Ηχηρό μήνυμα Μπακογιάννη: Oύτε ένας βουλευτής της NΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην "Καθημερινή της Κυριακή"ς η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με αιχμηρό τρόπο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής και τις πολλές συζητήσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για το χρόνο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με αιχμηρό τρόπο στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, λέγοντας με νόημα ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θα διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά.

Η κ.Μπακογιάννη μιλώντας χθες το βράδυ στο Αction24 και στην εκπομπή Αντιθέσεις ανέφερε αρχικά: "Οι διαχρονικές απόψεις του κ.Σαμαρά είναι γνωστές, τις έχει καταθέσει και δυο και τρεις και πέντε φορές. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, επειδή έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε πολλούς τέως πρωθυπουργούς, έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν την άποψή τους, είτε αυτή συμφωνεί είτε αυτή διαφωνεί με την άποψη της όποιας ηγεσίας.

Να σημειώσω μόνο ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, όταν ασκούσε εξουσία δηλαδή και οι διερευνητικές συνεχιζόντουσαν, και δύο ανώτατα συμβούλια κορυφής είχαν γίνει μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και οι πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής ίσχυαν καθ’όλη τη διακυβέρνηση Σαμαρά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Στη συνέχεια όμως η κ.Μπακογιάννη έγινε πιο αιχμηρή όταν απάντησε στην ερώτηση για το αν φοβάται πως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα συνταχθούν με τον πρώην πρωθυπουργό στην άποψή του για το θέμα της Χάγης προκαλώντας έτσι πρόβλημα στην αριθμητική της Νέας Δημοκρατίας, αν τον θέμα κάποια στιγμή έρθει στη Βουλή.

"Χλωμό, πολύ χλωμό να διαφοροποιηθεί βουλευτής. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να καταλάβουμε ότι ζούμε στο 2021 με τα δεδομένα δημοσκοπικά στοιχεία. με την δεδομένη εικόνα του πρωθυπουργού, με την αποδοχή που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κοινωνία και με μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία έχει σταθεί σπαθί σε όλες τις ψηφοφορίες και σε όλες τις επιλογές αυτού του πρωθυπουργού, στο οποίο άλλωστε έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

"Όλα αυτά τα σενάρια εγώ τα ακούω βερεσέ"

"Ούτε ένας βουλευτής δεν πρόκειται να αρνηθεί να συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει μία μεγάλη ικανότητα να πείθει τους συνομιλητές του και την κοινοβουλευτική του ομάδα για το ορθόν των επιλογών του.”

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη μπήκε στην ουσία των θέσεων Σαμαρά λέγοντας με νόημα ότι οι υπεύθυνοι πολιτικοί δεν αρκεί μόνο να κάνουν αναλύσεις, αλλά πρέπει να έχουν και ένα οδικό χάρτη για το ποιά θα πρέπει να είναι η σχέση μας με την Τουρκία, από τη στιγμή που ως γείτονα μας δεν μπορούμε να την εξαφανίσουμε .

"Η άποψη που εκφράζει ο κ Σαμαράς είναι μια άποψη που έχουν και αρκετοί άνθρωποι, δεν είναι μια άποψη που την ακούμε για πρώτη φορά.

Τι απαντάω εγώ σε αυτή την άποψη ; Εγώ απαντάω ότι τρία κόμματα και οι υπεύθυνοι οι αρχηγοί τους που έχουν διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, συμφώνησαν και προχθές στη Βουλή για την έναρξη των διερευνητικών και σε βάθος χρόνου για τη δυνατότητα να δούμε πού βρισκόμαστε και αν είναι εφικτό ένα συνυποσχετικό για να καταλήξουμε στη Χάγη. Αυτή είναι η άποψη των τριών κομμάτων που είχαν την τιμή να κυβερνήσουν την χώρα και αυτή υποστηρίζουμε κι εμείς σήμερα. Ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις φυσικά θα υπάρχουν.

Τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμαλής που από τότε είναι η πάγια πολιτική όλων των κυβερνήσεων; Οτι με την Τουρκία μπορούμε να κάνουμε τρία πράγματα, να διαλεχθούμε, να πάμε στην διεθνή δικαιοδοσία ή να κάνουμε πόλεμο.

Η ελληνική πολιτική έχει προ πολλού αποφασίσει ότι θα προετοιμάσει τα άλλα δύο προετοιμάζοντας όμως και την άμυνα της για το ενδεχόμενο του τρίτου. Ε αυτό γίνεται.

Όμως έχω μια κρίσιμη ερώτηση η οποία λέει σε όλους αυτούς που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις : Πάρα πολύ ωραία παιδιά, είναι φρικτοί και απαίσιοι οι Τούρκοι, να μην κάνουμε καμιά κουβέντα μαζί τους, να μην έχουμε διάλογο μαζί τους, να διακόψουμε κάθε επαφή, να το δηλώσουμε και στην διεθνή κοινότητα, η οποία φαντάζομαι θα μας συγχαρεί γι' αυτό και μετά τι; Οταν βρεθεί κάποιος να μου πει την απάντηση για το μετά τι τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε πάνω και σε μια άλλη βάση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρης διαφοροποίηση

Η κ.Μπακογιάννη όμως διαφοροποιήθηκε πλήρως και από την δηλωμένη πρόθεσή του κ. Σαμαρά στη συνέντευξη του να μην ψηφίσει τις τρεις συμφωνίες που θα έρθουν στην Βουλή ως συνέχεια της συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα χαρακτήρισε τις τρεις συμφωνίες πολύ θετικές για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η πολιτική μου ανάλυση είναι ότι θα ψηφιστούν άνετα αυτές οι συμφωνίες όπως και προβλέπεται στην συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε διότι ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.

Να μην κάνουμε ένα θέμα μεγαλύτερο από τις πραγματικές διαστάσεις που έχει.

Αυτές είναι συμφωνίες οικονομικής φύσεως, είναι συμφωνίες που είτε υπήρχε η συνθήκη είτε όχι, όποιον και να ρωτήσετε σήμερα θα σας πει ότι θα δημιουργήσουν καλύτερες οικονομικές σχέσεις. Βοηθούν αυτές οι συμφωνίες το καλύτερο οικονομικό κλίμα των δύο χωρών και πρέπει να το βοηθήσουν.

Δύο είναι οι στόχοι για μας, να έχουμε μακροπρόθεσμα έναν ευρωπαίο εταίρο στα σύνορα μας και αυτός ο ευρωπαίος εταίρος, αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει που αφορούν στην ιστορία της Ελλάδος και στα σύμβολα να τα τηρήσει , να τηρήσει την υποχρέωση που έχει.

Η Ευρώπη έχει κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος στην διαχείριση των δυτικών Βαλκανίων, τα δυτικά Βαλκάνια αυτή τη στιγμή είναι μια μαύρη τρύπα που εμείς στην Ελλάδα την έχουμε ακριβώς δίπλα μας. Υπάρχουν χώρες όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και άλλες οι οποίες περνάνε πραγματικά πάρα πολύ δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και πολύ προβληματική η οικονομική δραστηριότητα εντός αυτών των χωρών. Αρα όσο πιο γρήγορα αυτές οι χώρες μπουν στην Ευρωπαΐκή Ενωση, τόσο καλύτερα για τη χώρα μας.”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΕΡ 158 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 05 Μαρ 2021 | 06:30

Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Μαρ 2021 | 19:09

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας

Τι αναφέρει το παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη πανδημία στη χωρα

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 04 Μαρ 2021 | 15:20

Τσίπρας: Η συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι μια μεγάλη αποτυχία

Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τόσο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ 04 Μαρ 2021 | 10:40

Μπακογιάννη για Δρίτσα: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα και η μάνα του Αξαρλιάν - Να πάρει θέση ο Τσίπρας

"Κανείς δε θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό. Η Δικαιοσύνη όπως πάντα σε ένα κράτος δικαίου αποφασίζει. Οι νόμοι ισχύουν για όλους" ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 04 Μαρ 2021 | 09:03

Η γκάφα της Νοτοπούλου για τα νέα μέτρα: Πόσα.. χιλιόμετρα θες για να "κάψεις" ένα κουλούρι; [εικόνα]

Τα νέα "έξυπνα" μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, θέλησε να σχολιάσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 17Ν 04 Μαρ 2021 | 08:46

Αρθρο - κόλαφος της Ντόρας Μπακογιάννη στα ΝΕΑ: "Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα"

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει ως κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα της ένα άρθρο "γροθιά" της Ντόρας Μπακογιάννη

ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ 03 Μαρ 2021 | 11:53

Κόντρα και στη Βουλή για τη δήλωση Δρίτσα: "Προσβάλετε τη δημοκρατία και τα θύματα" - "Ρίχνετε χαμηλά τη συζήτηση"

Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη στη Βουλή. Υψηλοί τόνοι από Γιάννη Βρούτση και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 01 Μαρ 2021 | 14:44

Μενδώνη για υπόθεση Λιγνάδη: Ηταν δική μου επιλογή, όποιος ήξερε κακώς δεν μίλησε...

Η Λίνα Μενδώνη ανέλαβε την ευθύνη του επικοινωνιακού λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης, όπως είπε μιλώντας στη Βουλή.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ 27 Φεβ 2021 | 20:27

Λακόπουλος κατά Πολάκη: Ένας κουτσαβάκης του ίντερνετ - Ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, "σωσίβιο" για τον Μητσοτάκη

"Το λούμπεν "θεριακλίκι" είναι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη. Τα "Άπαντα Πολάκη" είναι βίβλος καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ", γράφει χαρακτηριστικά.

"ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" 26 Φεβ 2021 | 14:16

Καραμανλής για Μήδεια: Η Εθνική Οδός έκλεισε με απόφαση της ΕΛΑΣ και σωστά - Φοβηθήκαμε τους οδηγούς

Η απόφαση ελήφθη, καθώς "αυτό που φοβόταν η ΕΛΑΣ ήταν η ελλιπής οδική παιδεία και η αδυναμία ορισμένων οδηγών να οδηγούν κάτω από τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 15:15

Δευτερολογία Τσίπρα: Καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης βγήκαν από το διαδίκτυο

Από το "σκόιλ ελικίκου " μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, όλα βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 14:51

Κουτσούμπας: Τον Λιγνάδη τον πήγαν στη Δικαιοσύνη τα θύματά του, όχι η κυβέρνηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα - Η ομιλία του στη Βουλή.