X

ΙΒΝΑ: Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου

Την μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Γράφει: TheToc team

Την μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της διμερής τους συνάντησης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Σέρβος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic.

Με αποκλειστική του δήλωση στο IBNA o Aleksandar Vucic μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντήσαμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συζητήσαμε όλα τα διμερή θέματα. Συμφωνήσαμε ότι Σερβία και Ελλάδα εργάζονται καλά, αλλά μπορούμε πάντα να το κάνουμε πολύ καλύτερα όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές και γι αυτό θα έχουμε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας είτε τον Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση. Συγχρόνως συζητήσαμε την ένταξη μας στην ΕΕ και τα άλλα περιφερειακά ζητήματα. Ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και έλαβα θετική απάντηση. Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Ελληνικό λαό και στον Έλληνα Πρωθυπουργό» σημείωσε ο Aleksandar Vucic.

Πηγή: IBNA

Φωτογραφία: facebook