Η «Νέα Ελλάδα», ο Σαμαράς και ο Καραμανλής

«Αναχώματα» και αντιδράσεις από τους «καραμανλικούς» στα σχέδια Σαμαρά για τη μετεξέλιξη του κόμματος σε Νέα Ελλάδα. Ο υπόγειος πόλεμος του παρασκηνίου και του ...Facebook

i-nea-ellada-o-samaras-kai-o-karamanlis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σθεναρά αντιστέκονται οι «καραμανλικοί» στα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε «Νέα Ελλάδα» λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Αναστάτωση στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Στο «καραμανλικό» στρατόπεδο η οργή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στο Μαξίμου περισσεύει

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και στο «καραμανλικό» στρατόπεδο περισσεύει η οργή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο συρτάρι θα μείνουν και πάλι τα σχέδια» διαμηνύουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο και είναι έτοιμοι να αντικρούσουν σθεναρά το σχέδιο Σαμαρά, υπερασπιζόμενοι τα…«ιερά και τα όσια» της παράταξης.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να έχει να μιλήσει δημόσια για την πολιτική περίπου πέντε χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει άποψη για όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος», λένε οι «καραμανλικοί»

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τον διάδοχό του. Δείχνει να μην το θέλει και έχει κατά νου ότι πρέπει να τον αφήσει να ξετυλίξει το σχέδιό του, αν και πιστεύει ότι δεν θα πετύχει… Η κλασσική ρήση «όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος» είναι και εδώ παρούσα και οι «καραμανλικοί», λένε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δείξει την κατεύθυνση που θα κινηθεί ο πρωθυπουργός

Ο Κώστας Καραμανλής, αν και ενδόμυχα δεν πιστεύει ότι θα προχωρήσει τελικά στην αλλαγή ονόματος ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί ότι και να συνεχίσει στην εφαρμογή του σχεδίου του δεν θα βρει πολλές αντιστάσεις.

Θα ...πέσουν «τουφεκιές»

Ετοιμοι για μάχη δηλώνουν οι «καραμανλικοί» αφού τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς πολέμησαν και τον Καραμανλή

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα πέσουν…«τουφεκιές», αφού το ζήτημα είναι με ποιους θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να κάνει τη μετεξέλιξη της Ν.Δ.

Τα πρόσωπα λίγο πολύ είναι γνωστά και δεν αποτελούν έκπληξη… Εάν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι τραγικά για την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κυρίως, αλλά κι άλλα πρόσωπα που μπορεί να προσκληθούν, όπως Γιώργος Παγουλάτος, Τάσος Γιαννίτσης, ενδέχεται να αποτελέσουν τους εν δυνάμει συμμάχους του Αντώνη Σαμαρά για τη Νέα Ελλάδα που οραματίζεται…

«Νέο κόμμα με παλαιά υλικά και πρόσωπα που πολέμησαν με λύσσα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον Καραμανλή», τονίζουν οι «καραμανλικοί» και είναι έτοιμοι για τη μάχη, ανεξάρτητα από τι θέλει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Οι θεματοφύλακες του «καραμανλισμού» και τα μηνύματά τους

Προ ημερών έγινε μεγάλη σύναξη «καραμανλικών» που είχαν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό επί Κώστα Καραμανλή και αποτελούν τους θεματοφύλακες του «καραμανλισμού», όπως οι Γιάννης Αγγέλου, Διονύσης Ζακυνθινός, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, κ.α.

Με τη συμπλήρωση 16 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου πυκνώνουν οι διαρροές για τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά περί «Νέας Ελλάδας», οι «καραμανλικοί» στέλνουν τα μηνύματά τους.

Είχαν φροντίσει να τα στείλουν έγκαιρα με τη μη συμμετοχή τους σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ όσοι μπορούν και θέλουν, αψηφώντας τους πολιτικούς κινδύνους, ρίχνουν τα πυρά τους κατά το Μέγαρο Μαξίμου, όπως π.χ. ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, πυροβολεί συχνά-πυκνά, όπως έκανε και την ημέρα που ανακοινώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με το tweet: "Ανθ' υμών Γουλιμής".

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, βουλευτής και πρώην γραμματέας της Ν.Δ. είπε ορθά – κοφτά πως η Ν.Δ. έχει όνομα και υπενθύμισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κάτι που κάνουν όλοι οι «καραμανλικοί».

Ο «Πυρήνας των καραμανλικών» στο Facebook

Ο «Πυρήνας των καραμανλικών» στο Facebook απαριθμεί περισσότερους από 5.000 φίλους και ασκεί πολύ σκληρή κριτική στο Μαξίμου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και μια σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» που απαριθμεί πάνω από 5.000 φίλους και όσο περνάει ο καιρός είναι πολύ σκληρή στην κριτική της κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά. Εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα κείμενα και τα σχόλια θα διαπιστώσει ότι δεν γράφονται από ερασιτέχνες, αλλά από πρόσωπα με άριστη γνώση του παρασκηνίου και με πολύ καλή ιδεολογική και θεωρητική κατάρτιση… Αρα ο καθένας μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του…

 

 

Οι ίδιοι αρνούνται ότι είναι επίσημο όργανο και προφανώς δεν μπορούν να είναι, αλλά έχουν αναλάβει την υπεράσπιση θέσεων και απόψεων του Καραμανλή, αλλά και της διακυβέρνησής του, ενώ στους φίλους της σελίδας συμπεριλαμβάνονται και γνωστά στελέχη της Ν.Δ. που αυτοχαρακτηρίζονται «καραμανλικοί».

Πριν λίγες μέρες σχολίασε τις φήμες περί αλλαγής ονόματος της Ν.Δ. και με ένα εκτενές κείμενο, προειδοποίησε πως «δεν θα επιτρέψουμε η Νέα Δημοκρατία να γίνει παραμάγαζο κανενός μεγαλοεργολάβου, κανενός μεγαλοεκδότη, κανενός μεγαλοκαναλάρχη. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται να γίνει».

Το τελευταίο μήνυμα στο Μαξίμου

Με αποκαλύψεις για «πρόσωπα και διευθύνσεις» προειδοποιούν τα μέλη του συγκεκριμένου προφίλ

Μόλις χθες υπήρξε ένα άλλο κείμενο που αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα, που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο αλλαγής τόσο του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας όσο και των ιδρυτικών αρχών της, ως Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκαλύψουμε, στους φίλους επισκέπτες της σελίδας μας και όχι μόνο, τη σκοπιμότητα που υποκρύπτουν οι συγκεκριμένες κινήσεις, αλλά και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που ευελπιστούν πως θα έχει, η ευόδωση των προσπαθειών τους».

»Αλλωστε, όπως σας είχαμε προαναγγείλει και σε παλαιότερο άρθρο μας, αν κάποιοι επιμένουν σε τέτοιου είδους τακτικές, εμείς θα βγούμε και θ' αποκαλύψουμε πρόσωπα και διευθύνσεις. Αρχικά σας αναφέρουμε ότι οι ειδήσεις αυτές, έχουν ως πηγή τροφοδοσίας το Μαξίμου. Δεν πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά για υπαγορευμένα δημοσιεύματα. Γι' αυτό άλλωστε και η αρχική τους δημοσίευση γίνεται από μέσα, φίλα προσκείμενα προς τον Αντώνη Σαμαρά. Στόχος τους είναι, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, η απόσχιση ενός μέρους καραμανλικών στις επερχόμενες διπλές εκλογικές αναμετρήσεις, απ' τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με ηχηρό τρόπο».

»Ας πάρουμε όμως το σχέδιο (γιατί δεν είναι σενάριο) με τη σειρά του. Γιατί άραγε οι άνθρωποι που εμφανίζονται ότι σχεδιάζουν αυτό το εγχείρημα, είναι νεόκοποι νεοδημοκράτες, που η σχέση τους με το κόμμα ξεκινά με την ανάληψη της ηγεσίας από την νέα τάξη πραγμάτων; Ο λόγος είναι καθαρά, για να προκαλέσουν αυτούς που πιστεύουν, ότι ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Δεν σας κάνει εντύπωση, πως τόσο ο Σαμαράς όσο και οι υποτιθέμενοι σχεδιαστές, ούτε επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν; Και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Η λογική θα επέβαλε, ακόμα και αν κάτι τέτοιο ήταν προαποφασισμένο, να έβγαιναν χθες και να το διέψευδαν, προς χάριν της αναγκαίας ενότητος. Αυτοί όμως όχι μόνο δεν το κάνουν, αλλά αντιθέτως το διαιωνίζουν. Και ο λόγος είναι τριπλός. Από την μία επιζητούν την ηχηρή απόσχιση, ώστε να δικαιολογήσουν το ατυχές αποτέλεσμα».

«Επαναλαμβάνουμε πως στοχεύουν σε αντίδραση, ενός μέρους εκ των καραμανλικών και όχι στο σύνολο (...) εκεί θα κλάψουνε μανούλες», λένε

»Από την άλλη, βρίσκουν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του Καραμανλή, τον χρεώνουν την αποτυχία και του φορτώνουν την ρετσινιά. Και τρίτον, αποδεικνύουν περίτρανα την αναγκαιότητα της σχεδιαζόμενης αλλαγής, παραλληλίζοντας τη Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ. Επαναλαμβάνουμε πως στοχεύουν σε αντίδραση, ενός μέρους εκ των καραμανλικών και όχι στο σύνολο. Γιατί αν πάνε στο σύνολο, θα κλάψουνε μανούλες! Το κόμμα είναι ΕΘΝΑΡΧΙΚΟ είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Και μη νομίζουν ότι κάνοντας μετατόπιση από το κέντρο στο δεξιό μέρος της δεξιάς, κοιτάζοντας ακόμα πιο δεξιά και με μεταγραφές αμφιβόλου αξίας, απέκτησαν στρατό. Τα χειροκροτήματα που ακούγονται, είναι από πληρωμένους χειροκροτητές και όχι από οπαδούς».

»Σίγουρα ποντάρουν και στο γεγονός, πως ο Καραμανλής ως εγγυητής της ενότητας, δεν θα κάνει καμία διασπαστική κίνηση, ειδικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και μάλιστα βασιζόμενος σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Βέβαια, απορίας άξιον είναι πως μέσα σ' αυτή την αναμπουμπούλα, κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει επ' αυτού την γνώμη της Ντόρας! Η μήπως έντεχνα κάποιοι, την αφήνουν έξω απ' το παιχνίδι; Να μιλήσουμε και για το plan b ή θα πέσουν πολλά μαζεμένα; Ας το αφήσουμε για μια άλλη στιγμή. Το σίγουρο είναι πάντως πως κάποιοι, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την προτροπή μας να ξεχάσουν τις μέρες του 2009. Και αν δεν το κατάλαβαν, θα τους το δώσουμε εμείς να το καταλάβουν!»

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook