αποτροπή σχέσεων “διαπλοκής” και ολιγοπωλιακών πρακτικών στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση των χιλιάδων θέσεων εργασίας ή ακόμη και η δημιουργία πολλών νέων.

Η πρόταση νόμου καταργεί πλήρως το «νόμο Παππά» (Κεφ. Α΄ του ν.4339/2015) και τους απαράδεκτους αριθμητικούς περιορισμούς των τηλεοπτικών αδειών (4 άδειες) που αυτός εισήγαγε, και αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος, δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης της τηλεοπτικής αγοράς και αναβάθμισης του τηλεοπτικού περιεχόμενου.

Και αυτό χωρίς να δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια στην πρόσβαση των παρόχων, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθεστώς ολιγοπωλίου που θα περιόριζε εξ’ ορισμού την πολυφωνία.
Επαναφέρει στο σύνολό τους τις αρμοδιότητες που ο συνταγματικός νομοθέτης έχει αναθέσει στο Ε.Σ.Ρ., το οποίο αδρανοποίησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χειραγωγήσει την ενημέρωση, το οποίο και εξουσιοδοτεί για να ορίσει τον αριθμό των εθνικών και περιφερειακών αδειών, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης.

Αφαιρεί τη λογική του πλειοδοτικού διαγωνισμού και εισάγει ξεκάθαρη αδειοδοτική διαδικασία με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια, έναντι ενός τιμήματος, ενιαίου για όλους τους παρόχους υφιστάμενους και νέους, και ενός περιοδικού τέλους χρήσης του φάσματος, που ορίζονται από το Ε.Σ.Ρ., το οποίο συνεκτιμά τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες της αγοράς και καταργεί τη λογική καταβολής διαφορετικού τιμήματος για το ίδιο αγαθό και για την ίδια διάρκεια χρήσης του

Βάζει τέλος στην επικυριαρχία του Υπουργού Επικρατείας επί των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και εισάγει διαφανείς αδειοδοτικές διαδικασίες που διενεργούνται αποκλειστικά από το Ε.Σ.Ρ., συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο, με πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο, όχι με λογικές πλειοδοτικού διαγωνισμού τύπου «καζίνο», αλλά με λογικές δημοκρατικής αξιοποίησης του δημόσιου αγαθού της χρήσης του φάσματος για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Mε καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση μίλησε στο Ιλιον ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ 22 Ιαν 2021 | 16:23

Ο Αυγενάκης στη Βουλή για τη Σοφία Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

"Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες"

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 16:19

Κικίλιας: 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού - Υπάρχουν και άλλα προς διερεύνηση

Δημιουργείται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης και επαγρύπνησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 15:36

Μητσοτάκης- Χατζηδάκης για τον γολγοθά των εκκρεμών συντάξεων: Τοποθετείται project manager για να τρέξει το έργο

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η "νέα ΔΕΗ" σε αυτό το Υπουργείο δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΒΟΗΘΗΣΕ» 22 Ιαν 2021 | 14:49

Συνάντηση Στόλτενμπεργκ - Τσαβούσογλου: Τι είπαν για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Ιαν 2021 | 14:33

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών - Θα εξεταστεί αργότερα η πρόταση Μητσοτάκη

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού συζητήθηκε χθες κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK 22 Ιαν 2021 | 13:53

Επιμένει ο Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό

Με ανάρτησή του ο Πάνος Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα του κειμένου υποστήριξης των αιτημάτων Κουφοντίνα που υπέγραψαν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 22 Ιαν 2021 | 12:49

Χρυσοχοϊδης: Θεωρίες συνωμοσίας ότι θα εμποδίζονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στις διαδηλώσεις

Φωτιές έχει ανάψει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιαν 2021 | 09:59

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας"

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, γράφει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 22 Ιαν 2021 | 07:24

Εμβόλια: Εκνευρισμός στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις της Pfizer- Πιέζει ο Μητσοτάκης για άδεια στην AstraZeneca και πιστοποιητικό

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών και επίσπευση διαδικασιών για την έγκριση της AstraZeneca

21 Ιαν 2021 | 23:38

Σύνοδος Κορυφής: Παρέμβαση Μητσοτάκη για επίσπευση αδειοδότησης των εμβολίων - Η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινό "μέτωπο" Μητσοτάκη με Κουρτς και Φρεντέρικσεν υπέρ της επίσπευσης της αδειοδότησης υποψήφιων εμβολίων - Τι συζητήθηκε για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 21 Ιαν 2021 | 22:04

Χρυσοχοΐδης για νέο νομοσχέδιο: Θα μπει τέλος στη δράση προβοκατόρων και στην ατιμωρησία θρασύδειλων [βίντεο]

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις συναθροίσεις, τον Κουφοντίνα και τον χρυσαυγίτη Παππά.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ 21 Ιαν 2021 | 21:52

Διαβεβαιώσεις Pfizer σε ΕΕ για παραδόσεις εμβολίων έως 15 Φεβρουαρίου - Τι είπε η Φον ντερ Λάιεν για AstraZeneca και Johnson & Johnson

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τους ηγέτες στην αποψινή τηλεδιάσκεψη κορυφής σχετικά με τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson.