Follow us

Η μίζερη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία στο Κογκρέσο

Μίζερη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
MitsotakisIpaAygh

Ολοι οι σοβαροί αναλυτές συμφωνούν, ανεξάρτητα από το αν συμπαθούν ή όχι τον Ελληνα πρωθυπουργό, ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ιστορική. Μια αδιαμφισβήτητη εθνική επιτυχία. Ολοι, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εθνική επιτυχία αποτυπώνεται στην ενθουσιώδη υποδοχή του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, στο θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε από όλα τα μέλη του Σώματος, την πρόεδρο Πελόζι και από την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις- που πολλές φορές σηκώθηκαν όρθια για να δείξουν την συμφωνία τους με τα λεγόμενά του- αποτυπώνεται ακόμα και στην περίφημη γραβάτα του προέδρου Μπάιντεν με τις ελληνικές σημαίες. Δεν συνηθίζουν τέτοιους συμβολισμούς οι Αμερικανοί πρόεδροι, ακόμα και όταν το παρατσούκλι τους είναι "Μπαϊντενόπουλος".

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο Κογκρέσο, ως ο εκπρόσωπος μιας ευρωπαϊκής χώρας που έχει αυτοπεποίθηση και είναι μέρος μιας μεγάλης συμμαχίας, της Δύσης, με την οποία συμμερίζεται κοινές αξίες. Αναφέρθηκε στην Τουρκία και συνέδεσε τον αναθεωρισμό της Αγκυρας, με τη Ρωσία του Πούτιν και τους μεγαλοϊδεασμούς της Μόσχας- χωρίς ευφυώς να αναφέρει τη λέξη Τουρκία- και έθεσε το ζήτημα, όχι μόνο των υπερπτήσεων και των προκλητικών απαιτήσεων της γείτονος στις θαλάσσιες ζώνες, αλλά ακόμα και το θέμα των εξοπλισμών- θέμα που θα συζητηθεί πιθανώς προσεχώς στο Κογκρέσο, όταν θα κληθεί ίσως να αποφασίσει για την παράδοση των νέων F16- και το θέμα της Κύπρου.

Όπως γράφει στην εφημερίδα "Καθημερινή" ο Αλέξης Παπαχελάς, "το σίγουρο είναι, ότι η χθεσινή ομιλία ήταν ιστορική και ενίσχυσε την επιρροή και την εικόνα της χώρας. Ισως να είναι και μια ευκαιρία για ένα διάλειμμα λίγων λεπτών από την εθνική μας μιζέρια για να παραδεχθούμε ,ότι ναι, ήταν εξαιρετική, άσχετα από το αν κάποιος συμπαθεί ή όχι τον Ελληνα πρωθυπουργό που την εκφώνησε. Ηταν μια πολύ καλή στιγμή για την πατρίδα."

Ολοι οι αναλυτές συμφωνούν, διαφωνεί όμως με τη γνωστή ελληνική μιζέρια η μείζονα αντιπολίτευση. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Επίσης

Πώς υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε την ιστορική επίσκεψη με τη γνωστή ελληνική μιζέρια, πασπαλισμένη με την αριστερή κριτική, που ψάχνει γωνία στο τάληρο. Που αρνείται ακόμα και τα προφανή.

Η πιο χαρακτηριστική αντίδραση, ήταν αυτή του Πάνου Σκουρλέτη, του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε ότι ένιωσε "θλίψη, απογοήτευση και αγωνία", ακούγοντας τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Γιατί ένιωσε θλίψη ο Πάνος Σκουρλέτης; "Δεν μπορείς να αναφέρεσαι στον αναθεωρητισμό και να μη μιλάς για τον αναθεωρητισμό στη γειτονιά σου και από ποιον προέρχεται", εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, "δεν τον κατάλαβαν. Κατάλαβαν ότι μιλούσε για την Ουκρανία και τη Ρωσία, όχι για την Τουρκία".

Δηλαδή ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλούσε στους Αμερικανούς Γερουσιαστές και βουλευτές- σκληρούς επαγγελματίες της πολιτικής- και αναφερόταν σε υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά και οι άλλοι δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε;

Για τον Πάνο Σκουρλέτη, ο ενθουσιασμός για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν επειδή η ομιλία του ήταν διασκεδαστική, δηλαδή μια "ελαφριά συζήτηση που δεν πήγε στα επίδικα".

Διαβάστε Επίσης

Τι δεν κατάλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης

Αυτό που δεν κατάλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά κατάλαβαν οι Αμερικανοί ακροατές του πρωθυπουργού, ήταν ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν απλώς ιστορική, ήταν και εξαιρετικά αποτελεσματική για τα ελληνικά συμφέροντα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο δεν μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε την Αγκυρα για αναθεωρητισμό και για προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, αλλά το έκανε με τρόπο αποτελεσματικό. Δηλαδή συνέδεσε τα δικά μας προβλήματα με τα παγκόσμια και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές και βουλευτές μπορεί να μην ξέρουν τι ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο, αλλά καταλαβαίνουν απολύτως την επικίνδυνη πολιτική της Τουρκίας, όταν αυτή φωτίζεται υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία. Με την ανάγκη να υπάρξει αντίδραση σε κάθε είδους αναθεωρητισμό, είτε του Πούτιν είτε του Ερντογάν.

Και αυτό που ο Πάνος Σκουρλέτης λέει ότι δεν κατάλαβαν στο αμερικανικό Κογκρέσο- ίσως χαρακτηριστικό μιας Αριστεράς που υποτιμά τα "αμερικανάκια" ως ανόητους- σίγουρα το κατάλαβαν στην Αγκυρα. Εξ ου και οι αντιδράσεις και το μούδιασμα που διαπιστώνεται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Θα προσθέταμε, ότι όλοι κατάλαβαν τι έγινε χθες στο Κογκρέσο. Μόνο ο Σκουρλέτης δεν κατάλαβε. Δυστυχώς.

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη

Η μιζέρια των media του ΣΥΡΙΖΑ

Η άρνηση του προφανούς, η μίζερη κριτική, το όχι σε όλα ακόμα και στα αυταπόδεικτα θετικά, αποτυπώνεται και στα media του ΣΥΡΙΖΑ, που επέμεναν ήδη ακόμα και πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, η πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού, ότι "δεν πήρε τίποτα", ότι πήγε προβλέψιμος και γύρισε δεδομένος και άλλα τινά.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Αυγής: "Σιωπηλός πελάτης", τίτλος που υπονοεί ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν τόλμησε να αναφερθεί στην Τουρκία στην ομιλία του και ότι το μόνο που βγήκε από το ταξίδι, είναι η υπόσχεση της Ελλάδας να αποκτήσει τα υπερόπλα που λέγονται F35.

Τώρα πώς γίνεται για την αντιπολίτευση να λέει, ότι επιτυχία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν μόνο αν οι Αμερικανοί δεσμεύονταν να μην πουλήσουν F16 στην Τουρκία, που η γειτονική χώρα θέλει επειγόντως, επειδή δεν της δίνουν τα αεροπλάνα νέας γενιάς F35, τα οποία θα αγοράσει όμως η Ελλάδα, και αυτό να μην είναι επιτυχία, μόνο ο Πάνος Σκουρλέτης μπορεί να το εξηγήσει.

Ετσι η καθ΄ημάς Αριστερά επιστρέφει στις κοινοτοπίες περί εξοπλισμών που θα επιβαρύνουν την εθνική οικονομία. Με μουσική υπόκρουση το γνωστό άσμα "Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά,να τα κάνουμε αλέτρια να δουλεύει η αγροτιά! Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια τα βαριά να τα κάνουμ’ εργαλεία, να δουλεύει η εργατιά!", η Αυγή κάνει λόγο για "επιβάρυνση της κλονισμένης ελληνικής οικονομίας με ακόμα ένα βαρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα, το μοναδικό αποτέλεσμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ."

Μάλιστα η τύφλωση της εφημερίδας φθάνεις το σημείο να χαρακτηρίσει ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν "κάτω από τον πήχη", ενώ προσθέτει ψευδώς, ότι περιείχε μόνο "μια πλάγια αναφορά στην προκλητικότητα της Τουρκίας χωρίς καν να την κατονομάσει".

Αυγή για επίσκεψη Μητσοτάκη

Η Αυγή προσθέτει ακόμα στην πρώτη της σελίδα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "απέφυγε επιδεικτικά να εκφράσει αντιρρήσεις στον Μπάιντεν για την πώληση των F16 στον Ερντογάν". Και αυτό αν δεν είναι ψευδές, είναι τουλάχιστον παραπληροφόρηση, αφού δεν έχει γίνει γνωστό τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Οβάλ Γραφείο.

Διαβάστε Επίσης

Εξαλλη όπως πάντα η ΕφΣυν

Στους ίδιους έξαλλους ρυθμούς κινείται και η έξαλλη ΕφΣυν, που έχει τίτλο:

"Φιλία με επιδότηση 3,5 δις ευρώ", υπονοώντας ότι η θετική υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλεται στο γεγονός, ότι η Ελλάδα θα αγοράσει την επόμενη δεκαετία τα περίφημα F35. Μάλιστα η εφημερίδα κάνει απολογισμό της επίσκεψης και γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει "με άδεια χέρια" από τις ΗΠΑ, αλλά τουλάχιστον αναγνωρίζει, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Τουρκία και στην προκλητική της πολιτική στο Αιγαίο, στην ομιλία του στο Κογκρέσο.

Πώς αναφέρθηκε όμως; "Ψέλισε στο Κογκρέσο όσα δεν τόλμησε να πει στον Μπάιντεν", γράφει η ΕφΣυν, δίχως να εξηγεί γιατί "ψέλισε" και χωρίς να εξηγεί πού βρήκε και γιατί θεωρεί ότι δεν ειπώθηκαν όλα αυτά στην συνάντηση με τον Μπάιντεν.

ΕφΣυν για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ 25 Ιουν 2022 | 19:12

Τουρκία: Ο Ερντογάν εξετάζει επαναφορά της θανατικής ποινής για τους εμπρηστές - Μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μαρμαρίδα

Η Τουρκία προσανατολίζεται στην επαναφορά της θανατικής ποινής, έπειτα από σχόλιο του Ερντογάν για την τιμωρία των εμπρηστών με αφορμή τη φωτιά στη Μαρμαρίδα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ 25 Ιουν 2022 | 18:58

Η ματωμένη κρεμάστρα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο του Αρκά για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Ο Αρκάς απαντά με ένα ανατριχιαστικό σκίτσο του στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανοίγει τον δρόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 25 Ιουν 2022 | 18:42

Τουρκικά MME: Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος - Τι απαντά η Αθήνα - Νέο ελληνοτουρκικό θρίλερ

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες περί σύλληψης ενός ατόμου που διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελλάδας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 25 Ιουν 2022 | 18:41
12 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ 25 Ιουν 2022 | 18:21

ΗΠΑ - Απόφαση για τις αμβλώσεις: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκινά τη μάχη για να μην απαγορευτεί και το χάπι

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει να αποτρέψει τις πολιτείες από την απαγόρευση ενός χαπιού που χρησιμοποιείται για την φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 25 Ιουν 2022 | 16:46

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Τσίπρα: Θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, αν βγει ο ήλιος από τη Δύση

"Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 25 Ιουν 2022 | 16:22

Συρίγος: Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική κίνηση πρώτη – Το λάθος Τσαβούσογλου

''Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει εύκολες νίκες εντυπώσεων, θέλει να περάσει μια εικόνα ότι κερδίζει στα σημεία'', δήλωσε ο διεθνολόγος και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 25 Ιουν 2022 | 14:35

Μητσοτάκης για απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ: "Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών"

''Πραγματικά προβληματισμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ'', έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 25 Ιουν 2022 | 14:35

Ανδρουλάκης, Παπανδρέου και Βενιζέλος σχολιάζουν την απόφαση στις ΗΠΑ για τις εκτρώσεις: "Τίποτα δεν είναι δεδομένο"

Ο νυν και οι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν την πρωτοφανή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 25 Ιουν 2022 | 14:21

ΣΥΡΙΖΑ για ρήτρα αναπροσαρμογής: Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ληστεία - Δεν γλιτώνει την οργή των πολιτών ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι "τώρα που έρχονται οι εκλογές αποφάσισε να ξεχάσει όλα όσα έλεγε και έκανε και πανικόβλητος σπεύδει δήθεν να την αναστείλει και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες".

ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 25 Ιουν 2022 | 14:06

Φουντώνει η εκλογολογία: Οι τρεις επικρατέστερες Κυριακές του φθινοπώρου - Τι θα "ζυγίσει" ο Μητσοτάκης

Στο... ζύγι των πρωθυπουργικών αποφάσεων, λοιπόν, πριν την όποια κίνηση προς την κατεύθυνση πρόωρης και διπλής, κατά τα φαινόμενα, κάλπης, θα τεθούν πολλά.

ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 Ιουν 2022 | 12:00

Τσίπρας σε γραμμή Καραμανλή: Τέλος το πάρτι για τους δέκα νταβατζήδες - Μόνο με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτική κυβέρνηση

"Ποτέ δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι", λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι "μόνο με καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση. Και μάλιστα από τις πρώτες εκλογές".

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ 25 Ιουν 2022 | 08:45

Στη Μαδρίτη η επόμενη κόντρα Μητσοτάκη & Ερντογάν - Οργή στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα

Οργή στην Άγκυρα για την στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. – Μητσοτάκης και Ερντογάν ετοιμάζονται για σύγκρουση στην Μαδρίτη.