
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όπου συζητείται το πόρισμα της εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Η πολιτική αντιπαράθεση είχε πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της επιτροπής και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
"H απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση σε όσα μας πονάνε", τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Μαρκόπουλοςκαι πρόσθεσε ότι το έργο της επιτροπής δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν "ένα μακροβούτι στη θλίψη και την οδύνη αυτών των οικογενειών αν και υπήρξαν ορισμένοι που μας παρουσίασαν, περίπου, ως ανθρωπόμορφα τέρατα. Κι εμείς γονείς είμαστε και θυμάμαι τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να ρωτάνε και να έχουν πραγματική αγωνία".
Απευθυνόμενος προσωπικά στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Μαρκόπουλος την κάλεσε να σταματήσει τον πολιτικό χουλιγκανισμό και το εμπόριο του πόνου: "Το μονοπώλιο του μίσους έχετε κα. Κωνσταντοπούλου. Είστε έμπορος και εργολάβος του πόνου. Θέλετε να πείτε για την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό, που από την πρώτη στιγμή με συντριβή έσπευσε στην Λάρισα ότι το μέλημα του, ποιο ήταν; Να κρύψει, λες και ήταν κάποιος δολοφόνος, τα στοιχεία; Είναι δυνατόν; Και είστε σοβαροί πολιτικοί; Εμείς υπερασπιστήκαμε την αλήθεια"" υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Παράλληλα, μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών "ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα "come back" του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας". Ανέφερε επίσης ότι "κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνοι σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε" επανέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος.
Είπε επίσης ότι ως γονέας δεν θα έκλεινε τα μάτια εάν ένιωθε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό: "Ως γονέας παρακολούθησα την εξεταστική και όχι ως πολιτικός. Και εάν έχω κάνει κάποια λάθη, ανθρώπινα, ζητώ συγνώμη" πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.
"Ικανός για όλες τις δουλειές"
Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε, χαρακτηρίζοντας "ντροπιαστική" την παρουσία στη Βουλή του Δημήτρη Μαρκόπουλου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι επιλέχθηκε για να επιτελέσει το "διόλου ευγενές έργο της συγκάλυψης" και να "αποσοβήσει κάθε στοιχείο που ενοχοποιεί τον πρώην υπουργό Μεταφορών, αλλά και τον πρωθυπουργό", ενώ του καταλόγισε ότι μετέρχεται μεθόδων "μπούλινγκ" και "κατατρομοκράτησης όποιου τολμά να υπερασπίζεται τα θύματα".
Αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της από την εξεταστική, είπε ότι η ίδια, ως συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων, ήταν "εχθρός" του κ. Μαρκόπουλου και η παρουσία της αποτελούσε "απειλή" και γι' αυτό εξαιρέθηκε.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι επιλέχθηκε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι "ικανός για όλα, για όλες τις δουλειές", για "συγκάλυψη ευθυνών και αίτιων δολοφονίας 57 ανθρώπων".
Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι ο τότε υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής "κρατάει" τον πρωθυπουργό και έκανε λόγο για "ισορροπία του τρόμου" μεταξύ τους καθώς, όπως είπε, "γνωρίζανε και οι δυο τις ελλείψεις και τους κίνδυνους και αποδέχονταν και οι δυο ότι τραγικά δυστυχήματα πάντα συμβαίνουν, όπως και το ενδεχόμενο αφαίρεσης τόσων ζωών".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr