Follow us

K. Mητσοτάκης: Απέναντι στην τοξικότητα η κυβέρνηση απαντά με το έργο της - Πάμε στις εκλογές με αυτοπεποίθηση

Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Δ. Αττική έχοντας στο πλευρό του μεταξύ άλλων τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη - Μία κίνηση συμβολική και για τους δύο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτακης

Εμμεσα χωρίς να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τις παρακολουθήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ανταγωνιστούμε με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και την τοξικότητα. Όποιος το κάνει αυτό, είναι επειδή δεν έχει λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών".

Ο πρωθυπουργός μίλησε νωρίς το μεσημέρι σε νομαρχιακή συνέλευση στη Δυτική Αττική έχοντας στο πλευρό του μεταξύ άλλων τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Μία κίνηση συμβολική και για τους δύο, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει χθες ότι δεν πιστεύει ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, πολύ περισσότερο με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαζί τους, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Μαρία Συρέγγελα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Δυτική Αττική.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την περιοχή αφού εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική πριν από 20 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

"Πώς κρίνει κανείς μια κυβέρνηση, αν είναι πράγματι καλή; Και πώς νομιμοποιείται μια παράταξη να ζητήσει και πάλι τη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της;

Νομίζω ότι τα κριτήρια είναι σχετικά απλά: πού βρίσκεται σήμερα η χώρα σε σχέση με το πολυ βρισκόταν τον Ιούλιο του 2019. Ήταν ή δεν ήταν συνεπής η κυβέρνησή μας στο να μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της; Και μπόρεσε ή δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πολλά απρόοπτα τα οποία μας έτυχαν στο δρόμο μας αυτά τα 3,5 χρόνια.

Πιστεύω ότι και στους τρεις αυτούς τομείς αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντικειμενικά παίρνει έναν πολύ καλό βαθμό και από συμπολίτες μας -προσέξτε- οι οποίοι μας δηλώνουν ότι και στις επόμενες εκλογές δεν θα μας ψηφίσουν. Αυτό για εμένα είναι από μόνο του μια ψήφος εμπιστοσύνης. Γιατί πράγματι, όταν διεκδικήσαμε την στήριξη του ελληνικού λαού το 2019, αναλάβαμε μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις" είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, στη μείωση των φόρων, και στη μείωση των δεικτών της ανεργίας.

"Είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και το κάναμε. Η ανεργία έπεσε κατά παραπάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες. Η χώρα έγινε ξανά ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Και φυσικά αυτές οι επενδύσεις είναι που τελικά δημιουργούν τις νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Και αυτές οι επενδύσεις είναι τελικά που θα ανεβάσουν τους μισθούς προς τα πάνω. Ξέρουμε ότι ακόμα στη χώρα μας, μην κοροϊδευόμαστε, οι μισθοί είναι χαμηλοί. Και θα σας έλεγα ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας για τη Νέα Δημοκρατία είναι πώς θα καταφέρουμε αυτή η ανάπτυξη, η οποία θα συνεχιστεί, να έχει ένα πραγματικό αποτύπωμα και στα εισοδήματα των εργαζομένων. Κυρίως στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μας.

Όμως τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν. Με αυτήν την κυβέρνηση και με απόφαση του Κωστή του Χατζηδάκη αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 50 ευρώ και θα αυξηθεί και πάλι την 1η Μαΐου του 2023.

Με αυτήν την κυβέρνηση, και πάλι από το Υπουργείο Εργασίας, κάναμε μία σειρά από ενεργητικές πολιτικές εργασίας, λέγοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει ουσιαστικά να επιδοτούμε την ανεργία όσο μας ενδιαφέρει να επιδοτούμε την εργασία" τόνισε.

Η Ελλάδα είναι σήμερα ασφαλής

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επί μακρόν στις συμμαχίες της χώρας αλλά και στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα σήμερα ειναι ασφαλής και ισχυρή.

"Είχαμε επίσης δεσμευτεί, ότι θα κάνουμε τη χώρα μας πιο ασφαλή. Και όταν μιλούσαμε για ασφάλεια, τότε, δεν μιλούσαμε μόνο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, μιλούσαμε και για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας σε μία ταραγμένη περιοχή.

Και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα: η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, πολύ πιο ασφαλής και οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ πιο ασφαλείς.

Και πήραμε αποφάσεις οι οποίες ήταν δύσκολες, πλην όμως απολύτως επιβεβλημένες. Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Μετά από μια δεκαετία κρίσεων πήραμε μία απόφαση να επενδύσουμε το δικό σας υστέρημα, το υστέρημα του ελληνικού λαού, για να ενισχύσουμε την γεωπολιτική και αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. Διότι δεν μπορεί -σας διαβεβαιώνω, το βλέπουμε αυτή τη στιγμή και στην Ουκρανία- να υπάρχει ευημερία και δημοκρατία χωρίς ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα. Ειδικά όταν έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα σαν την Τουρκία.

Διαβάστε Επίσης

Δυστυχώς σε πολλές από αυτές τις επιλογές ήμασταν μόνοι μας. Λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης για σημαντικές επενδύσεις που έγιναν στην Άμυνα, και για σημαντικές, σημαντικότατες γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συμφωνίες, όπως αυτές που υπογράψαμε με την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας είναι όμως. Εμείς κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας. Θωρακίζουμε την πατρίδα μας. Και όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα έχει να διαφυλάξει την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο" .

μητσοτακης

Ισχυρή Ελλάδα ισχυρή Ευρώπη

"Κάναμε και κάτι το οποίο πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν είχαν δεσμευτεί, αλλά ουσιαστικά καμία δεν το υλοποίησε. Είπαμε ότι σε αυτήν την μεγάλη περίοδο ενεργειακής κρίσης, θα ψάξουμε και θα κάνουμε έρευνες για ελληνικούς υδρογονάνθρακες, ελληνικό φυσικό αέριο. Και ξεκινήσαμε.

Σήμερα, τώρα που μιλάμε υπάρχει πλοίο, το οποίο έχει μισθωθεί από την ExxonMobil, τον Αμερικανικό κολοσσό, σε συνδυασμό με τα Ελληνικά Πετρέλαια, που εκτελεί σήμερα -τώρα που μιλάμε- σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θέλω να καλλιεργώ προσδοκίες ανυπόστατες, είμαστε όμως αισιόδοξοι. Κι εφόσον καταφέρουμε να βρούμε φυσικό αέριο θα είναι πολύ καλό για τη χώρα μας, θα είναι καλό και για την Ευρώπη.

Γιατί σήμερα η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη είναι ενισχυμένη. Είναι ενισχυμένη στα Βαλκάνια, είναι ενισχυμένη στη Μέση Ανατολή. Είναι μία χώρα η οποία ξαναπατά στα πόδια της και είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη αντί να είναι ουραγός. Ξέρετε, δεν σας κρύβω ότι μας δίνει κι εμάς μια ικανοποίηση.

Εξάλλου κι ο Κωστής έχει περάσει πολλά χρόνια στην Ευρώπη, μας αντιμετώπιζαν πάντα ως ουραγό στην Ευρώπη, ως το προβληματικό παιδί της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τη χώρα όταν σήμερα πηγαίνουμε στην Ευρώπη και είμαστε πρωτοπόροι σε πολλές από τις λύσεις τις οποίες εισηγούμαστε. Είναι μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, που πατάει καλά στα πόδια της και βλέπει το μέλλον μπροστά της με αισιοδοξία.

Διαχειριστήκαμε λοιπόν μία σειρά από κρίσεις, από τον κορονοϊό μέχρι τα Τουρκικά, από τη μετανάστευση -θυμάστε την κατάσταση την οποία παραλάβαμε με τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων. Μιλήσαμε με σαφήνεια: η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει και θα προστατεύσουν τα σύνορά τους και αυτό κάναμε, με ανθρωπισμό και με αξιοπρέπεια αλλά και με την απαραίτητη αυστηρότητα εκεί που χρειάζεται.

Και σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μέρος του προβλήματος των συζητήσεων που γίνονται για τη μετανάστευση. Άλλες χώρες αντιμετωπίζονται ως προβληματικές, διότι τελικά δεν έχουν καταφέρει να ασφαλίσουν τα δικά τους σύνορα.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, είναι επιτυχίες μιας κυβέρνησης η οποία δούλεψε πολύ σκληρά, η οποία μπόρεσε και προσάρμοσε την πολιτική της στις ανάγκες των πολλών κρίσεων οι οποίες τη βρήκαν, χωρίς όμως να χάσει τον "μπούσουλα" των κεντρικών πολιτικών μας επιλογών."

μητσοτακης

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας περιέχει στελέχη και από άλλους χώρους τα οποία συστρατευτηκαν μαζί της, κάνοντας την πιο ισχυρή.

"Και είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι κοντά σε αυτή την πορεία πλαισιωθήκαμε από ένα κυβερνητικό σχήμα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν άνηκαν πάντα στην παράταξή μας. Συστρατεύτηκαν όμως μαζί μας. Είναι επιτυχία. Έτσι δεν είναι αγαπητέ μου Μιχάλη (Χρυσοχοΐδη);

Έχουμε καταφέρει και έχουμε φέρει στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, ανθρώπους οι οποίοι δεν προέρχονται από τον παραδοσιακό μας χώρο. Κι έτσι μπορούμε και μεγαλώνουμε τη Νέα Δημοκρατία και τελικά την κάνουμε πιο ισχυρή.

Γι’ αυτό και έχει σημασία για τις επόμενες εκλογές, η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία την οποία θέλουμε και για την οποία θα αγωνιστούμε δεν θα είναι μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι κατ’ ανάγκη μονοχρωματική. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια κυβέρνηση αξιοκρατική. Πάνω απ’ όλα επιβραβεύουμε γυναίκες και άνδρες οι οποίοι εργάζονται σκληρά και προσωπικά κρίνω τους συνεργάτες μου με βάση τα αποτελέσματά τους και μόνο. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό μου κριτήριο και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.

Πρέπει να σας πω ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε μαζί μας την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όλα τα στελέχη μας. Μας κρατήσατε όρθιους σε δύσκολες στιγμές και τώρα είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα γι’ αυτή τη νέα μεγάλη πολιτική μάχη, την οποία και αυτή θα κερδίσουμε" είπε.

mhtsotakis

Τα επιτεύγματα

"Και θα τη δώσουμε τη μάχη -όπως σας είπα- με πολλά επιχειρήματα. Δείτε τώρα, παραδείγματος χάρη, τι γίνεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που ξέρω ότι σας απασχολεί όλους.

Θυμάστε πόσο αρνητικές ήταν οι προβλέψεις στο τέλος του φθινοπώρου: ο χειμώνας θα είναι "δραματικός", θα είναι μια "τραγωδία οικονομική", "δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις τιμές". Ξέρουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα εισαγόμενου πληθωρισμού. Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Όμως, στηρίξαμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το βλέπετε, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα λογαριασμό ξέρετε ότι αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση ο λογαριασμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Βλέπετε, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν ήταν τελικά τόσο άσχημες όσο κάποιοι βεβαίωναν. Όμως ήρθαμε και προσθέσαμε 300 εκατομμύρια ευρώ ως επίδομα θέρμανσης, η πρώτη δόση του οποίου θα εκταμιευθεί εντός αυτού του μήνα.

Συνολικά, προσέξτε, μόνο το μήνα Δεκέμβριο θα πέσουν στην αγορά σχεδόν 900 εκατομμύρια, 900 εκατομμύρια: επίδομα θέρμανσης και, ναι, τα 250 ευρώ που θα πάρετε όλοι όσοι τα δικαιούστε στις 20 Δεκεμβρίου. Μια μικρή ανακούφιση για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες να κάνουν όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπείς γιορτές.

Και για εμένα αυτό τελικά είναι το αποτύπωμα μιας παράταξης βαθιά κοινωνικής, βαθιά λαϊκής και τελικά βαθιά προοδευτικής.

Έχω κουραστεί, να ακούω διάφορους να μιλάνε για "προοδευτική διακυβέρνηση". Έχει η χώρα προοδευτική διακυβέρνηση και είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα πρόοδος είναι. Δεν είναι οπισθοδρόμηση. Και το γνωρίζετε καλά και εσείς εδώ στην Δυτική Αθήνα. Γνωρίζετε και το δικό μου προσωπικό ενδιαφέρον για μια περιοχή με την οποία όπως, σας είπα, με συνδέουν πολιτικοί αλλά και φιλικοί δεσμοί πολλών ετών.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ποιος έλυσε το θέμα; Αυτή η κυβέρνηση έλυσε το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά που τόσο σας ενδιαφέρει κι εδώ στο Χαϊδάρι. Ναυπηγεία Ελευσίνας, το ίδιο. Βαθιά προβληματικές περιπτώσεις. Στην Ελευσίνα, προσέξτε, πριν από 10 ημέρες έδεσε μετά από, ούτε ξέρω, 15 χρόνια, για πρώτη φορά πλοίο Έλληνα εφοπλιστή για επισκευή.

Προφανώς επενδύουμε στην άμυνά μας αλλά θέλουμε και εγχώρια προστιθέμενη αξία. Δεν γίνεται μια χώρα σαν την Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στη ναυτιλία, να μην έχει μεγάλα ναυπηγεία, τα οποία μπορούν να επισκευάζουν τα πλοία μας. Ούτε γίνεται να μην έχουμε ναυπηγεία να μπορούμε να επισκευάσουμε και να αναβαθμίσουμε τα πλοία μας, όπως παραδείγματος χάρη είναι η αναβάθμιση των φρεγατών MEKO, η οποία πρέπει να γίνει και θα γίνει στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εκεί όπου χτίστηκαν.

Όλα αυτά είναι δουλειές και καλές δουλειές για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Επενδύουμε πολύ -το ξέρετε- σε μεγάλες υποδομές. Η επέκταση του Μετρό στη Δυτική Αθήνα και στο Ίλιον θα γίνει πραγματικότητα. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση την οποία προχωρούμε και υλοποιούμε".

mhtsota

Όχι στην τοξικότητα

"Όλα αυτά, λοιπόν, αποτελούν μόνο ψήγματα ενός έργου μιας κυβέρνησης η οποία δούλεψε σκληρά και η οποία και τώρα, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές -για να κλείσω την παρέμβασή μου με κάποιες πολιτικές παρατηρήσεις- δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα.

Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις οι οποίες να αντέχουν στη βάσανο της σύγκρισης. Και ίσως κουβαλώντας και κάποια πολιτική "τεχνογνωσία" η οποία να έρχεται από το βαθύ παρελθόν -αναφέρθηκε σε αυτή ο Δημήτρης- να επιλέγει να κάνει τη ζωή της χώρας "ροντέο".

Δε θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση. Αλλά μην περιμένετε από μας ότι δεν θα μιλήσουμε για το έργο μας και ότι δεν θα μιλήσουμε κυρίως για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Δεν σε ψηφίζει κανείς μόνο γι’ αυτά τα οποία έκανες, σε ψηφίζει γι’ αυτά τα οποία θέλεις να κάνεις.

Εγώ το λέω ξεκάθαρα: το έργο μας είναι ακόμα ημιτελές. Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο είναι σχέδιο σε κάθε περίπτωση οκταετίας, για να μπορέσουμε πραγματικά να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να ριζώσουν οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχουμε δρομολογήσει.

Και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Άκουγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα αυξήσουν πάλι τους φόρους, θα καταργήσουν τη μισή Αστυνομία, θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Τίποτα από αυτό που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.

Γι’ αυτό και ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, έχει δίκιο ο Γραμματέας, δεν μιλάμε για πρώτες και δεύτερες εκλογές, μια είναι η κάλπη. Μια είναι η κάλπη και αυτή θα δώσει τελικά -έστω και αν χρειαστεί να έχει δύο εκδοχές- την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία.

Με προσήλωση, λοιπόν, στο έργο μας, αποκρούοντας τις επιθέσεις των αντιπάλων μας, μιλώντας -όπως είπα- πάντα για τα προβλήματα των πολιτών, αυτό ζητώ σήμερα από τις κομματικές μας οργανώσεις και από τα στελέχη μας, μεταφέροντας σε εμάς τον παλμό της κοινωνίας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε.

Ξέρετε οι βουλευτές μας εδώ, και ο Μιλτιάδης και ο Γιάννης, μπορεί να έχουν και άλλες δραστηριότητες όμως το ενδιαφέρον για την περιοχή είναι πραγματικό. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση, ούτε θέλω να υπάρχει οποιαδήποτε αλαζονεία, ότι τα κάναμε όλα σωστά και όλα καλά. Μακριά από εμάς αυτά. Αν γίνονται λάθη τα διορθώνουμε. Με θάρρος τα διορθώνουμε.

Ξέρετε, τα λάθη κατά κανόνα είναι σφάλματα τα οποία επαναλαμβάνονται. Τα λάθη πρέπει να διορθώνονται. Και είχαμε θάρρος να αναγνωρίσουμε λάθη τα οποία έγιναν και να τα διορθώσουμε με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα. Και το ίδιο θα εξακολουθούμε να κάνουμε όσο καιρό μας εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε Επίσης

Μπαίνουμε λοιπόν στο 2023, σε μια χρονιά η οποία θα είναι προεκλογική, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Θα εργαζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή να παράγουμε κυβερνητικό έργο και τους επόμενους μήνες έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Καλή ώρα, να σας δώσω ένα παράδειγμα μόνο: νομοσχέδιο για τη στέγη. Το ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Και εδώ στη Δυτική Αθήνα, που κάποτε λέγαμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το ύψος των ενοικίων, κι εδώ ανεβαίνουν τα ενοίκια. Τι θα κάνουμε με τα νέα ζευγάρια τα οποία θέλουν να αποκτήσουν ένα σπίτι και σήμερα δεν μπορούν;

Το να επιδοτήσεις λοιπόν ένα στεγαστικό δάνειο με έξυπνο τρόπο, ώστε η δόση του στεγαστικού δανείου να είναι τελικά μικρότερη από το ενοίκιο το οποίο θα πληρώσεις, είναι έξυπνη πολιτική. Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε κλειστά διαμερίσματα τα οποία είναι μη αξιοποιήσιμα, έχουν βγει από την αγορά εργασίας, θα σας δώσουμε έξυπνα κίνητρα να τα φτιάξετε ξανά και να μπουν περισσότερα σπίτια στην αγορά.

Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία θα γίνουν μέχρι να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές, μαζί με πολλά ακόμα τα οποία έχουμε στη φαρέτρα μας τη νομοθετική.

Νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα, πολύ δύσκολο θέμα. Ποια ελληνική οικογένεια, κύριε Περιφερειάρχα, που είσαι γιατρός, δεν την έχει απασχολήσει το ζήτημα της ανακουφιστικής φροντίδας, του πώς χειρίζεσαι ασθενείς τελικού σταδίου; Όλους μας, μας έχει απασχολήσει το ζήτημα αυτό. Ο καθένας ζώντας τη δική του προσωπική δυσκολία. Έρχεται όμως το κράτος και νομοθετεί και δίνει λύσεις και στα ζητήματα αυτά.

Άρα, για να κλείσω φίλες και φίλοι, εμείς θα προσέλθουμε στις επόμενες εκλογές με την αυτοπεποίθηση μιας παράταξης η οποία ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις μας. Με τη σιγουριά μιας παράταξης η οποία πήρε τη χώρα από εκεί που ήταν, ουραγός ουσιαστικά στην Ευρώπη, και την κάνει πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

Και με την ενέργεια και με τη ζωντάνια μιας παράταξης η οποία ξέρει ότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε μπροστά μας για να μπορέσουμε πραγματικά να πούμε ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, άλλαξε πίστα.

Ξέρω ότι σε αυτόν τον αγώνα σε αυτήν την προσπάθεια θα σας έχουμε όλες και όλους μαζί μας, παλιούς αγωνιστές της παράταξης, νέους φίλους οι οποίοι ήρθαν και συντάχθηκαν με τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια και, ναι, θα είμαστε το βράδυ των εκλογών και πάλι νικητές"

mhtsotakh

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση είναι η πιο επιτυχημένη της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση

"Έχω συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, όλες έκαναν τις δικές τους προσπάθειες, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ίσως -ή σίγουρα-, η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση. Και αυτό το οφείλουμε και στον δικό σας αγώνα και στη δική σας στήριξη, αλλά το οφείλουμε και στις επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού. Κι αυτό νομίζω φαίνεται πιο ξεκάθαρα αν επιχειρήσει κανείς να κάνει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου", ανέφερε από την πλευρά του, στη συνέλευση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ 01 Φεβ 2023 | 15:31

Μητσοτάκης-Αναστασιάδης στο Μάτι: Τόπος ταυτισμένος με μεγάλο τραύμα- Το πάρκο να επουλώσει λίγο τις πληγές [εικόνες]

"Αυτό το πάρκο το οποίο κατασκευάζεται σήμερα έρχεται εν μέρει να επουλώσει αυτές τις πληγές" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι

«Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ» 01 Φεβ 2023 | 15:28

Μητσοτάκης: Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν την απώλεια του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

"Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν" αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΨΕΥΤΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ 01 Φεβ 2023 | 15:21

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Θλιβερή η εικόνα του- Έχουμε κοινοβουλευτική και όχι "πεζοδρομιακή" δημοκρατία

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. "Ας αφήσει τα ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια κι ας έρθει να συγκριθούμε".

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Φεβ 2023 | 11:44

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη - Συγκίνηση στη συνάντηση στο Μαξίμου

Εγκάρδιος διάλογος Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στο Μαξίμου. Επίσκεψη στο Μάτι και στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ 01 Φεβ 2023 | 08:15

Στο Μάτι σήμερα ο Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη

Θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 31 Ιαν 2023 | 20:40

Μητσοτάκης: Στο Μάτι την Τετάρτη μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη - Στα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης

Στο Μάτι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 31 Ιαν 2023 | 18:16

Μητσοτάκης στο Τόκιο για Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί προηγούμενο ότι τα σύνορα μπορούν να αλλάξουν με τη βία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων - Τα στατιστικά στοιχεία για τις ιαπωνικές επενδύσεις.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 31 Ιαν 2023 | 15:46

Κυριάκος Μητσοτάκης για τους ήρωες των Ιμίων: 27 χρόνια μετά, η μνήμη τους είναι ζωντανή στις καρδιές όλων μας

"Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για τους πεσόντες στα Ίμια, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31 Ιαν 2023 | 15:34

Οικονόμου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών

"Η Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών" δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

ΑΛΛΑΓΕΣ 31 Ιαν 2023 | 14:20

ΕΥΠ: Νέοι υποδιοικητές ο πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης

Νέοι υποδιοικητές στην ΕΥΠ ορίστηκαν με απόφαση Μητσοτάκη ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης.

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ 31 Ιαν 2023 | 13:34

Ύμνοι Καρατζαφέρη σε Μητσοτάκη: "Είναι ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα" - "Φανατικός ΠΑΣΟΚτζής ο Βελόπουλος"

Ως τον πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα που διανύουμε και ισχυρότερη προσωπικότητα από προηγούμενους πρωθυπουργούς χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 31 Ιαν 2023 | 12:39

"Κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα": Ο νέος χρησμός Μητσοτάκη από την Ιαπωνία για την ημερομηνία της κάλπης

"Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ιαπωνία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 31 Ιαν 2023 | 12:32

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Ιάπωνες επιχερηματίες: Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.