Ιερά Σύνοδος: Εμμένει στο ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας κληρικών

Η Επιτροπή θα συζητήσει την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Ειδικής Επιτροπής διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας» της Ιεράς Συνόδου μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη των συζητήσεων για το νομοσχέδιο που αφορά την Εκκλησιαστική περιουσία και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών, ενώ διευκρίνισε ότι θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας κληρικών και εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στη σημερινή (10-1-2019) συνεδρίαση της «Ειδικής Επιτροπής διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας», υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ζήτησαν να παρευρεθούν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Καθηγητής κ. Ακρίτας Καϊδατζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, το οποίο κατά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού θα κατατεθεί στην Επιτροπή μας, πράγμα που επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση επί του τελικού κειμένου.

Σημειώνεται ότι από την «πρόθεση για συμφωνία» η Επιτροπή μας θα συζητήσει την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών, αλλά και θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, για να τηρηθεί εξάπαντος η Απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018.

Κώστας Γαβρόγλου: "Ετοιμάζουμε το νομοσχέδιο"

Ανακοίνωση εξεδωσε και το Υπουργείο Παιδείας μετά την συνάντηση που είχε με την Επιτροπή. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε σχετικά:

"Είχαμε τη χαρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης τον καθηγητή κ. Καδαϊτζή να είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής που όρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να αναλύσουμε λεπτομερώς την αρχιτεκτονική και τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε. Είχαμε μία πολύ διαφωτιστική, για εμάς τουλάχιστον συζήτηση, που συμπεριελάμβανε και τα θέματα της μισθοδοσίας, τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και το θέμα των οργανικών θέσεων.

Σε λίγες μέρες θα στείλουμε στην επιτροπή το νομοσχέδιο στη μορφή με βάση την οποία θα θέλαμε να συνεχιστεί η συζήτηση. Νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε και σε ένα εξαιρετικό κλίμα σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ και προσβλέπουμε στην επόμενη συνάντησή μας με τον Σεβασμιώτατο την ερχόμενη εβδομάδα".

 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi