Στη δέσμευση της περιοχής γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου προχώρησε η Τουρκία, με την έκδοση σχετικής NAVTEX.
Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX το Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής χώρας στις 31/10, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή, και από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιήσει ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων ξένων χωρών.
Κουμουτσάκος: Η Τουρκία τροφοδοτεί την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
«Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή»: αυτό δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Αναλυτικά, «η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά», καταλήγει η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, «πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ