"Τιμάμε τους ήρωες και όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άγρυπνους φρουρούς", απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κυβερνήτη του μαχητικού F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων "ΖΕΥΣ", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου μετά το μήνυμα του πιλότου του F-16 απάντησε:
"Κύριε Επισμηναγέ, τιμάμε τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους στο έπος του '40 για την ελευθερία μας. Και όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άγρυπνους φρουρούς, που διασφαλίζετε την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις".
Επιπλέον κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε :
"Το "ΟΧΙ" στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, την οποία με σεβασμό τιμήσαμε στη σημερινή παρέλαση. Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας. Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας".