ΝΔ: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνουμε ψίχουλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το παρατηρητήριο fake news της Ν. Δημοκρατίας δίνει τη δική του απάντηση, παραθέτοντας στοιχεία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέα Δημοκρατία

Σχετικά με το ότι η κυβέρνηση δίνει "ψίχουλα" για την ανάσχεση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες, το παρατηρητήριο fake news της Ν. Δημοκρατίας δίνει τη δική του απάντηση, παραθέτοντας στοιχεία, όπως και σε άλλες "ψευδείς ειδήσεις" για τα θέματα της επικαιρότητας κάτω από τη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διευκρινίσεις και απαντήσεις από το Παρατηρητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζουν να αναμασούν την ίδια καραμέλα, ότι δήθεν η Ελλάδα δίνει ψίχουλα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού. Διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις ανακοινώσεις του επιτρόπου οικονομικών κ. Paolo Gentiloni, τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Klaus Regling καθώς και του πρόεδρου του Eurogroup κ. Mario Centeno, σύμφωνα με τις οποίες ο μέσος όρος δημοσιονομικών μέτρων για τις χώρες της ευρωζώνης (ως ποσοστό ΑΕΠ) στο τελευταίο eurogroup ήταν 2% και σήμερα προσεγγίζει το 3%, την ώρα που η Ελλάδα έχει ήδη λάβει μέτρα τα οποία ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ της. Φυσικά δεν πτοούνται! Όσο τα στοιχεία τους διαψεύδουν, τόσο "φτιάχνουν" νέα!

Ο κ. Παππάς έφτασε στο σημείο να δηλώσει από βήματος της Βουλής των Ελλήνων: "Η Γερμανία δίνει 51% του ΑΕΠ, 22,9% η Γαλλία, 21,2% η Ιταλία, 17,9% το Ηνωμένο Βασίλειο, 12,2% η Δανία και οι ΗΠΑ με διαφορετικά μείγματα. Και η Ελλάδα κκ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη; 3,5% του ΑΕΠ μας είπατε".

Παππάς

Ενδεικτικά, τα πραγματικά δημοσιονομικά μέτρα ως ποσοστό του ΑΕΠ για τις χώρες της ευρωζώνης στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Παππάς ανέρχονται σε:

*4,9% για τη Γερμανία,

*2% για τη Γαλλία, δηλαδή αισθητά χαμηλότερα από την Ελλάδα, και

*1,4% για την Ιταλία, δηλαδή λιγότερα από τα μισά εν σχέσει με την Ελλάδα.

H Ελλάδα δίνει περισσότερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης σε δημοσιονομικά μέτρα ανάσχεσης των συνεπειών του κορονοϊού παρ' ότι έχει μόλις εξέλθει από 10ετή κρίση με 4,5 χαμένα χρόνια, εκτός αγορών, εκτός ποσοτικής χαλάρωσης και μακριά από τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με τους οποίους έτρεχε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, χάριν των πειραματισμών, των "κοστολογημένων προγραμμάτων" και των ιδεοληψιών του κ. Τσίπρα".

Σχετικά με το ότι "Η κυβέρνηση δίνει ΑΜΚΑ σε όλους τους αιτούντες άσυλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κακοποίηση της πραγματικότητας αλλά με πλήρη αντιστροφή της!

Το 2016 οι ν.4368/2016 και ν.43375/2016 έρχονται να ανατρέψουν την μέχρι τότε κατάσταση δίνοντας καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία και την εργασία για όλους όσους διαβιούσαν στη χώρα μας.

Με την εφαρμογή της ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/2016, δημιουργείται κύμα μαζικών αιτήσεων απόδοσης ΑΜΚΑ από αλλοδαπούς χωρίς διασφαλισμένο δικαίωμα παραμονής στη χώρα καθώς και από αιτούντες άσυλο.

ΜΚΟ παρότρυναν πρόσφυγες και μετανάστες να διεκδικήσουν μαζικά - μέσω της νομικής οδού - την έκδοση ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και των ΚΕΠ για έκδοση ΑΜΚΑ, τα οποία προχώρησαν σε αποχή από τη διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ για το σύνολο των πολιτών της χώρας (πλην των νεογέννητων) από το Μάιο 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης ανακάλεσε την προηγούμενη εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε με αυθαίρετο τρόπο ΑΜΚΑ σε κατοίκους τρίτων χωρών, αυστηροποιώντας το καθεστώς χορήγησής του. Σε συνέχεια της κατάργησης του ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο, ο ν.4636/2019 εισάγει για πρώτη φορά τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), τον ειδικό αριθμό που αφορά μόνο τους αιτούντες άσυλο και θα τους συνοδεύει καθ' όλη τη διάρκεια εξέτασης της αίτησής τους.

μετανάστες

Μόλις ολοκληρώνεται η αίτηση ασύλου ο ΠΑΑΥΠΑ θα αναστέλλεται και ΜΟΝΟΝ για όσους λάβουν καθεστώς διεθνούς προστασίας θα γίνεται μετάπτωσή του σε ΑΜΚΑ.

Στόχος του νέου αυτού ειδικού αριθμού είναι αφενός να παράσχει την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη αυστηρά για όσο διαρκεί η εξέταση της αίτησής και αφετέρου να μην επιβαρύνουν οι συγκεκριμένες καλύψεις το δημόσιο σύστημα υγείας και τον εθνικό προϋπολογισμό, καθώς με τον νέο ΠΑΑΥΠΑ καθίσταται δυνατή διοικητικά η ταυτοποίηση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και η αναζήτηση τους -τεκμηριωμένα- από σχετικά κονδύλια της Ε.Ε.

Κάτι που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο καθώς δεν υπήρχε τρόπος διοικητικής διαφοροποίησης και καταγραφής των συγκεκριμένων καλύψεων ούτε όταν οι αιτούντες άσυλο έπαιρναν ΑΜΚΑ, ούτε όταν στην πράξη έκαναν χρήση των δημόσιων υγειονομικών υπηρεσιών αλλά επίσημα θεωρούνταν ανασφάλιστοι".

Σχετικά με το ότι: "Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων".

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας ισχύει από την Δευτέρα 23/3/2020 αυστηρό πλαίσιο περιορισμού των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απαγόρευση έξοδου από τις δομές για όλους τους διαμένοντες από τις 19:00 μέχρι τις 7:00 κάθε πρωί ενώ τις υπόλοιπες ώρες επιτρέπεται η έξοδος μόνο για έναν μέλος κάθε οικογένειας και μόνο για κάλυψη βασικών αναγκών (super market κτλ) υπό τον συντονισμό και την επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου αποφασίστηκε επίσης η άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες, με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων, η εγκατάσταση ιδιόκτητων οικίσκων και σκηνών εντός των δομών για υγειονομικούς σταθμούς ελέγχου για Covid-19, η ενίσχυσή τους με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, η πρόβλεψη ειδικών χώρων αυτοπεριορισμού, για περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και η αναβολή μετακινήσεων εκτός των δομών λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου, η εκτέλεση των οποίων αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαΐου.

Οι δύο δέσμες μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί στοχεύουν αφενός στον μέγιστο δυνατό περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων, υπό τον συντονισμό και τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου στην μέγιστη δυνατή υγειονομική αυτονομία των δομών τόσο σε επίπεδο ελέγχων όσο και επίπεδο περίθαλψης, ώστε οι διαμένοντες σε αυτές να μην επιβαρύνουν τα ήδη επιβαρυμένα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, οποιαδήποτε ανοιχτή δομή βρέθηκε με κρούσμα προχώρησε σε lockdown και καραντίνα 2 εβδομάδων, όπως στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα".

Σε ό,τι αφορά: "Καταγγελίες ιατρών του Σωτηρία περί ακαταλληλότητας των μασκών που χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο.

Πρόκειται περι fake news για τη δημιουργία και τη διασπορά του οποίου μάλιστα ξεκίνησε ΕΔΕ. Οι συγκεκριμένες μάσκες είναι οι N95, κατάλληλες για ιατρική χρήση και εγκεκριμένες από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Εμπειρογνωμόνων.

σωτηρια

Ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου προχώρησε και σε ανάρτηση στο twitter, όπου εμφανίζει ως αποδεικτικό στοιχείο για την ακαταλληλότητα των μασκών έναν αριθμό στην εξωτερική πλευρά του κουτιού τους, ο οποίος όμως ΔΕΝ είναι κωδικός προϊόντος.

Ο πραγματικός κωδικός προϊόντος των συγκεκριμένων μασκών είναι ο 20202140114, ο οποίος, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνεται ότι αντιστοιχεί στις μάσκες Ν95".

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 29 Μαϊ 2020 | 15:29
ΠΛΕΚΤΑΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ 28 Μαϊ 2020 | 08:37
ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 27 Μαϊ 2020 | 14:38

Πανικός στο Κρανίδι- Οι μετανάστες έσπασαν την καραντίνα και έκαναν πορεία στο Πόρτο Χέλι [Βίντεο]

Πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, φτάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 27 Μαϊ 2020 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια και Παναγιωτόπουλο για τον Έβρο - Σε ετοιμότητα για νέες τουρκικές προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρίσκεται στις Φέρες και βλέπει από κοντά την πρόοδο των εργασιών του φράχτη.

ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ, ΛΕΕΙ Η ΝΔ 27 Μαϊ 2020 | 07:45

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το έδαφος για αποχώρηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν τη σύνταξη του πορίσματος.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 27 Μαϊ 2020 | 07:25

Συναγερμός στον Έβρο για νέο κύμα προσφύγων: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Στις Φέρες ο Χρυσοχοΐδης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

ΒΙΝΤΕΟ 26 Μαϊ 2020 | 20:58

Νέα άγρια συμπλοκή μεταναστών στη Μυτιλήνη: 13 επιθέσεις με 4 νεκρούς και 12 σοβαρά τραυματίες μέσα σε 5 μήνες

Μια ακόμη άγρια σύγκρουση σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα τηςΤρίτης στην πλατεία Σαπφούς.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 26 Μαϊ 2020 | 18:48

Στο "κόκκινο" ο Εβρος: Ενισχύεται η μεθόριος με 400 αστυνομικούς

Σε συναγερμό ολόκληρη η περιοχή υπό τον φόβο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 25 Μαϊ 2020 | 14:19
ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 24 Μαϊ 2020 | 17:38

Περίεργο περιστατικό: Αγνωστο πλοίο αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία

Μια τέτοια μαζική αποβίβαση δεν έχει σημειωθεί στην Ιταλία εδώ και χρόνια.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ 22 Μαϊ 2020 | 11:27

Deutsche Welle: Η Ελλάδα κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις - Μαρτυρίες μεταναστών

Στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές αρχές απελαύνουν παράνομα πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Μαϊ 2020 | 10:32

Κορονοϊός: Παράταση έως τις 7 Ιουνίου των μέτρων σε ΚΥΤ και δομές μεταναστών

Η παράταση αφορά και τις δομές της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου.