Η σωρεία άσχετων διατάξεων εξόργισε τους βουλευτές

Σωρεία φορολογικών διατάξεων στον νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς–Έντονη αντίδραση βουλευτών όλων των κομμάτων - Διέκοψε η επιτροπή - Χατζηδάκης: αποσύρω όσες δεν αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις

i-swreia-asxetwn-diataksewn-eksorgise-tous-bouleutes
SHARE THIS
0
SHARES

Οι τακτικισμοί της κυβέρνησης να φέρει μαζί με τους πλειστηριασμούς σωρεία άσχετων θεμάτων οικονομικού χαρακτήρα, προκάλεσε πριν από λίγο στη Βουλή μεγάλη ένταση.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση των άσχετων διατάξεων, ενώ έκαναν λόγο για φωτογραφικές και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που αφορούν μέχρι και τις ΠΑΕ.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης και Πάρις Κουκουλόπουλος αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, Φεβρωνία Πατριανάκου, Κώστας Μαρκόπουλος, Ιορδάνης Τζαμτζής ζήτησαν να συζητηθούν μόνο οι επείγουσες διατάξεις (πλειστηριασμοί, συνταξιοδοτικά θέματα) και όλες οι υπόλοιπες να αποσυρθούν και να έρθουν σε άλλο νομοσχέδιο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οξύτατοι ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης που έκαναν λόγο για ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά και η Ασημίνα Ξηροτύρη ΔΗΜΑΡ που αναρωτήθηκε ποιοι ήταν οι λόγοι που η κυβέρνηση προχώρησε σ΄ αυτή την τακτική.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως είναι δυνατόν να ψηφίζουμε φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και εδώ στην επιτροπή να συζητούμε άλλες φορολογικές διατάξεις» σημείωσε με νόημα και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δικαιολόγησε την ένταξη των άσχετων διατάξεων στο νομοσχέδιο στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε άρθρα που αφορούν τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ του ΟΔΥΕ και το αναπτυξιακό ταμείο.

Η συνεδρίαση έχει διακοπεί προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με δήλωσή του στη Βουλή γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς τις διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες και μνημονιακές υποχρεώσεις.

Ο υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να εξειδικευθούν οι διατάξεις για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, μόλις εκείνος προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η επιτροπή διέκοψε τη συζήτηση μέχρι να υπάρξει συνεννόηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook