Η περιφέρεια Αττικής διχάζει τη ΔΗΜΑΡ

Ο Βασίλης Οικονόμου είναι ο εκλεκτός της ηγεσίας για την περιφέρεια Αττικής - Κινήσεις των «εκσυγχρονιστών» για στήριξη στον Γιάννη Σγουρό – Πιέσεις και σε Σπύρο Λυκούδη να είναι υποψήφιος

i-perifereia-attikis-dixazei-ti-dimar
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε πεδίο εσωκομματικής σύγκρουσης έχει μετατραπεί η Αττική για την ΔΗΜΑΡ για το όνομα του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου έχει εκφράσει την πρόθεση να ηγηθεί ανεξάρτητου πολυτασσικού ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αττικής και έχει προχωρήσει σε επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κινήσεις σε όλους τους δήμους της περιοχής.

Δυσθυμία προκάλεσε στην Αγίου Κωνσταντίνου η πρωτοβουλία του Γρηγόρη Ψαριανού και του Αντρέα Παπαδόπουλου να συναντήσουν τον νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Σγουρό

Όμως λίγες ημέρες πριν την απόφαση του κόμματος για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει στην περιφέρεια Αττικής, δυσθυμία προκάλεσε στην Αγίου Κωνσταντίνου η πρωτοβουλία του Γρηγόρη Ψαριανού και του Αντρέα Παπαδόπουλου να συναντήσουν τον νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Σγουρό.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για τυπική συζήτηση που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής στην οποία συμμετείχε και ο Σπύρος Λυκούδης. Όμως ήταν έντονες οι αντιδράσεις και στην συνεδρίαση της ΚΕ όταν το μέλος της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας Ανδρέας Βαρελάς πρότεινε την στήριξη του Γιάννη Σγουρού στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Αττική.

Στο εσωτερικό της εκσυγχρονιστικής τάσης της ΔΗΜΑΡ υπήρξαν πιέσεις και στον Σπύρο Λυκούδη να κατέλθει υποψήφιος του κόμματος στην Αττική σε μία προσπάθεια να απορριφθεί η πρόταση για τον Βασίλη Οικονόμου. Η «αντιπαράθεση» στελεχών της εκσυγχρονιστικής τάσης με τον Β. Οικονόμου ξεκινάει από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τάχθηκε με την ομάδα που στήριξε τον Πρόεδρο του κόμματος Φ. Κουβέλη.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι προωθεί την λύση «Οικονόμου» για την Αττική μετά τον προβληματισμό που υπήρχε από τα πρώτα γκάλοπ που έδειχναν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να καταλαμβάνει ποσοστά της τάξης του 2-2.5% . Νεότερες μετρήσεις δείχνουν την υποψηφιότητα Οικονόμου να υπερβαίνει τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στην Αττική και η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να καταλήγει στο όνομα του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες για την Περιφέρεια Αττικής.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που θα υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη του Προοδευτικού Πόλου που αποφάσισε η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, στα οποία περιλαμβάνονται η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης και Πάνος Μπεγλίτης καθώς και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αργύρης Λαφαζάνης από την Χαλκιδική.

Το όνομα του Προοδευτικού Πόλου θα είναι «Δημοκρατική Αριστερά» με τον προσδιορισμό «Προοδευτική Συνεργασία» που θα αναφέρεται και στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η Αγίου Κωνσταντίνου διαφοροποιείται από την Κίνηση των «58» και την προσπάθεια να δημιουργήσουν με το ΠΑΣΟΚ την ελληνική Ελιά

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κοινοποίηση των υπογραφών στήριξης ανθρώπων των γραμμάτων και των Τεχνών στους οποίους περιλαμβάνεται και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα όπου θα συμμετέχουν όλα τα στελέχη και οι διανοούμενοι που στηρίζουν την πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ.

Η Αγίου Κωνσταντίνου διαφοροποιείται από την Κίνηση των «58» και την προσπάθεια να δημιουργήσουν με το ΠΑΣΟΚ την ελληνική Ελιά χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως «συντηρητική Κεντροαριστερά» που φλερτάρει με την κεντροδεξιά εν αντιθέσει με την προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ που προσδιορίζεται ως «Προοδευτική Κεντροαριστερά».

Την εισήγηση της ΚΕ υπερψήφισε και η τάση της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας με επικεφαλής τον Σπύρο Λυκούδη που αποτελείται από 26 μέλη της η οποία σε ανακοίνωση εξέφρασε την διαφωνία της για τις συνεργασίες της ΔΗΜΑΡ οι οποίες «δεν συγκροτούν τον προοδευτικό πόλο και δεν απαντούν στην επιλογή του κόμματος για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού πόλου», όπως αναφέρουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook