Follow us

Η συμφωνία του Ιουλίου: Πρώτα υπογράφεις και μετά ξεχνάς

Με βάση τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου η Κυβέρνηση πρέπει να παραβιάσει όλες τις «κόκκινες» γραμμές της αν θέλει να περνά τις αξιολογήσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η συμφωνία του Ιουλίου: Πρώτα υπογράφεις και μετά ξεχνάς

Η πρόσφατη διαπραγμάτευση Αθήνας - Θεσμών και η απαίτηση του ΔΝΤ για ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων με «ρήτρα αποτυχίας» φέρνει στην επιφάνεια τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Η συμφωνία του Ιουλίου: Πρώτα υπογράφεις και μετά ξεχνάς

Με μια προσεκτική ματιά θα διαπιστώσει κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων ζητά το Ταμείο προβλέπεται από τη συμφωνία την οποία υπέγραψε η ελληνική πλευρά το δραματικό βράδυ της 12ης προς τη 13η Ιουλίου του περασμένου χρόνου στις Βρυξέλλες. Και το κυριότερο, τα χειρότερα έρχονται.

Το Thetoc σταχυολογεί τα πιο σημαντικά της σημεία. Πολλά από αυτά αφορούν στις περίφημες «κόκκινες» κυβερνητικές γραμμές. Σε όλα τα μέτρα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι περισσότερες τον ερχόμενο Ιούνιο και μέχρι τέλος του έτους, στις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να συμμορφωθεί αν θέλει να περνά το «μαρτύριο» των αξιολογήσεων.

Αναθεώρηση ανά τρίμηνο

Με την επισήμανση αυτή η συζήτηση για έξτρα πακέτο μέτρων είναι το λιγότερο υπερεκτιμημένη αφού η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι κάθε τρίμηνο θα «μπαίνει« στη μέγγενη της αξιολόγησης και συνεπώς της λήψης και νέων μέτρων αν χρειαστεί.

Στη συμφωνία - μνημόνιο αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι:

«Σύμφωνα με το άρθρο 13(3) του καταστατικού του ESM υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης που περιλαμβάνει λεπτομερώς τις προϋποθέσεις για την χρηματοπιστωτική βοήθεια που καλύπτει την περίοδο 2015-18. Οι όροι αναθεωρούνται ανά τρίμηνο, συνυπολογίζοντας την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο».

Το Ταμείο θα είναι παρών έτσι κι αλλιώς

Με βάση τη συμφωνία «Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμβουλευτεί και να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις σχετικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημόνιου Κατανόησης πριν αυτές οριστικοποιηθούν και υιοθετηθούν νομικά».

Συνεπώς οι αναφορές ότι η Ευρώπη μπορεί και χωρίς το ΔΝΤ είναι εκ των ων ουκ άνευ.

«Κόκκινα» Δάνεια: Απελευθέρωση όλων από το 2017

Και εδώ εισερχόμαστε στις περίφημες «κόκκινες» κυβερνητικές γραμμές.

Η συμφωνία του Ιουλίου: Πρώτα υπογράφεις και μετά ξεχνάς - εικόνα 2

Η όποια συζήτηση διεξάγεται τώρα για την πώληση των «κόκκινων» δανείων γίνεται απλά για να γίνει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για το επόμενο 8μηνο, αφού με βάση τη συμφωνία -η εν λόγω ρύθμιση ανήκει στην κατηγορία των προαπαιτούμενων- μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο θα πρέπει να απελευθερωθούν όλα, ακόμη και όσα αφορούν στην πρώτη κατοικία ευπαθών ομάδων που προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη. Μάλιστα με βάση τη συμφωνία πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επιτρέψει την πώληση «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» δανείων.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά οι αρχές πρέπει «Να υιοθετήσουν τις τροπολογίες του νόμου 43354/2015 (Νόμος διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων), ώστε να επιτρέψουν γρήγορα την πώληση των εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων με μόνη εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και προστατεύονται πλήρως από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ωστόσο η απελευθέρωση της πώλησης αυτών των δανείων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2016».

Περικοπές και στις βασικές συντάξεις

Άλλη μια «κόκκινη» κυβερνητική γραμμή που έχει ξεθωριάσει, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, από πέρυσι το καλοκαίρι.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι «Σαν προαπαιτούμενο οι αρχές θα υιοθετήσουν μια ολοκληρωτική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, με στόχο την εξοικονόμηση της τάξης του (0,5%) του ΑΕΠ το 2016 και της τάξης του (1%) του ΑΕΠ έως το 2018, επιπρόσθετα με την αποκατάσταση των επιπτώσεων της εφαρμογής της απόφασης του Δικαστηρίου σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012. Πρόκειται για την περίφημη εξοικονόμηση 1.8 δισ.

Στην παράγραφο δύο του συγκεκριμένου εδαφίου συμφωνήθηκε «Να επαναρρυθμίσουν τις συνταξιοδοτικές παροχές. Για να επιτευχθεί δικαιοσύνη εντός των γενεών αλλά και μεταξύ των γενεών και για να αντιμετωπιστεί το κόστος της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα επαναρυθμιστούν όλες οι υπάρχουσες συντάξεις».

Μάλιστα στην παράγραφο τρία (iii) γίνεται λόγος για «πάγωμα» στις «τρέχουσες συντάξεις που καταβάλλονται μέχρι η αξία τους να γίνει ίση με εκείνη που υπολογίζεται βάσει των νέων ενιαίων κανόνων. Στις περιπτώσεις που η διαθεσιμότητα στοιχείων αποτρέψει από τον επανυπολογισμό των παροχών, οι προσωρινές συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση την απόδοση. Ο προσωρινές συντάξεις πρέπει να μετατραπούν σε τελικές επαναρρυθμισμένες συντάξεις έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2017».

Τέλος το ΕΚΑΣ και επανέρχεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Η επόμενη παράγραφος προβλέπει την κατάργηση του ΕΚΑΣ αφού αναγράφει χαρακτηριστικά: «Να εξαλείψουν το ΕΚΑΣ και να εναρμονίσουν τους κανόνες εισφορών. Θα καταργήσουν σταδιακά το επίδομα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων τον Απρίλιο του 2016».

Η συμφωνία του Ιουλίου: Πρώτα υπογράφεις και μετά ξεχνάς - εικόνα 3

Σε ότι αφορά τα επικουρικά ταμεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα προβλέπεται «Εφαρμογή του παράγοντα βιωσιμότητας όπως αυτός προβλέφθηκε στην μεταρρύθμιση του 2012 στις επικουρικές συντάξεις. (ή εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών μέτρων στο συνταξιοδοτικό σύστημα) ώστε να επιτευχθεί η εξισορρόπηση στα επικουρικά ταμεία το 2016 και μεσοπρόθεσμα - ρύθμιση των εξόδων σε όλα τα μετοχικά ταμεία (π.χ. Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων) με τρόπο ώστε να αποφεύγεται αυτόματα οποιοδήποτε ετήσιο έλλειμμα.». Αυτή η «αμοιβαία αποδεκτή λύση» δεν μπορεί να είναι άλλη από την επαναφορά, από άλλη πόρτα, της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Στο ασφαλιστικό αλλάζουν όλα

Τον Ιούλιο με βάση τη συμφωνία οι πληρωμές παροχών και εισφορών σε όλα τα Ταμεία θα πρέπει να εναρμονιστούν και μέχρι τέλους του έτους θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα Ταμεία και να δημιουργηθεί ένα.

«Σχετικά με την διοίκηση του ασφαλιστικού τομέα, ως προαπαιτούμενο οι αρχές θα (α) νομοθετήσουν ώστε να εναρμονίσουν πλήρως τις διαδικασίες πληρωμών εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία (β) ιδρύσουν μια μόνη οντότητα (ΕΦΚΑ) που θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2016 και (γ) νομοθετήσουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 όλα τα ασφαλιστικά ταμεία [με την εξαίρεση των λειτουργιών ΧΧ του ταμείου YY (σσ υπονοείται ο ΕΔΟΕΑΠ) θα καταργηθούν και όλοι οι ασφαλισμένοι θα μεταφερθούν σε μια καινούρια οντότητα και κάθε υπάρχουσα διοίκηση και δομή διαχείρισης αυτών των ταμείων θα καταργηθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία».

Έρχονται ομαδικές απολύσεις

Άλλη μια κυβερνητική «κόκκινη» γραμμή καταρρίπτεται από τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Όπως προβλέπεται «Με το κλείσιμο της αξιολόγησης, τον Σεπτέμβριο του 2016 οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις ομαδικές απολύσεις και τα πλαίσια συνδικαλιστικής δράσης και συλλογικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε.»

Αν μάλιστα η κυβέρνηση αποφασίσει να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως πρόσφατα υπονόησε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος η συμφωνία προβλέπει πως «Οποιαδήποτε αλλαγή στο πλαίσιο των πολιτικών της αγοράς εργασίας, θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση με τους θεσμούς ».

Και άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

Επίσης σημειώνεται ότι οι αρχές «θα ελευθερώσουν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή μετά την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Επαναφορά του 5ευρου στα νοσοκομεία

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι οι αρχές «Θα αντικαταστήσουν το πρακτικώς δοκιμασμένο εισιτήριο των 5 ευρώ για τις νοσοκομειακές επισκέψεις με αντίστοιχα μέτρα σε επίπεδο διαχείρισης της ζήτησης. Εναλλακτικά θα εξασφαλίσουν την εφαρμογή του» και μάλιστα από τον επόμενο Μήνα.

Και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Στην παράγραφο δύο του σχετικού εδαφίου σημειώνεται ότι οι αρχές «θα μεταφέρουν στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο 34% της ΔΕΗ που ανήκει στο κράτος, και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία που θα οδηγήσει στην πώληση σε έναν ή περισσότερους ιδιώτες επενδυτές τουλάχιστον 40% των ενεργών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μαζί με το υπάρχον 17% της ΔΕΗ που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ το νέο υπερΤαμείο θα διαθέτει το 51% της επιχείρησης, δηλαδή η ΔΕΗ με απλά λόγια ιδιωτικοποιείται. Διαδικασία που με βάση τη συμφωνία-μνημόνιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Υπερταμείο: όλα τα λεφτά για το χρέος

Όσο για το νέο υπερΤαμείο που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και για το οποίο ο κ. Τσίπρας το δραματικό βράδυ της 12ης με 13ης Ιουλίου του 2015 στις Βρυξέλλες είχε απειλήσει με αποχώρηση, η συμφωνία είναι σαφής: προβλέπει «ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων» που όπως σημειώνεται «θα είναι μία πηγή αποπληρωμής του νέου δανείου από τον ESM, σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Euro Summit». Η απουσία αναφοράς στην πρόβλεψη του προηγούμενου μνημονίου ότι «μετά την κάλυψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ένα μέρος των εσόδων θα πηγαίνει για την ανάπτυξη» μπορεί με απλά ελληνικά να σημαίνει ότι τα όποια έσοδα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή δανείων και μόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς η Αθήνα άλλαξε τον τρόπο που τρώει πίτσα

Η πίτσα έχει αλλάξει πίστα στην πόλη, με δύο σημαντικές παραμέτρους να σηματοδοτούν την εποχή της Pizza 2.0.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20 Ιαν 2026 | 13:15

Χατζηδάκης και Σκέρτσος παρουσίασαν τις 10 βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το 2026

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η προσπάθεια τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ είναι διαρκής.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ 20 Ιαν 2026 | 12:13

Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους αγροτών - Στο επίκεντρο τα 80.000 μπλοκαρισμένα ΑΦΜ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντάνται με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Εύβοιας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Ιαν 2026 | 12:00

Μαρινάκης για αγροτικά μπλόκα: Ανεχτήκαμε φασίζουσα συμπεριφορά για να εκτονωθεί η κατάσταση

"Πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο τα τρακτέρ των αγροτών να κλείσουν ξανά τους δρόμους.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ" 19 Ιαν 2026 | 14:18

Μαρινάκης για Καρυστιανού και αμβλώσεις: Δε θα γυρίσουμε πίσω σε συζητήσεις για θέματα που έχουν λυθεί

"Το πιο φοβερό είναι ότι αυτό ακούγεται και από έναν γιατρό" δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις δηλώσεις της Μ. Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και το αν είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 19 Ιαν 2026 | 09:15

Πλεύρης: Ψευδή τα δημοσιεύματα περί μονιμοποίησης 90.000 μεταναστών - Στη χώρα διαμένουν 793.000 νόμιμοι μετανάστες

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η κυβερνητική ρύθμιση στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για όσους ήδη μένουν νόμιμα στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ανανέωσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ON AIR 15 Ιαν 2026 | 10:24

Καταπέλτης ο Λιάγκας: Το Μαξίμου ζήτησε την απόλυσή μου από τον ANT1 για το θέμα των Τεμπών

"Άνθρωποι στον ΑΝΤ1 δεχόντουσαν πολλά μηνύματα από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη να σταματήσω την κριτική στην κυβέρνηση, στον Καραμανλή ή τον Μητσοτάκη", είπε ο Λιάγκας.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΜΕΛΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 14 Ιαν 2026 | 13:00

Νίκος Παρλάντζας: Ο "λύκος" από το ριάλιτι "Φάρμα" στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

Ο Ν. Παρλάντζας μετείχε στη συνάντηση ως εκπρόσωπος κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε λόγω ευλογιάς.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 08:21

Νέα συνάντηση της κυβέρνησης με αγρότες σήμερα -Κάθοδο στην Αθήνα προτείνουν οι σκληροί του μπλόκου της Νίκαιας

Η πρόταση από τη Νίκαια είναι να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να επιχειρήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΙΣ 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2026 | 06:35
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 12 Ιαν 2026 | 23:33

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026 - Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών

Όσα προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

AΠΟ ΤΟΥΣ 468 FOLLOWERS ΣΤΟΥΣ 1001 09 Ιαν 2026 | 14:17

Σάλος στην Κύπρο: Ποια είναι η "Emily Thompson" του X που ανέβασε το βίντεο με διαλόγους για "προεδρικές" μίζες

"Είμαι μια ανεξάρτητη ερευνήτρια, αναλύτρια, και λέκτορας, με κύρια εστίαση στις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές των ΗΠΑ", αναφέρει η "Emily Thompson" του X

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ 07 Ιαν 2026 | 20:07

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Ποια αιτήματα ικανοποιούνται

Την Παρασκευή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά σε όλη τη χώρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

07 Ιαν 2026 | 13:07

Ο "Καποδίστριας" και η Ελλάδα του 2026- Γιατί οι παθογένειες επιστρέφουν

Η ταινία "Καποδίστριας" του Γιάννη Σμαραγδή, δεν είναι απλώς μια ιστορική αναπαράσταση. Μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία πολιτικού αναστοχασμού:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 06 Ιαν 2026 | 16:34

Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βραδεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 20:00

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η "ενδεκάδα των ψηφιακών MVPs" για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος

Τα ψηφιακά έργα - πρωτοπόρους που καθόρισαν τη χρονιά ανέδειξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 27 Δεκ 2025 | 09:02

Δημόσιο χρέος: Ο δρόμος για την ελάφρυνση - Εξόφληση δανείων του Α’ μνημονίου 10 χρόνια πριν από τη λήξη

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες το 2026 ανέρχονται σε 24,7 δισ. ευρώ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 09 Δεκ 2025 | 13:06

Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, αρκεί να υπάρχει πανελλαδική εκπροσώπηση

Για το αγροτικό ο Θ. Κοντογιώργης ξεκαθάρισε ότι "το κράτος θα κάνει τη δουλειά του, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της με την ευαισθησία και τη νηφαλιότητα που χρειάζεται".

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ 09 Δεκ 2025 | 06:46

Πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" οι αγρότες στην Κρήτη - Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει βρίσκονται κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στην Κρήτη, που άνοιξαν τον χορό του σχηματισμού δικογραφιών.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ 03 Δεκ 2025 | 09:23

Πράσινο φως από ESM για πρόωρη αποπληρωμή χρέους 5,29 δισ. ευρώ από το Δημόσιο με χρήση αποθεματικού

Πρόκειται για δάνειο που είχε χορηγηθεί στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου ύψους 5,9 δις ευρώ