Ηχηρό «ΟΧΙ» της ΚΕΔΕ στο ν/σ για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Με ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» για τη διοικητική μεταρρύθμιση απαντά σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

ixiro-oxi-tis-kede-sto-ns-gia-ti-dioikitiki-metarruthmisi
SHARE THIS
0
SHARES

Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, «η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, αλλά και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, στέλνουμε στον κύριο Σκουρλέτη, αλλά και στους εμπνευστές αυτού του νομοσχεδίου, που μας το παρουσίασαν ως νομοσχέδιο μεταρρύθμισης, ένα πολύ καθαρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, να κουρελιάσετε το Σύνταγμα της χώρας και να μετατραπούν οι Δήμοι μας, σε απλή υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών».

Επικαλούμενος τα δεκάδες ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί από τα δημοτικά συμβούλια κι από τις ΠΕΔ, υπέρ της απόσυρσης του συνόλου του νομοσχεδίου, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως στη συντριπτική της πλειοψηφία η Αυτοδιοίκηση «λέει ένα περήφανο και μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στο σχέδιο απορρύθμισης της Αυτοδιοίκησης, στη διάλυση των Δήμων, στο χάος και την ακυβερνησία, που θα προκαλέσει στο θεσμό και στις τοπικές κοινωνίες αν εφαρμοστεί, το νομοσχέδιο» .

Όπως ανέφερε, μέχρι και χθες είχαν φθάσει στα γραφεία της ΚΕΔΕ τα ψηφίσματα, από 129 Δήμους, εκ των οποίων οι 121 από υπερψήφισαν την απόφαση της ΚΕΔΕ να επιστραφεί ως απαράδεκτο, το νομοσχέδιο που δόθηκε από το Υπουργείο.

«Δυστυχώς για τους εμπνευστές του, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι των πολιτών, θεωρούν μειοψηφικές τις απόψεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πως ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και ενημέρωση των βουλευτών, όλων των κομμάτων ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο όσο και με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Επιπρόσθετα την Τρίτη 14 Μαΐου, οπότε και λήγει ο τυπικός χρόνος διαβούλευσης, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρό της Γ. Πατούλη θα επισκεφθεί τον υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, προκειμένου να του παραδοθούν τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να μην καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, η ΚΕΔΕ θα δεσμευθεί ότι θα καταθέσει στο τέλος του Ιουνίου, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου, που θα περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook