Follow us

Η Τρόικα έφυγε ο ανασχηματισμός έρχεται...

Ανασχηματισμός προ εκλογών: Το επόμενο «χαρτί» στο σχέδιο Σαμαρά - Τι θα γίνει με Στουρνάρα - Ποιοι άλλοι υπουργοί φέρονται προς αντικατάσταση - Αναλυτικό ρεπορτάζ του TheTOC.gr

Η Τρόικα έφυγε ο ανασχηματισμός έρχεται...

Μια συζήτηση κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στα περισσότερα υπουργικά γραφεία και σε μεγάλο τμήμα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή που έχει σχέση με τον χρόνο πραγματοποίησης του ανασχηματισμού. Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας, φούντωσε τη σεναριολογία για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και προκαλεί ευρύτερες ζυμώσεις για το πότε είναι κατάλληλο το χρονικό σημείο να γίνει ο ανασχηματισμός.

Ο ανασχηματισμός ήδη συζητείται και απλά αυτή την περίοδο σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας πολιτικής κίνησης

Η μέχρι τώρα πολιτική παράδοση των χρόνων, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση, έδειχνε ότι πριν από μια εκλογική αναμέτρηση δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά αυτή δεν αποκλείεται να σπάσει για πρώτη φορά. Και αυτό, διότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης εισηγήσεων να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν από την μάχη των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου.

«Εχει πιθανότητες ένα τέτοιο σενάριο;» διερωτώνται πολλοί. Και όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC.gr στον σκληρό πυρήνα των επιτελείων του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαρ. Τρικούπη, ο ανασχηματισμός ήδη συζητείται και απλά αυτή την περίοδο σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας πολιτικής κίνησης, πριν από την εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και αφού η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ξεπεράσει αλώβητη και χωρίς απώλειες το σκόπελο της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις διατάξεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την τρόικα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης και πιθανότατα αύριο ή το αργότερο έως την Κυριακή, να ανακοινώσει την παραίτησή του

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι έναι και θα έχει τρία άρθρα, προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με πλέον ενδιεκτική την απειλή παραίτησης... μακράς διάρκειας του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου που διαφωνεί με τη ρύθμιση για το γάλα.

Μια ενδεχόμενη παραίτηση Χαρακόπουλου εκ των πραγμάτων δημιουργεί θέμα για την κυβέρνηση, αν και ενδέχεται ο πρωθυπουργός μέχρι να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις επί του ανασχηματισμού να μην προβεί σε αντικατάστασή του και να μείνει η θέση κενή και να είναι μόνος του ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Πάντως, αυτό που υπάρχει ως γενική αίσθηση από όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, είναι ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα οριστικοποιηθούν αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και σε κάθε περίπτωση ότι είναι να γίνει, θα εκδηλωθεί πριν από το Πάσχα.

Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα οριστικοποιηθούν αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και σε κάθε περίπτωση ότι είναι να γίνει, θα εκδηλωθεί πριν από το Πάσχα

Το βασικό επιχείρημα των κεντρικών στελεχών της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι μετά τη συμφωνία η κατάσταση θα αλλάξει και θεωρούν, όσο περίεργο και να ακούγεται, πως το κόμμα τους θα νικήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και λένε ότι πρέπει οι αλλαγές να γίνουν από πριν για να φανεί στους πολίτες ότι η κυβέρνηση και προσωπικά οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν άγονται και φέρονται από τις εξελίξεις και δεν καθορίζουν τις αποφάσεις τους από γεγονότα, όπως π.χ. το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Ισως σπάσουμε μια παράδοση δεκαετιών που ήθελε τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν κινήσεις μετά από εκλογές. Εμείς μπορεί να πρωτοτυπήσουμε και να κινηθούν από πριν. Εξάλλου δεν θεωρούμε ότι θα χάσουμε για να πούμε ότι λάβαμε το μήνυμα και άρα αλλάζουμε την κυβέρνηση…» έλεγε κεντρικό στέλεχος της ΝΔ.

Ποιοι φεύγουν-ποιοι έρχονται

Το βέβαιο είναι ότι αρχίζουμε και κινούμαστε στους ρυθμούς του ανασχηματισμού και ως εκ τούτου θα κυκλοφορούν και διάφορα ονόματα. To TheTOC.gr έχει πλήρη εικόνα της συζήτησης που διεξάγεται στα «γαλάζια» και «πράσινα» παρασκήνια και θα επιχειρήσει μια πρώτη καταγραφή –μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει από κανένα ΜΜΕ- των ονομάτων που φέρονται ως υποψήφιοι για αποχώρηση και για ένταξη στο νέο σχήμα.

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα; Περισσότερες πιθανότητες έχει ο στενός και έμπιστος πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου

Το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι τι θα γίνει με το υπουργείο Οικονομικών. Οπως έχουμε γράψει εδώ και πάρα πολύ καιρό, σχεδόν πρώτοι, ο Γιάννης Στουρνάρας θα εγκαταλείψει το γραφείο του στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος και πιθανότατα θα μετακινηθεί, λίγα μέτρα πιο κάτω, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου είναι η Τράπεζα της Ελλάδος για να λάβει την θέση του διοικητή, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Προβόπουλο.

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα; Περισσότερες πιθανότητες έχει ο στενός και έμπιστος πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, τον οποίο και δεν ευχαρίστησε προχθές ο Γιάννης Στουρνάρας, αν και το έπραξε με όλους όσοι συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που να υπάρχει στα πλάνα του πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρεί ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και άρα δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος, μπορεί να τρέξει πολύ πιο γρήγορα διάφορα θέματα. Πάντως, ορισμένοι επιμένουν να προωθούν, το σενάριο να αναβαθμιστεί σε υπουργό από αναπληρωτή, ο Χρήστος Σταϊκούρας, που θεωρείται εργατικός και φιλότιμος.

Η αντίστροφη μέτρηση για αποχώρηση από το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται ότι έχει αρχίσει για τον Κωστή Χατζηδάκη

Η αντίστροφη μέτρηση για αποχώρηση από το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται ότι έχει αρχίσει για τον Κωστή Χατζηδάκη που κατάφερε να βάλει ένα μίνι μνημόνιο στη χώρα, το οποίο προέκυψε μέσω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, την οποία παρήγγειλε το ελληνικό δημόσιο, πληρώνοντας περίπου ένα εκατ. ευρώ. Τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε πολλά πυρά από βουλευτές της ΝΔ που έκαναν και ανάλογα παράπονα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για παραίτηση.

Λόγω της προεκλογικής περιόδου και του γεγονότος ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα αποχωρήσει από αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Σταύρος Καλαφάτης. Τη θέση του θα εγκαταλείψει και ο Παντελής Καψής καθώς η πορεία του ως υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας για τη ΝΕΡΙΤ, ενώ όπως αποκάλυψε θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη. Επίσης, κενό θα υπάρξει όπως προαναφέρθηκε εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την παραίτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου από το πόστο του αναπληρωτή υπουργού.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να επιστρέψει –ήταν επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου- ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης

Στην κυβέρνηση αναμένεται να επιστρέψει –ήταν επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου- ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, πιθανότατα στο υπουργείο Ανάπτυξης. Εκτός υπουργικού συμβουλίου ίσως βρεθεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης που έχει προκαλέσει πολλές εντάσεις και άνοιξε αρκετά μέτωπα, αν και ο πρωθυπουργός τον συμπαθεί.

Η αδυναμία του Αντώνη Σαμαρά αναμφίβολα είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheTOC.gr θα μετακινηθεί από την Κέρκυρα στη Β΄ Αθήνας. Ο πρωθυπουργός ενδέχεται να τον μετακινήσει σε ένα άλλο πόστο για να ενισχυθεί και η δημοφιλία του, ενώ φέρεται ότι στην Κατεχάκη και στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης θα πάει ο νυν υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που έχει πιστωθεί την επανέναρξη των δημοσίων έργων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μετακινείται από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αμετακίνητος θα μείνει στο Πεντάγωνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εκτός υπουργικού συμβουλίου ίσως βρεθεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης

Στο υπουργείο Υγείας, με την βέβαιη φυγή του Αδωνι Γεωργιάδη που κανείς ακόμα δεν μπορεί να βεβαιώσει εάν θα βρεθεί και εκτός κυβέρνησης, θα τοποθετηθεί πρόσωπο της νεώτερης γενιάς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι αμετακίνητος, καθώς όπως έχει πει παλαιότερα σε ιδιωτική του συζήτηση ο πρωθυπουργός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι «μόνιμος υπουργός Γεωργίας». Στη θέση της θα μείνει και η Ολγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Τουρισμού, ενώ θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Μακεδονίας –Θράκης Θόδωρος Καράογλου. Αβέβαιο το μέλλον του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, αν και εκτός κυβέρνησης είναι δύσκολο να βρεθεί..., ενώ στο νέο σχήμα θα είναι και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά σε άλλο πόστο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheTOC.gr θα μετακινηθεί από την Κέρκυρα στη Β΄ Αθήνας

Αλλαγή φρουράς ίσως έχουμε στο ΥΠΕΚΑ με τον Γιάννη Μανιάτη να αντικαθίσταται από άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ίσως αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο νυν υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, στενός φίλος του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρκετά πετυχημένος από τον Αντώνη Σαμαρά και δεν αποκλείεται να μείνει στο ίδιο πόστο, εκτός και εάν βρεθεί στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς πόντους τελευταία και δεν αποκλείεται να μείνει στη θέση του, εκτός και εάν βρεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και ο Μάκης Βορίδης πάρει το πόστο του. Πάντως, συζητείται και ένα σενάριο με τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να παίρνει το χαρτοφυλάκιο του Κωστή Χατζηδάκη…

Η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να μην έχει άρωμα ελιάς…και ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός στα πλαίσια και του «Ευρωπαϊκού Συναγερμού» που προετοιμάζει, θα εντάξει και στελέχη της κεντροαριστεράς στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρώτος υποψήφιος για υπουργοποίηση είναι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν και άλλα τρία πρόσωπα με κεντροαριστερό προφίλ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα από την κεντροαριστερά και μιλάνε για την Άννα Διαμαντοπούλου, που όμως δεν δείχνει καμία διάθεση ανάμειξης. Από τον κεντροδεξιό χώρο ίσως γίνει πρόταση στον ανεξάρτητο βουλευτή –που ίσως επιστρέψει στη ΝΔ- Γιώργο Κασαπίδη για να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το βέβαιο είναι ότι στο νέο σχήμα θα αξιοποιηθούν και βουλευτές της νεώτερης γενιάς, όπως από την πλευρά της ΝΔ, οι Διονύσης Σταμενίτης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Σκρέκας, Μάξιμος Σενετάκης, κ.α. και από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» 21 Μαϊ 2022 | 12:06

Έξαλλος ο Ερντογαν με τις δηλώσεις Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: "Πρέπει να αναθεωρήσουμε την στρατηγική συνεργασία και εταιρική μας σχέση"

Σε συνεδρίαση του AKP ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις της στρατηγικής συνεργασίας της Τουρκίας με την Ελλάδα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 21 Μαϊ 2022 | 08:06

Σε νευρική κρίση η Άγκυρα μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Μπαράζ προκλήσεων - Φόβοι για θερμό καλοκαίρι

Με μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου η Άγκυρα εξακολουθεί να αντιδρά για την αποτελεσματικότητα που είχε η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ 20 Μαϊ 2022 | 18:50

Μητσοτάκης στον Βόλο: "Η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα - Θα τo λύσουμε και αυτό"

"Εμείς όταν συνεργαζόμαστε με δήμους δεν βλέπουμε κόμματα, βλέπουμε δημοτικές αρχές", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 20 Μαϊ 2022 | 18:44

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Ποια είναι η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που αναλαμβάνει πόστο σε γαλλική κυβέρνηση

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι μία εκ των κορυφαίων χειρουργών - γυναικολόγων σήμερα στη Γαλλία και ευρωβουλευτής από το 2019 με το κόμμα του Μακρόν.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 16:31

Γενοκτονία Ποντίων: Απάντηση Δένδια στην προκλητική Τουρκία - "Να συμφιλιωθούν με το παρελθόν, να ζητήσουν συγγνώμη"

"Άνω των 350.000 Ελλήνων του Πόντου σφαγιάσθηκαν ή εκτοπίσθηκαν από τις οθωμανικές αρχές πριν από 103 χρόνια", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 20 Μαϊ 2022 | 16:19

Μητσοτάκης: Έργα 16 εκατ. για την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στον θεσσαλικό κάμπο

Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Λίμνη Κάρλα και το Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ανακοίνωσε έργα ύψους 16 εκατ. ευρώ.

"Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ" 20 Μαϊ 2022 | 15:17

Μπακογιάννη: Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο, όσοι λένε για πρόωρες εκλογές"

Κάποιοι λένε ότι ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί τη μεγάλη επιτυχία για να πάει σε εκλογές. "Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο", σχολιάζει η Ν. Μπακογιάννη.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ 20 Μαϊ 2022 | 14:18

Γεωργιάδης: Πιθανή η επέκταση του fuel pass και τον Ιούνιο - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Την επέκταση του fuel pass και τον Ιούνιο εξετάζει η κυβέρνηση, ανέφερε ο Α. Γεωργιάδης - Έλεγχοι σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 20 Μαϊ 2022 | 12:52

Ο Μητσοτάκης σε εγκαίνια τυροκομικής μονάδας στη Μαγνησία: Πρόσθετοι πόροι 171 εκατ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία

"Η Ελλάδα εξήγαγε περισσότερα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα από όσα εισήγαγε[...]μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το μακρινό 1984" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 12:49

Τουρκία: Έντονες φήμες ότι ο Ερντογάν θα κάνει ευρύ ανασχηματισμό τον Ιούλιο

Έντονες φήμες κυκλοφορούν στη γειτονική χώρα, καθώς ο Ερντογάν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό εντός του Ιουλίου.

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 20 Μαϊ 2022 | 12:19

Πελώνη για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Αναγνωρίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο αποτέλεσε μια αναγνώριση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και του ρόλου της ως πόλου σταθερότητας, αναφέρει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ 20 Μαϊ 2022 | 11:42

Κουφέτα στο Μέγαρο Μαξίμου - Δυο γάμοι και μια βάφτιση στο περιβάλλον Μητσοτάκη

Ποιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Δύο γάμοι στη Τζια και μία... βάφτιση.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 11:08

Μητσοτάκης: Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα κόμβος βιοφαρμακευτικής καινοτομίας

Να μετατραπεί σε "χώρα επιλογής, χώρα αναφοράς" στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία επιδιώκει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Εργασίας.