Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος στη Βουλή

Πανηγυρική διάσταση επιχείρησε να προσδώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους.

i-prwti-sunedriasi-tis-epitropis-gia-to-dimosio-xreos-sti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πανηγυρική διάσταση επιχείρησε να προσδώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την Πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία της και τόνισε ότι αποτελεί δικαίωμα και χρέος της Ελλάδας να προχωρήσει σ ́ αυτόν τον έλεγχο. Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι η επιτροπή δεν έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους ευρωπαίους εταίρους.

«Επιτροπή αλήθειας, που συμβάλλει στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα» χαρακτήρισε την επιτροπή για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η συντονίστρια της όλης διαδικασίας και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα δικαιώσουν τους αγώνες και τα αιτήματα των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος.

Όσο για τον Πάνο Καμμένο, αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι οι σχεδιασμοί για την κατάληξη αυτή ξεκίνησαν πριν γίνει κυβέρνηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου. Επανέλαβε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ξεκινήσει τις επαφές με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Κάν πριν εκλεγεί πρωθυπουργός και επέμεινε ότι υπήρξε πλασματική αύξηση του χρέους.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδείς από την αντιπολίτευση.

Για «ιστορική στιγμή» για τη Δημοκρατία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. «Πρωτεργάτη» της προσπάθειας αυτής τον χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook